Geen stormloop bij felicitatieregisters Amalia

11 december 2003, 18:54

Bij de felicitatieregisters die veel gemeenten maandag wegens de geboorte van prinses Amalia hebben geopend, loopt het niet storm. In de meeste plaatsen reikt het aantal bezoekers van tientallen tot een paar honderd. Het aantal felicitaties op koninklijkhuis.nl daarentegen heeft de 20.000 inmiddels gepasseerd.

De 40.000 inwoners van Heerenveen hebben heel weinig zin om prins Willem-Alexander en prinses M?xima te feliciteren met de geboorte van hun dochter. Op het gemeentehuis waren tot donderdagmiddag welgeteld zes mensen langsgeweest. De gemeente heeft geen idee waarom de inwoners thuisblijven.

Op Schiermonnikoog, Nederlands kleinste gemeente met 991 inwoners, lieten vijf bewoners schriftelijk hun genoegen met de geboorte blijken. Vier toeristen tekenden ook. In Leeuwarden is het mogelijk om tot volgende week vrijdag voor de nieuwe prinses te tekenen. Tot donderdag hebben ongeveer 150 inwoners van de Friese hoofdstad dat ook echt gedaan.

In de Drentse gemeente Hoogeveen hebben 206 van de 53.000 inwoners het felicitatieregister getekend. Volgens een woordvoerster van de gemeente Hoogeveen is het veel rustiger dan bij het tekenen van het condoleanceregister na het overlijden van Prins Claus. “Toen stonden de mensen in de rij.’’ Ook het aantal berichten in het digitale register van de gemeente Hoogeveen houdt niet over: slechts acht mensen lieten een digitaal berichtje achter.

In het stadhuis in Haarlem hebben tot nu toe ongeveer 25 mensen hun handtekening gezet. Ook bij andere gemeenten in de regio is het register maar mondjesmaat getekend. “Burgers feliciteren tegenwoordig veel liever via internet. Het felicitatieregister van papier is ouderwets’‘, aldus een woordvoerder Haarlem.

Felicitaties op koninklijkhuis.nl

Ruim 21.000 mensen hebben inmiddels op de website van het Koninklijk Huis de koninklijke familie gefeliciteerd met de geboorte van prinses Amalia. De Rijksvoorlichtingsdienst heeft dat dinsdag laten weten.

Volgens de dienst kwamen de gelukwensen beahalve uit Nederland ook uit onder meer de Nederlandse Antillen, Duitsland, Frankrijk, Verenigd Koninkrijk, Zwitserland, Oostenrijk, Noorwegen, Spanje, Dubai, Thailand en Canada.

Bron: ANP

Update 22-12:

Ter gelegenheid van de geboorte van prinses Amalia zijn op de site koninklijkhuis.nl meer dan 35.000 felicitaties van over de hele wereld binnengekomen. Dat heeft de Rijksvoorlichtingsdienst dinsdag meegedeeld. Het register is maandag om 14.00 uur gesloten. De website is sinds de geboorte van Amalia op zondag 7 december ruim 700.000 keer bezocht.

Bron: ANP

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!