Game Advertising groeit naar $2 miljard in 2012

Game Advertising groeit naar $2 miljard in 2012
, Ubisoft
@CemYildiz

{title}
In een nieuw rapport van Parks Associates met de titel Electronic Gaming in the Digital Home: Game Advertising wordt de omzet uit in-game advertising in de VS op $800 miljoen geschat in 2012. In 2006 bedroeg de omzet uit in-game advertising in de VS $55 miljoen. Eerder voorspelde eMarketer.com in een rapport al dat in 2011 de wereldwijde omzet uit in-game advertising $2 miljard zal bedragen. Misschien wel het meest interessante aan dit rapport, is dat Game Advertising los wordt gekoppeld van in-game advertising.

In tegenstelling tot in-game advertising, waar statische en dynamische billboards en product placement onder vallen, gaat Game Advertising over advergames, virtual worlds marketing, game tournaments, sponsoring en meer. Yuanzhe Cai, director of broadband and gaming bij Parks Associates vertelt:

Advertising in electronic games had an average monthly household expenditure of less than 50 cents in 2006, while broadcast TV was at $37, meaning advertisers are not using the gaming medium to its full potential. If executed correctly, game advertising can provide a win-win solution for advertisers, developers and publishers, console manufacturers, game portals, and gamers.

Enerzijds wordt er dus maandelijks een beduidend lager bedrag aan marketing uitgeven per huishouden in games ten opzichte van televisie. Anderzijds blijft het aantal gamers groeien en wordt ook steeds meer tijd besteed aan het spelen van games, zowel via de PC, als via consoles met online verbindingen. Beide ontwikkelingen zullen er toe bijdragen dat de in-game advertising markt zich sterk zal ontwikkelen de komende jaren.

Zoals in dit rapport ook naar voren komt, is er meer dan alleen adverteren in games zelf. Sponsoring van game events en tournooien en ook marketing van games in virtuele werelden en online zullen een toenemend aandeel hebben in de totale uitgaven aan Game Advertising.


Geplaatst in

DelenEr zijn 3 reacties op dit artikel

 • Dit zijn inderdaad interessante uitkomsten. Vooral de stijging van de uitgaven in In-game advertising (+1400%) is opmerkelijk en positief. Er bestaat toch nog wel wat scepsis ten opzichte van dit medium. Dit lijkt vooral voort te vloeiend uit het gebrek aan kennis en ervaring hiermee en problemen met betrekking tot het aankoopproces (gebrek aan intermediairs).

  Het vaak gehoorde vooroordeel dat het bereik van in-game advertising beperkt zou zijn lijkt op niets gebaseerd te zijn. De gemiddelde leeftijd van de Amerikaanse gamer is 33 jaar, met een behoorlijke groep gamers boven de 50 (bron : http://www.theesa.com/archives/files/Essential Facts 2006.pdf).
  Tel daarbij op dat een gemiddelde consolegame 28 uur wordt gespeeld, wat het een zeer kosteneffectief medium maakt.

  Zodra er wat meer ervaring met dit medium wordt opgedaan zou het best een kunnen zijn dat de 2 miljard dollar een conservatieve schatting blijkt.

  Voor meer informatie omtrent de effecten van In-game advertising heb ik een onderzoek op mijn webserver gezet.
  Link: http://www.nointernet.nl/ingame

  geplaatst op
 • @Maarten: erg interessant onderzoek, bedankt! Ik ga het dit weekend even doorspitten :)

  geplaatst op
 • @Maarten, bedankt voor het beschikbaar stellen van het onderzoek. Dit soort informatie is bij mij altijd zeer welkom :)

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.