Futuroloog Wim de Ridder: “In 2025 wordt onze auto verplicht gestuurd door robot”

10 maart 2014, 15:29

In 2025 wordt onze auto verplicht gestuurd door een robot en hebben we een energieoverschot in plaats van een -tekort. Dat voorspelt Wim de Ridder, hoogleraar toekomstonderzoek aan de Universiteit Twente.

“Het worden spannende jaren, we zitten in een tijd van technologische versnelling”, zegt de 68-jarige De Ridder, die liever twintig jaar later geboren was. We kunnen ons volgens hem bijna niet meer verbeelden hoe het er over tien jaar uitziet. “Die automatische auto bestaat al. Technisch zijn we er allang, het is alleen nog wachten op de mensheid.”

We gaan volgens de hoogleraar ook inzetten op hersenonderzoek en communiceren met de computer. “Computers gaan reageren op menselijke emoties. We weten dat het kan, we weten alleen nog niet of het leuk is”, denkt De Ridder. Mensen worden misschien bang van de snelheid waarmee we ons ontwikkelen. De Ridder is daarom ook een veelgevraagd adviseur en 'toekomstvoorspeller'.

De futuroloog ziet veel voordelen. De techniek komt steeds vaker in dienst te staan van de mens. “Bijvoorbeeld door kanker te diagnosticeren met computers”, zegt De Ridder. “Nu is 20 procent van de menselijke diagnoses nog incorrect.” Er zijn echter ook keerzijden. “Er is verzet tegen vernieuwing, met name in de politiek. De prijs voor zonne-energie is bijvoorbeeld nog steeds veel te hoog.”

Uiteindelijk rekent De Ridder echter op een overschot aan energie. “De oude fabrieken kunnen dicht.” Wetenschappelijk is Nederland namelijk enorm bij de tijd, “vooral in de IT- en watersector”, zegt De Ridder. “Maar mentaal zijn er nog grote stappen te maken. We durven te weinig.”

Ronnie Overgoor
Directeur/eigenaar bij 7DTV

Als genomineerd dagvoorzitter van het jaar behoort Ronnie tot de top van Nederland. Met zijn energiek enthousiasme, aanstekelijke humor, scherpte en ontspannen interactie scoort Ronnie consequent zeer hoge ogen op congressen, evenementen en award uitreikingen. Daarnaast is Ronnie een interviewer met een eigen stijl. Hij is voorbereid, nieuwsgierig en switcht razendsnel tussen serieuze vragen en scherpe humor. Hij houdt van open en echte gesprekken, waarbij hij degene die hij interviewt altijd in zijn of haar waarde laat. Scherp, maar altijd met respect als vangrail. Ronnie heeft meer dan tien jaar ervaring in het interview vak, op het podium voor live publiek als ook voor de tv camera’s van bijvoorbeeld 7DTV.

Categorie
Tags

4 Reacties

  Johnf562

  Thanks for sharing it dgddddfaegfa


  28 oktober 2016 om 06:56
  Johnc252

  Would you be taken with exchanging links? gcdaeddabadd


  28 oktober 2016 om 06:57
  Johnf929

  Good post. I study something more challenging on completely different blogs everyday. It is going to all the time be stimulating to learn content material from different writers and practice somewhat one thing from their store. I ebededdcccfc


  28 oktober 2016 om 06:59

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!