Google Analytics: voorlopig geen nieuwe aanmeldingen mogelijk

20 november 2005, 17:43

Google Analytics: voorlopig geen nieuwe aanmeldingen mogelijk

Wie zich nu wil aanmelden voor Google Analytics krijgt bovenstaande melding. Wie al een website heeft aangemeld ziet nu geen ‘Add Profile’ link meer.

Ik ben benieuwd wat er achter zit. Zijn het de traffic, server- en onderhoudskosten? Hebben ze te weinig servers? Is de vraag inderdaad zo overweldigend dat ze het niet aankunnen?

Daniël Markus is oprichter en directeur van ClickValue, een performance based online marketing bureau uit Amsterdam. Data driven online marketing is zijn specialisme. Van daaruit helpt hij opdrachtgevers bij het blijvend verhogen van online rendement. Naast bloggen over dit onderwerp geeft Daniel regelmatig presentaties op nationale en internationale congressen en verzorgt hij cursussen via onder andere Beeckensteijn. ClickValue bestaat sinds 2003 en is inmiddels uitgegroeid tot een middelgroot bureau met meer dan 100 nationale en internationale klanten. Opdrachtgevers variëren van corporates als SNS, Harman Kardon, NUON en NS tot toonaangevende e-businesses als Kamera-Express, New York Pizza en Lamp&Licht;.

Categorie
Tags

17 Reacties

  Kasper Katje

  Kan er geen speciaal Google weblog komen, ik word een beetje boel overweldigd door al het ‘nieuws’.

  Het krijgt bij mij een beetje het ‘Irak-effect’: een dag geen bomaanslag is pas nieuws.


  20 november 2005 om 18:55
  Patrick

  hype marketing?


  20 november 2005 om 18:56
  jan kolstee

  Iemand enig idee hoe lang dat gaat duren ?


  20 november 2005 om 20:05
  choco

  security hole? *doet een gokje..


  20 november 2005 om 20:25
  Jeroen

  ik dacht dat mijn blog dat al aardig was geworden in de afgelopen 2 weken.. 🙂


  20 november 2005 om 21:51
  Michel

  Mijn Google Analytics zijn al drie dagen niet bijgewerkt, dus wellicht dat ze echt de nodige problemen hebben..


  21 november 2005 om 07:17
  media

  Zelfde probleem hier! Zoals Anders al aangaf, het aantal aanvragen heeft Google zodanig verrast dat ze niet voldoende waren voorbereid.


  21 november 2005 om 07:31
  Jeroen

  de plannen waren ook om de Support-afdeling pas op 1-1-2006 volledig operationeel te laten zijn. Ik denk dat ze zich inderdaad enigzins verkeken hebben op de populariteit van Google Analytics..


  21 november 2005 om 07:48
  Sipke

  Ik begin te vrezen dat ze niet alleen langzaam updaten, maar dat er misschien toch data is verdwenen. Ik zie een aantal onverklaarbare dalen in mijn bezoekersaantallen die de andere twee tellers die ik heb staan niet zien. Nog interessanter is dat mijn AdSense statistieken een veeeel hoger aantal pageviews aangeven dan Google Analytics meet. En die twee statistieken komen toch uit hetzelfde huis.


  21 november 2005 om 07:51
  Jeroen

  Hoor net dat de Google technicians 24/7 aan het werk zijn op de totale servercapaciteit te vergroten. Verwachting is dat eind v/d week de boel weer volledig operationeel is. De verzamelde data gaat niet verloren; maar er wordt dus langzamer geanalyseerd..


  21 november 2005 om 10:27
  daniel@clickvalue.nl

  Grappig want ik kreeg een bericht van een meneer van OmegaDM, een grote reseller van Urchin in de UK, dat analytics draait op dezelfde server als de zoekmachine. Dat zou dus een enorme capaciteit moeten hebben en erg schaalbaar moeten zijn.

  Verder hoor ik van veel mensen dat ze twijfelen aan de accuraatheid van de gegevens. Waarschijnlijk hebben meer mensen verschillende tellers, dus de het gebrek aan accuraatheid zal wel kloppen.


  21 november 2005 om 10:40
  Jeroen

  @Daniel: iedereen gaat nu natuurlijk weer appels met peren vergelijken. (Unieke) bezoeken op basis van logfiles vs pixel methode, vs … etc.

  En ookal vergelijk je 2 soortgelijke analysemethodes met elkaar (bijvoorbeeld 2 logfile-analyses door verschillende pakketten): zelfs dan heb je nog verschillen in aantallen (unieke) bezoekers etc.. Tja, het ene soort appel is de andere niet…


  21 november 2005 om 14:45
  daniel@clickvalue.nl

  @Jeroen

  Dat zou kunnen, maar ik geloof(hoop) dat de mensen die dit soort zaken rapporteren het verschil weten.


  21 november 2005 om 15:19
  J8 Zoekmachine Marketing

  Kan ik nog iemand blij maken met een promotiecode voor Google Analytics misschien? Uiteraard gratis. Mail me maar als je interesse hebt.


  4 maart 2006 om 08:37
  media

  j8, kan iedere Google Analytics gebruiker promotiecodes uitdelen (heb daar een tijd geleden naar gezicht maar kon het niet vinden)?


  4 maart 2006 om 09:30
  J8 Zoekmachine Marketing

  Nee, het is niet mogelijk om met een Google Analytics account een promotiecode uit te delen. Deze krijg je van alleen Google nadat je jezelf hiervoor hebt opgegeven. Per Google account kan je een promotiecode aanvragen.

  Wel is het mogelijk om in een Google Analytics account 5 verschillende URL’s te zetten en hier aparte inlogs van te maken. En deze inlogs kan je aparte rechten geven, zodat deze niet alle statistieken van alle URL’s in het account kunnen zien. In de toekomst zullen dit er 50 per account worden is te lezen in de help-pagina’s van Google Analytics. De capaciteit schijnt hier nu nog niet voldoende voor te zijn.


  4 maart 2006 om 10:22
  ecort champagne

  kan iemand mijn helpen met een google pormotiecode

  al vast bedankt


  28 oktober 2007 om 19:19

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!