Gebruik social app BeReal stijgt stevig door onder jongeren

In de maand juli heeft sociale media platform BeReal 15% van de 13-24-jarigen in Nederland bereikt. Dat blijkt uit cijfers van GfK van zojuist.

18 augustus 2022, 12:33 3602 x gelezen

Jongeren blijken volgens het onderzoek (GXL DAM van GfK), massaal de app te omarmen en een alternatief, ‘gezond’ digitaal sociaal medium te zoeken. Ter vergelijking: TikTok had begin 2020 een bereik van 20% in deze doelgroep, dus de groeipotentie is er, schrijven de onderzoekers in het persbericht.

Wat verder opvalt, meldt het persbericht, is dat er (nog) nauwelijks oudere gebruikers (35+) zijn, terwijl dit bij de andere sociale media platforms wel (al) het geval is. Voor Instagram is zo’n 37% van de online bereikten in juli 2022 jonger dan 35 jaar. Voor TikTok is dat 44%, Snapchat 73% en voor BeReal is dat 91%.

TikTok

TikTok kent al jaren een sterke groei in gebruik onder jongeren. In juli van dit jaar is het bereik extra hoog door onder andere het live aanbieden van de wedstrijd tussen Ajax en PSV om de Johan Cruijff Schaal door ESPN; in de laatste week van de maand lag het unieke bereik van TikTok op nagenoeg 2 miljoen unieke personen (leeftijd 13 jaar en ouder). Ook Snapchat heeft weer een stijgende lijn in bereik onder jongeren in juli 2022.

Gebruiksfrequentie BeReal

Van de BeReal gebruikers was 60% 10 dagen of vaker actief in de maand juli, dat is vergelijkbaar met Snapchat gebruikers. Voor Instagram en TikTok ligt de gebruiksfrequentie wat lager, respectievelijk 45% 10+ dagen en 25% 10+ dagen.

Van april 2007 tot juni 2011 was ik freelance editor/ communitymanager / hoofdredacteur bij Marketingfacts. Tussendoor werkte ik bij Insites Consulting, IDG Nederland, Saatchi&Saatchi;/Leo Burnett (voor Samsung) en voor onderzoeksbureau WUA. Vanaf 1 november 2021 vorm ik samen met Luuk Ros de hoofdredactie van Marketingfacts.

Categorie
Credits
GfK,

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!