Frank Helmink (Buma Cultuur): “Nederlandse popmuziek steeds populairder in het buitenland”

29 december 2014, 14:00

In zijn vrije tijd headbangt Frank Helmink op Slipknot, in zijn werk promoot hij muziek gemaakt door Nederlandse componisten. “We zorgen ervoor dat alle makers een aandeel van de verdiensten krijgen. Dat zijn niet alleen de mensen die op het podium staan”, zegt de directeur van Buma Cultuur.

Buma Cultuur organiseert ook feesten als Noorderslag en Amsterdam Dance Event. “Buma Cultuur is een zusje van Buma Stemra, maar met een omzet van acht miljoen werk je zo goed als samen.”

Nederland is succesvol in Dancemuziek. “Maar ook popmuziek is groeiende met populaire artiesten zoals Dotan”, vertelt Helmink. En zelfs de Hollandse volkszangers krijgen een podium bij Helmink. “Volksmuziek is de populairste muziek van Nederland.”

Hollands

Toch draaien de radiozenders weinig Hollands. “Wij gaan niet over wat er gedraaid wordt, wij willen een platform zijn waar vraag en aanbod wordt gekoppeld. Een marketingafdeling voor muziek van Nederlandse makelij.”

En daarbij blijft de dance wereldwijd toonaangevend. “Maar door de populariteit van deze ‘Dutch music‘ dreigen ook Nederlandse popartiesten door te breken, zoals Ilse de Lange met de Common Linnets”, zegt Helmink.

Ronnie Overgoor
Directeur/eigenaar bij 7DTV

Als genomineerd dagvoorzitter van het jaar behoort Ronnie tot de top van Nederland. Met zijn energiek enthousiasme, aanstekelijke humor, scherpte en ontspannen interactie scoort Ronnie consequent zeer hoge ogen op congressen, evenementen en award uitreikingen. Daarnaast is Ronnie een interviewer met een eigen stijl. Hij is voorbereid, nieuwsgierig en switcht razendsnel tussen serieuze vragen en scherpe humor. Hij houdt van open en echte gesprekken, waarbij hij degene die hij interviewt altijd in zijn of haar waarde laat. Scherp, maar altijd met respect als vangrail. Ronnie heeft meer dan tien jaar ervaring in het interview vak, op het podium voor live publiek als ook voor de tv camera’s van bijvoorbeeld 7DTV.

Categorie

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!