France Telecom verkoopt Orange NL aan Deutsche Telekom voor 1,33 miljard

28 september 2007, 04:48

France Telecom verkoopt zowel de mobiele als de internetactiviteiten van Orange Nederland voor 1,33 miljard euro aan Deutsche Telekom. Dat heeft de Franse telecomaanbieder vandaag middels een persbericht bekendgemaakt.

De voorgenomen overname kwam in juni dit jaar al aan het licht nadat France Telecom de Nederlandse tak van Orange in de verkoop had gezet. Lees ook dit bericht op MF: ‘Think Orange’. Door de overname komen de twee kleinere mobiele telecomproviders in Nederland, T-Mobile en Orange, onder de vleugels van Deutsche Telekom. Met de overname kan T-Mobile 2,1 miljoen klanten aan zijn bestand toevoegen. Dat brengt het totale aantal klanten van T-Mobile op 4,8 miljoen: na de overname zal T-Mobile na KPN de grootste mobiele operator in ons land zijn.

Volgens het persbericht van vanmorgen heeft de ondernemingsraad van Orange Nederland ingestemd met de verkoop. De Europese Commissie had de overname al eerder goedgekeurd, waarschijnlijk wordt de overname daarom al per 1 oktober officieel. Telecom Update meldt: ‘Volgens de Commissie vormt de transactie geen significante belemmering voor de effectieve mededinging binnen de Europese Economische Ruimte (EER)’.

Deutche Telekom zelf denkt met de overname fors te kunnen besparen op marketing en infrastructurele kosten: ‘By combining the businesses, synergies will be achieved with a total value of 1 billion euros – savings that can be realized for the newly-combined company. The marketing expenses, for example, are significantly less for one integrated company than for two independent companies. Integration of network infrastructure also offers potential savings.’

Van april 2007 tot juni 2011 was ik freelance editor/ communitymanager / hoofdredacteur bij Marketingfacts. Tussendoor werkte ik bij Insites Consulting, IDG Nederland, Saatchi&Saatchi;/Leo Burnett (voor Samsung) en voor onderzoeksbureau WUA. Vanaf 1 november 2021 vorm ik samen met Luuk Ros de hoofdredactie van Marketingfacts.

Categorie
Tags

4 Reacties

  Bart

  Wordt Orange nu ook T-Mobile? Als dat zo is ben ik direct weg.


  28 september 2007 om 10:06
  Fred Karpet

  Was wel te verwachten. Orange was als telecom-provider al jaren lang een te kleine speler op de Nederlandse markt. Het kwam de dienstverlening en kwaliteit niet bepaald ten goede.

  T-Mobile heeft wat dat betreft de zaken veel beter voor elkaar, dus de abonnees van Orange kunnen er alleen maar op vooruit gaan volgens mij.


  28 september 2007 om 10:53
  Barry

  @Bart: Waarschijnlijk verdwijnt het merk Orange en worden Orange klanten automatisch T-Mobile abonnee. T-Mobile werkt niet, zoals KPN met KPN Mobile, Hi, Telfort en Simyo, met meerdere merken dacht ik..


  28 september 2007 om 13:37
  Erik

  volgens de berichten zal het merk Orange in ieder geval tot einde van het jaar bestaan, en daarna geleidelijk verdwijnen.

  sim penetratie is boven de 100% gekomen, maar dat is al een paar jaar zo. Omzet idd zo’n 6 mijard per jaar. MVNO’s nog steeds relatief klein. En die 6 miljard is te weinig om investeringen in meer dan drie netwerken te dekken, zo zullen ze bij T-Mobile hebben gedacht. KPN mocht niet meer overnemen, en blijkbaar is vodafone tevreden met de positie. Verbaasd wel dat zij dit hebben laten gebeuren.


  29 september 2007 om 05:10

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!