Geld komt onbeperkt uit de muur

14 juli 2005, 03:00

Steeds meer jongeren lukt het niet om financieel op eigen benen te staan. Veel van hen hebben geen duidelijk besef van de waarde van geld en schulden. Kinderen denken vaak dat geld onbeperkt uit de muur komt en veel pubers menen dat ze onbeperkt bij hun ouders kunnen lenen.

En diezelfde ouders vinden het vaak moeilijk om adequaat met hun geldvragende kinderen om te gaan. Reden voor het NIBUD om de Financi?le Opvoedtest te ontwikkelen. Een dubbele internettest die ouders en hun kinderen samen invullen en die een op maat gemaakt geldadvies teruggeeft. Kinderen die een geheel ingevulde vragenlijst insturen, maken kans op een Ipod Shuffle.

Bron: NIBUD

Erik van Roekel
Product Owner Chatbot bij ING

Marketingprofessional met ruime ervaring in diverse internetprojecten in de financiële dienstverlening. Passie voor social media en internet in het algemeen. Stond aan de wieg van het ING Webcare Team in 2009 en gaf er 1,5 jaar leiding aan. Was daarna één van de drivers van de social media strategie voor ING Nederland in 2012 resulterend in een nummer 1 notering in de Social Media Monitor van Social Embassy. Werkzaam geweest bij Corporate Communications van ING Groep en van daaruit betrokken bij social media op internationaal niveau. Momenteel Product owner chatbot bij ING. Blogt op persoonlijke titel bij Marketingfacts en van 2004-2014 ook op de achtergrond actief geweest voor Marketingfacts o.a. bij de techniek en de redactie.

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!