Gmail nu ook met RSS-feeds, webfeeds, webclips

Gmail nu ook met <strike>RSS-feeds, webfeeds</strike>, webclips

Het hing al een tijdje in de lucht maar het is nu dan toch een feit: Gmail is ook als feedreader te gebruiken. Op de helpsite leggen ze precies uit hoe en wat er mogelijk is. Uiteraard zijn de feeds doordrenkt van Google ads en Gmail tips. En ze noemen het weer anders: Webclips. Tja…


DelenEr zijn 7 reacties op dit artikel

 • Raar maar waar. Ik kan mf niet toevoegen. Frank toch, niet zo kritisch schrijven over Gmail, want je ziet wat er dan gebeurt ;)

  geplaatst op
 • Als rechtgeaarde reactiegever op mf zal ik even een korte eerste impressie doen: met de reclame valt het (tot nu toe) reuze mee. Alleen krijg je één item uit één feed te zien. Dat is natuurlijk ontzettend onhandig; ik wil als nieuwsjunkie alle koppen van het nieuws zien. Soms krijg ik 2 of 3 items van een feed achter elkaar, soms moet ik eindeloos op het rechterpijltje klikken om iets te zien.
  Het is een grappig gadget, maar als RSS-tool totaal ongeschikt; de clou van RSS is dat je in een oogopslag koppen ziet van geselecteerde nieuwssites/blogs, niet dat je eindeloos moet klikken.

  geplaatst op
 • Frank,

  De link naar de help pagina werkt niet en ik zie het nog niet terug in Gmail zelf. Kun je aangeven waar het te vinden is. Thanks !

  geplaatst op
 • Bij mij ook een foutmelding op de help-link en in Gmail nog niets te vinden. Wellicht dat ze deze functionaliteit ook gefaseerd invoeren!?

  Gezien de reactie van Frederik vraag ik me ook af of ik het uberhaupt wel ga gebruiken.

  geplaatst op
 • Die link doet het prima en ik zie het ook al in mijn gmail.
  Ben het eens met frederik dat ik het liefste een eigen tabje voor alle feeds zou hebben. De integratie is sowieso vrij gebrekkig - ik heb ooit als test alle feeds die ik in Bloglines lees in de Google reader gehangen, waarvoor ik dezelfde inlog gebruik als voor mijn Gmail. Maar die feeds heeft hij dus niet.
  Ik begrijp niet waarom ze die Reader niet helemaal in Gmail hangen... Dan zou hij ondanks de beperkingen in ieder geval bereik hebben.
  De naam Webclips gebruikt Google al langer in Google Desktop waar ook een soort basale feedreader inzet, dit overigens zijn feeds weer op een heel andere manier selecteert: op basis van de sites die je bezoekt.

  geplaatst op
 • Als iemand nog een uitnodiging wilt voor gmail, ik heb er nog 100 staan..

  geplaatst op
 • bedankt

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.