Google Automat op komst

11 november 2005, 06:38

In een post op Inside Google valt vandaag te lezen dat Google mogelijkerwijs haar Adwords programma gaat uitbreiden met een functie om particulieren in staat te stellen snel hun spullen te verkopen.

Google Automat zou het resultaat zijn van een patentaanvraag dat al in maart 2004 werd ingediend en nu pas uitgebreid wordt behandeld op diverse fora. De toepassing zal overigens niet gaan lijken op de Marktplaatsen en eBays van deze wereld, daar er geen sprake is van een veilingprincipe.

Google zegt in diverse screenshots over de nieuwe tool: “It?s easy to get started – just type in the name, description, and price of what you?re selling, and how you want buyers to contact you. We?ll automatically create a Google AdWord for you, and host a web page that provides the full listing of your item”.

De screenshots van Google Automat zijn hier te bezichtigen.

Wolter Tjeenk Willink
Oprichter / Directeur bij Traffic Builders

Entrepreneur met passie voor digital marketing, oprichter van Traffic Builders: hèt full funnel digital marketingbureau van Nederland. Wolter Tjeenk Willink is regelmatig als gastspreker/-docent te gast bij diverse congressen en opleidingsinstituten waaronder Windesheim Flevoland en Nyenrode Business University. Traffic Builders is hét digital marketingbureau dat gelooft in de kracht van datadriven marketing en merkcommunicatie. Combineer je die twee dingen, dan krijg je een digital marketing strategie waarbij je kanalen en het budget optimaal inzet en de juiste snaar raakt bij je doelgroep. Dus, lees snel verder over onze aanpak als digital agency voor marketing en media. Je bent slechts een paar klikken verwijderd van je eerste kennismaking met Traffic Builders. Goed om te weten: we houden wel van een uitdaging!

Categorie
Tags

5 Reacties

  venturo

  @ Wolter. dit lijkt wel wat op Marktplaats wat overigens geen veiling is.


  11 november 2005 om 07:04
  Shiver

  Is het nu voor particulieren of voor bedrijven?

  Ik begin steeds minder te begrijpen waar Google mee bezig is. De organische resultaten hebben na de laatste update een dramatische kwaliteit.

  Wanneer ze nu ook nog de Adwords vol gaan spammen met particulieren die hun 2e hands rommel aanbieden is het einde zoek. Laat ze dit soort dingen aub buiten Google houden en op een aparte pagina.


  11 november 2005 om 08:32
  Kjeld

  Ik heb dit al een keer gedaan als test voor het verkopen van een product. Ik had een adwords account aangemaakt en het product zo aangeboden met een website er bij. Het geld heb ik dus bij Google uitgegeven inplaats van MarktPlaats.

  Dat beviel mij erg goed, ik zou het zeker weer doen.

  Ik snap dit dus erg goed van Google


  11 november 2005 om 09:44
  Boogaarts

  Dit is een goede manier om producten te verkopen die je snel kwijt wilt voor een (niet te hoog) vast bedrag. De kans is groot dat je met een paar linkjes van 5 cent je koper hebt gevonden. Wil je de hoofdprijs voor je product dan kun je beter in op een veiling site gaat. Bij Google kost immers iedere kijker (klik) je geld. “Kijken, kijken en niet kopen” iets waar we schijnbaar goed in zijn kan kostbaar zijn.


  11 november 2005 om 14:46
  Kjeld

  “Kijken, kijken en niet kopen”

  @Boogaarts

  Dit is niet helemaal waar volgens mij, mijn taktiek die ik toen hanteerde was zoveel mogelijk product omschrijving in de ad zetten, ook de prijs dus. Daarmee voorkom je dat mensen klikken die denk dat het veel minder waard is. Als je dit goed kan inschatten gaan alleen de mensen klikken die ook dit geld er voor over hebben.


  11 november 2005 om 16:12

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!