Google bereikt 150.000 adverteerders

30 september 2003, 04:22

Google zegt nu maandelijks 150.000 adverteerders wereldwijd te bereiken. Dat aantal kwam volgens de zoekmachine tot stand middels een agressieve internationale groeistrategie. Het bedrijf is actief in 21 landen, sinds kort ook in Spanje.

Adverteerders komen echter ook op de goede naam af, en op de attractieve return on investment, aldus Google. Het bedrijf opende onlangs in Madrid een saleskantoor om de marketeers aldaar van dienst te zijn.

Adverteerders kunnen bij Google bieden op een plek bovenin of naast de zoekresultaten. Deze advertentieruimtes leveren volgens Google vijfmaal zoveel op dan een traditionele banner.

Concurrent Overture telde in juli overigens 95.000 adverteerders, Google stond in die maand op 100.000. Overture staat op de verlanglijst van Yahoo, die er 1,7 miljard dollar voor wil neertellen.

(Bron: Adformatie)

Werkzaam bij TNS Singapore als Senior Manager Interactive op het gebied van (nieuwe) media en emerging technologies. Met name gespecialiseerd in het toepassen van nieuwe onderzoeksmethoden en -technieken.

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!