Georgina Verbaan weblog-koningin?

7 december 2004, 09:07

Georgina Verbaan weblog-koningin?Ik had eigenlijk het hoofdstuk Georgina Verbaan afgesloten maar moet er toch nog iets over kwijt. Gisteren kwam de Telegraaf namelijk met het artikel Georgina weblog-koningin. Pardon? Okay, het was zeker een succes maar om haar nu al weblog-koningin te noemen gaat me iets te ver. Ze zal best af en toe een leuk stukje schrijven en haar voorkomen is ook niet onaardig maar voor mij zijn Luna en 10e toch de echte weblogqueens!

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

7 Reacties

  reet

  ook jammer dat ze het over retecool.nl hebben ipv retecool.com en dat ze daar ook niet even netjes een juiste link van maken


  7 december 2004 om 09:57
  Peter B.

  Ach, opgeklopte lucht van Frackers, die de Telegraaf voert en zijn bandwagon nog even wat meters vooruit wil duwen. Is niets aan de hand. telegraaflezer snapt toch niet wat weblogs zijn


  7 december 2004 om 10:03
  Blue

  Ach… bij het woordje “Telegraaf” zouden we al eigenlijk moeten stoppen met lezen 😉


  7 december 2004 om 10:31
  Stefan

  “Verbaan trok in haar eentje meer bezoekers dan alle andere Nederlandse bloggers bij elkaar”.

  Liegen is ook een vak.

  “Sites als die van Verbaan zijn niet bedoeld als aardigheidje voor de fans”.

  Denkt GV hier ook zo over?

  “Het on line dagboek van de actrice kende een start waarvan de meeste webloggers alleen maar kunnen dromen”

  Dat is wél waar. Net zoals het vanaf nu zal gaan doodbloeden. Dagboekjes schrijven is (zoals Anders Floor reeds opperde) niet succesvol gebleken op glamago en zal steeds minder frequent plaatsvinden. Al is GV wel een van de weinige bn’ers die in staat is teksten te produceren waarover gepraat wordt.

  Ook zal er in de toekomst geen content meer zijn waarvoor de bezoeker zal willen betalen. Of je moet Monique Sluyter achterna gaan. Waarmee het gewoon een persoonlijke site is met een dagboekje en niets meer dan dat.


  7 december 2004 om 11:40
  Anders

  Goed verhaal, Michiel, maar je laatste opmerking lijkt me niet echt raak. Sites als Fok! en Tweakers.net houden wel eens een inventarisatie van hoeveel mensen tegen een kleine betaling een advertentievrije versie van de site willen zien. Dat is echt verwaarloosbaar. De enige genoemde argumenten zijn liefdadigheid (ach, arme lieve Fok zonder centjes) en extra content/functionaliteit (a la Georgina).

  Terzijde: ik snap nog steeds niet dat Fok! niet met een SMS-provider in zee gaat om via SMS-payments wat inkomsten te genereren. Of zou dat gejammer over “we draaien net aan quitte” niet waar zijn?


  9 december 2004 om 13:29
  Evert Jan

  @Michiel: Ik vond je eerste boek geweldig, is er aanleiding voor een vervolg?


  9 december 2004 om 19:36
  Michiel Frackers

  Dankjewel voor het compliment Evert Jan; maar ik heb geen nieuwe boekplannen. Eens per 10 jaar lijkt me een mooi gemiddelde 😉


  12 december 2004 om 21:18

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!