Gevecht om markt mini-advertenties

20 augustus 2003, 07:20

De dagbladen maken zich op voor een slag op de markt voor rubrieksadvertenties. Uitgever Wegener begint in de herfst een speciale website waarop consumenten en bedrijven gratis kleine advertenties kunnen zetten, die in de regionale kranten van het concern worden doorgeplaatst.

Wegener draait op dit moment een paar proeven op geselecteerde websites met kleine advertenties, onder meer bij het Utrechts Nieuwsblad. Een gezamenlijke website van de kranten, Kleintjesmarkt.nl, wordt in oktober actief.

Directeur Harold Rimmelzwaan van Wegener eMedia verwacht dat er meteen enkele tienduizenden advertenties op Kleintjesmarkt te vinden zullen zijn. ‘Gratis adverteren kan voor goederen en diensten tot 200 euro waarde. Daarboven kost een advertentie tien euro.’

Rimmelzwaan denkt niet dat Kleintjesmarkt de kranten veel omzet gaat kosten. ‘Het particulier aanbod in de kranten was de laatste jaren toch al aanmerkelijk teruggelopen. Mensen betalen niet voor een advertentie om een kinderfiets kwijt te raken.’

Wegener ziet Kleintjesmarkt vooral als een extra service aan de lezers. ‘Je hebt hier als regionale krant een functie in.’ De gratis advertenties zullen ook meer bezoekers naar de websites van het concern trekken. Maandelijks trekken er meer dan twee miljoen mensen aan de websites van de regionale kranten voorbij.

Met Kleintjesmarkt schiet Wegener onder de duiven van de ‘digitale rommelmarkt’ Marktplaats.nl en de gratis advertentie ViaVia. Manager Frank Cr?bas van Marktplaats.nl spreekt van ‘een logische zet’ door de concurrent. Over de gevolgen laat hij zich niet uit.

Vorig jaar boekte Marktplaats.nl een omzet van 2,2 miljoen euro. Daarop werd een brutowinst gemaakt van 800 duizend euro. Ook op Marktplaats.nl moet voor advertenties boven de 200 euro worden betaald: die kosten zes euro.

PCM Uitgevers (o.m. de Volkskrant) verwacht over ‘enkele maanden’ de plannen voor rubrieksadvertenties op internet te presenteren. ‘Ze zijn belangrijk genoeg om er een strategie voor te ontwikkelen’, meldt Gerbert van Genderen Stort, ‘hoewel het belang ervan anders is voor Wegener en uitgever De Telegraaf.’ Het laatste concern volgt de plannen , maar geeft geen commentaar.

Bron:

http://www.devolkskrant.nl/

Zie ook:

Offensief Marktplaats tegen dagbladen

Wegener beconcurreert Marktplaats

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

3 Reacties

  Genunie lening bieden

  Hallo,

  Bent u in het dept? Heb je al geweigerd lening van Bank? Of heb je nodig een

  lening af te betalen rekeningen? zorgen niet meer, Uw hulp komt nu, st.marys

  bedrijf is een lening leningen bedrijf dat alle soorten van de lening biedt aan mensen,

  bedrijven die ik nodig heb van de lening met een lage rente van 3% contact met ons op via

  email globaltrustfundings @ gmail. com

  LENING aanvraagformulier (te vullen en terug TERUG

  VOORNAAM:

  NAAM:

  LEEFTIJD:

  SEX:

  POSTCODE:

  LAND:

  STAAT.:

  STAD:

  Mobiel nummer:

  BEROEP:

  Maandelijks Inkomen:

  Bedrag dat nodig is:

  DOEL van de lening:

  LENING DUUR:

  Wij wachten op uw dringende reactie.

  Regards


  22 februari 2014 om 12:03
  joaquin carreteroramirez

  lening bieden serieus snel en betrouwbaar geld krediet

  Hallo Mijnheer Mevrouw Voor al uw financiële problemen, neem dan contact met mij, want ik heb een omvangrijk kapitaal en bereid zijn om leningen toe te kennen aan alle eerlijke mensen. Ben je klaar om te worden hervat zoeken uw activiteiten voor zowel een project of om een appartement te kopen, maar helaas is de bank vraagt u voor omstandigheden waarin u niet bent. Geen zorgen meer Ik ben een individu Ik geef leningen aan iedereen in staat om zijn tijdschema beroerte een rente van 3% per jaar bijeen. Voor meer informatie neem contact met mij op via e-mail: joaquincarreteroramirez55@gmail.com


  30 mei 2016 om 07:52
  Herbert Nana

  Bieden tussen bepaalde

  U behoefte aan een lening, maar u bent afgewezen door de bank of financiële instellingen die pose voorwaarden die in strijd zijn met het door u geretourneerde maandelijks rente exorbitante. U wilt een lening aan uw behoeften te voldoen. Geen probleem. Ongeacht uw financiële situatie, ik bied hypotheken, zakelijke leningen, internationale leningen, persoonlijke leningen, leningen exclusieve en onderwijs Leningen . Ik bied leningen beschikbaar aan partnerschappen,en veel. je bent echt in de behoeften neem dan contact op met: herbert.nana60@gmail.com


  10 maart 2017 om 18:23

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!