Google adverteert bij Lycos Europa

9 juni 2003, 07:38

Google heeft een voet tussen de deur gekregen bij Lycos Europe, wiens hoofdleverancier van zoektechnologie nu nog Overtures zoekdienst Fast is. Google gaat tekstadvertenties plaatsen naast Europese Lycos-homepages.

Google en Lycos Europa hebben een overeenkomst getekend waarbij Google het recht krijgt betaalde advertenties van derden te plaatsen op particuliere Lycos-homepages. Dat meldt Google in een persbericht dat niet online staat. Naar schatting gaat het om 4 miljoen webpagina’s. De homepages tonen enkel advertenties die inhoudelijk gerelateerd zijn aan hetgeen de homepages tonen. Lycos en Google werken de overeenkomst uit via Lycos’ hostingdochter Tripod.

Beheerders van particuliere homepages krijgen naast de inhoud van hun site een zogeheten skyscraper-advertentie te zien. Deze verticale banner wordt gevuld met 4 tekstadvertenties. Google en Lycos delen de inkomsten die Googles Adwords oplevert. Adverteerders betalen enkel als internetters daadwerkelijk op een advertentie klikken.

De overeenkomst is reeds van kracht bij homepages van Lycos in Duitsland en Engeland. Frankrijk volgt in juli, Denemarken, Italie, Spanje en Zweden in augustus.

Google krijgt via Tripod een voet tussen de deur bij Lycos. Het Amerikaanse zoekbedrijf voert momenteel het beleid meer inkomsten buiten de Verenigde Staten te genereren. Hiertoe opende het onlangs ook een Nederlands verkoopkantoor. Lycos’ hoofdaannemer voor zoektechnologie is Overture. Overtures dochterbedrijf Fast Technologies levert de zoektechnologie achter de Lycos-sites. Hoewel Overture ook een dienst levert om betaalde tekstadvertenties bij sites te plaatsen, koos het bedrijf toch voor Google om deze functionaliteit bij Tripod te introduceren.

Bron:

http://www.planet.nl/

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!