Google AdWords veranderingen

Google AdWords veranderingen

Voor iedereen die een (of meerdere) Adwords campagnes bij Google beheert, zijn er een paar kleine, maar belangrijke veranderingen op komst. Na de doorvoering van de wijzigingen (die ergens in de komende weken zullen plaatsvinden) kan het zomaar zijn dat keywords die voorheen door een te lage klikfrequentie automatisch werden uitgeschakeld, nu toch weer worden getoond.

Nu is het zo dat het bovenstaande enkel zal gebeuren indien de maximale CPC gelijk is aan, of hoger dan de ‘minimale prijs’. Deze minimale prijs wordt bepaald door Google zelf en gaat uit van de kwaliteit van de keywords. Deze zogeheten ‘kwaliteitsscore’ wordt bepaald aan de hand van een aantal factoren waarvan de CTR (Click Through Ratio, klikfrequentie) van het zoekwoord, de relevantie van de advertentietekst en de prestatiegeschiedenis van het zoekwoord de belangrijkste zijn.

Wat is nu precies het voordeel voor u? Keywords die u te allen tijde wenst te tonen worden voortaan niet ‘zomaar’ uitgeschakeld. Daarnaast kunnen uitgeschakelde keywords weer ingeschakeld worden. Ook wordt het systeem niet meer vertraagd door deze ‘underperformers’. Google’s voordeel: dankzij de minimale prijs blijft het interessant om de advertenties te tonen.

“Tip van de dag”: een goede biedprijs kan vanwege het nieuwe model een mogelijk gebrek aan de kwaliteit van advertenties opheffen. Het feit dat de relatie tussen geld en kwaliteit nog meer duidelijk wordt, maakt het wellicht toch interessant om eerst nog eens te kijken naar het mogelijk verbeteren van uw Ads.


Geplaatst in

Delen

0
0


Er zijn 8 reacties op dit artikel

 • Goede zaak. Dat zal AdWords een stuk gebruiksvriendelijker maken.

  geplaatst op
 • Klinkt goed!

  Waar heb je deze informatie vandaan Wolter?

  geplaatst op
 • Was gewoon een mailtje van Google zelf aan alle adwords gebruikers, zie ook:
  http://www.hyped.nl/hyped/archives/00001403.htm

  Komt erop neer dat ze gewoon meer willen verdienen.

  geplaatst op
 • Dank voor de update Kees!

  Wel vreemd, ik gebruik al jaren Adwords maar heb van Google geen email ontvangen. Toch eens kijken of mijn juiste emailadres daar staat opgegeven ;-)

  geplaatst op
 • Marco, het is mogelijk dat ze de verandering in "batches" sturen en dat je de update spoedig nog ontvangt. Maar check toch maar even dat emailadres :)

  geplaatst op
 • Ook geen mailtje hoor.

  geplaatst op
 • Google meld het met een bericht in het Pro centre. Heb ook geen e-mail gehad, maar kreeg het meteen in beeld na het inloggen.

  geplaatst op
 • als advertentie site (of eigenlijk ex advertentie site, na het samengaan van hrlog.nl heb ik geen adwords meer) zag ik ook een berg veranderingen. O.a. kan je geen "onbeperkt" overzicht meer krijgen van je financiën, wel een verslechtering.

  En ik heb geen mail gehad, maar adverteer dan ook niet, ik krijg alleen geld (misschien... ooit...)

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.