Google gaat in print!

Google gaat in print!

Het is ongelooflijk maar waar: het advertentiespectrum van Google bestaat niet langer uitsluitend uit gesponsorde koppelingen in de zoekresulaten en het content netwerk. Sinds enkele dagen is Google bezig inventory in te kopen in gedrukte media.

Volgens een artikel op C|Net is Google bezig advertentiepagina?s in onder meer PC Magazine en Maximum PC in te kopen, om deze vervolgens in kleinere delen aan bestaande Google Adwords klanten te slijten.

Hoewel het een trial betreft, is het een eerste grote stap naar een one-stop-shopping concept ten aanzien van online en offline marketing. Lees het volledige artikel, het is zeker de moeite waard.


Geplaatst in

DelenEr zijn 7 reacties op dit artikel

 • Interessante ontwikkeling. Zeker voor de MKB-er interessant om voor relatief lage kosten toch een print ad te kunnen zetten (plus de tracking via 1-800 nummers). Persoonlijk denk ik niet dat dit principe in nederland gaat werken, gezien het teruglopende bereik van de vele print titels. Wordt pas echt interessant als ze 30 sec. TV spots inkopen en gaan opdelen in 5 delen van 6 seconden voor "kleinere" adverteerders :-)

  geplaatst op
 • Ik denk dat je daar een goed punt hebt Jorg. Ik kan me een TV commercial herinneren waaraan meerdere brands deelnamen. Volgens mij is dat ergens eind 2003, begin 2004 geweest. Weet alleen niet meer precies welke brands daaraan deelnamen en of het een succes was. Iemand? Maar small chance dat dat HET wordt.

  Wat wel een optie is, is een soort Gouden Gids achtig concept, waarbij TV commercials als "Zoek je een bloemist in Bloemendaal, dan vindt u via Google Bloemist het Bloemetje... ". Maar persoonlijk zou ik daar niet voor betalen denk ik.

  Dat brengt mij op het kostenmodel, ook een issue.

  geplaatst op
 • Hi wolter, wolgens mij bedoel je de commercials/acties die Bavaria ooit opzette: http://www.nrc.nl/W2/Nieuws/2000/06/06/Med/04.html

  geplaatst op
 • @Wolter, Bavaria heeft eens een commercial gemaakt met onder andere een producent van shovels, een tuinstoelenfabrikant (volgens mij Hartman) en nog een aantal bedrijven. Zover ik weet was dit alleen eerder dan 2003, ik denk rond 2000-2001 en misschien nog wel eerder.

  geplaatst op
 • Zou voor TV idd leuk zijn als je daar je eigen 'dit programma is mede mogelijk gemaakt door' kan inkopen, op zowel nationale als regionale zenders.

  Daar hebben adverteerders ook niet al te veel technische poespas voor nodig, alleen een beeld aanleveren, en zo hou je het laagdrempelig.

  geplaatst op
 • Ah Bavaria, dat zou heel goed kunnen inderdaad. Er begint me langzaam aan zelfs een glimp van de commercial voor de ogen te dagen!

  geplaatst op
 • Uitgevers doen graag geheimzinnig over hun prijzen.
  Bij Google is dat niet, je weet wat je krijgt en voor hoeveel geld.
  Het platform dat Google biedt is bovendien handig.
  Nochthans denk ik dat er altijd wel een behoefte zal bestaan om rechtstreeks met de uitgever te onderhandelen over de prijs. Waarom zou ik als uitgever trouwens met Google werken, tenzij ik advertentieruimte niet ingevuld krijg?
  Maar dat gaat dan uiteraard gepaard met een lagere winstmarge voor de uitgever. En zoals jullie weten zal dat ook gepaard gaan met een hogere kost voor de adverteerder.
  Google pakt dus aan twee kanten.
  Beiden krijgen in ruil natuurlijk eenvoud en gebruiksgemak.
  Waarom zou een uitgever bijvoorbeeld niet zelf een Google systeem opstarten ?

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.