Google Analytics: voorlopig geen nieuwe aanmeldingen mogelijk

Google Analytics: voorlopig geen nieuwe aanmeldingen mogelijk

Google Analytics: voorlopig geen nieuwe aanmeldingen mogelijk

Wie zich nu wil aanmelden voor Google Analytics krijgt bovenstaande melding. Wie al een website heeft aangemeld ziet nu geen ‘Add Profile’ link meer.

Ik ben benieuwd wat er achter zit. Zijn het de traffic, server- en onderhoudskosten? Hebben ze te weinig servers? Is de vraag inderdaad zo overweldigend dat ze het niet aankunnen?


DelenEr zijn 18 reacties op dit artikel

 • De vraag is te overweldigend, maak in tenminste op uit de volgende melding wanneer ik :

  Waiting for data: www.ebase.nl
  Analytics has been successfully installed and data is being gathered now. The demand for Google Analytics surpassed even our highest expectations and as a result some customers may temporarily experience report-update delays. All data continues to be collected and no data has been lost. We are currently adding resources to ensure high-quality service. We apologize for any inconvenience.


  De kosten zullen het niet zijn lijkt me. Immers, hoe meer website-eigenaren zich binden aan Google, hoe beter. Ik denk dat het gewoon een infrastructuur-probleem is.

  geplaatst op
 • Kan er geen speciaal Google weblog komen, ik word een beetje boel overweldigd door al het 'nieuws'.

  Het krijgt bij mij een beetje het 'Irak-effect': een dag geen bomaanslag is pas nieuws.

  geplaatst op
 • hype marketing?

  geplaatst op
 • Iemand enig idee hoe lang dat gaat duren ?

  geplaatst op
 • security hole? *doet een gokje..

  geplaatst op
 • ik dacht dat mijn blog dat al aardig was geworden in de afgelopen 2 weken.. :)

  geplaatst op
 • Mijn Google Analytics zijn al drie dagen niet bijgewerkt, dus wellicht dat ze echt de nodige problemen hebben..

  geplaatst op
 • Zelfde probleem hier! Zoals Anders al aangaf, het aantal aanvragen heeft Google zodanig verrast dat ze niet voldoende waren voorbereid.

  geplaatst op
 • de plannen waren ook om de Support-afdeling pas op 1-1-2006 volledig operationeel te laten zijn. Ik denk dat ze zich inderdaad enigzins verkeken hebben op de populariteit van Google Analytics..

  geplaatst op
 • Ik begin te vrezen dat ze niet alleen langzaam updaten, maar dat er misschien toch data is verdwenen. Ik zie een aantal onverklaarbare dalen in mijn bezoekersaantallen die de andere twee tellers die ik heb staan niet zien. Nog interessanter is dat mijn AdSense statistieken een veeeel hoger aantal pageviews aangeven dan Google Analytics meet. En die twee statistieken komen toch uit hetzelfde huis.

  geplaatst op
 • Hoor net dat de Google technicians 24/7 aan het werk zijn op de totale servercapaciteit te vergroten. Verwachting is dat eind v/d week de boel weer volledig operationeel is. De verzamelde data gaat niet verloren; maar er wordt dus langzamer geanalyseerd..

  geplaatst op
 • Grappig want ik kreeg een bericht van een meneer van OmegaDM, een grote reseller van Urchin in de UK, dat analytics draait op dezelfde server als de zoekmachine. Dat zou dus een enorme capaciteit moeten hebben en erg schaalbaar moeten zijn.

  Verder hoor ik van veel mensen dat ze twijfelen aan de accuraatheid van de gegevens. Waarschijnlijk hebben meer mensen verschillende tellers, dus de het gebrek aan accuraatheid zal wel kloppen.

  geplaatst op
 • @Daniel: iedereen gaat nu natuurlijk weer appels met peren vergelijken. (Unieke) bezoeken op basis van logfiles vs pixel methode, vs ... etc.

  En ookal vergelijk je 2 soortgelijke analysemethodes met elkaar (bijvoorbeeld 2 logfile-analyses door verschillende pakketten): zelfs dan heb je nog verschillen in aantallen (unieke) bezoekers etc.. Tja, het ene soort appel is de andere niet...

  geplaatst op
 • @Jeroen

  Dat zou kunnen, maar ik geloof(hoop) dat de mensen die dit soort zaken rapporteren het verschil weten.

  geplaatst op
 • Kan ik nog iemand blij maken met een promotiecode voor Google Analytics misschien? Uiteraard gratis. Mail me maar als je interesse hebt.

  geplaatst op
 • j8, kan iedere Google Analytics gebruiker promotiecodes uitdelen (heb daar een tijd geleden naar gezicht maar kon het niet vinden)?

  geplaatst op
 • Nee, het is niet mogelijk om met een Google Analytics account een promotiecode uit te delen. Deze krijg je van alleen Google nadat je jezelf hiervoor hebt opgegeven. Per Google account kan je een promotiecode aanvragen.

  Wel is het mogelijk om in een Google Analytics account 5 verschillende URL's te zetten en hier aparte inlogs van te maken. En deze inlogs kan je aparte rechten geven, zodat deze niet alle statistieken van alle URL's in het account kunnen zien. In de toekomst zullen dit er 50 per account worden is te lezen in de help-pagina's van Google Analytics. De capaciteit schijnt hier nu nog niet voldoende voor te zijn.

  geplaatst op
 • kan iemand mijn helpen met een google pormotiecode

  al vast bedankt

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.