• Mobile
  wordt gesponsord door

France Telecom verkoopt Orange NL aan Deutsche Telekom voor 1,33 miljard

France Telecom verkoopt Orange NL aan Deutsche Telekom voor 1,33 miljard

France Telecom verkoopt zowel de mobiele als de internetactiviteiten van Orange Nederland voor 1,33 miljard euro aan Deutsche Telekom. Dat heeft de Franse telecomaanbieder vandaag middels een persbericht bekendgemaakt.

De voorgenomen overname kwam in juni dit jaar al aan het licht nadat France Telecom de Nederlandse tak van Orange in de verkoop had gezet. Lees ook dit bericht op MF: ‘Think Orange’. Door de overname komen de twee kleinere mobiele telecomproviders in Nederland, T-Mobile en Orange, onder de vleugels van Deutsche Telekom. Met de overname kan T-Mobile 2,1 miljoen klanten aan zijn bestand toevoegen. Dat brengt het totale aantal klanten van T-Mobile op 4,8 miljoen: na de overname zal T-Mobile na KPN de grootste mobiele operator in ons land zijn.

Volgens het persbericht van vanmorgen heeft de ondernemingsraad van Orange Nederland ingestemd met de verkoop. De Europese Commissie had de overname al eerder goedgekeurd, waarschijnlijk wordt de overname daarom al per 1 oktober officieel. Telecom Update meldt: ‘Volgens de Commissie vormt de transactie geen significante belemmering voor de effectieve mededinging binnen de Europese Economische Ruimte (EER)’.

Deutche Telekom zelf denkt met de overname fors te kunnen besparen op marketing en infrastructurele kosten: ‘By combining the businesses, synergies will be achieved with a total value of 1 billion euros – savings that can be realized for the newly-combined company. The marketing expenses, for example, are significantly less for one integrated company than for two independent companies. Integration of network infrastructure also offers potential savings.’


Geplaatst in

DelenEr zijn 5 reacties op dit artikel

 • In 1998 constateerden Koos van der Meulen (destijds algemeen directeur van Telfort) en John de Wit (destijds algemeen directeur van Libertel) al dat de Nederlandse markt te klein was voor vijf onafhankelijke mobiele netwerk-aanbieders. Van der Meulen voorspelde dat de Nederlandse mobiele aanbieders na verloop van tijd zouden samenklonteren. Johan de Wit betwijfelde of met vijf operators tegelijk in Nederland wel winstgevend kon worden gewerkt.

  Na zo'n 10 jaar zijn er dus nog 3 operators van mobiele telefonie overgebleven: KPN, Vodafone en T-Mobile.

  Zie ook: overzicht mobiele telefonie aanbieders en MVNO's in Nederland. Nog een korte duik in de geschiedenis: PTT Telecom startte in 1994 als eerste met mobiele telefonie. Vodafone (toen Libertel) ging in het najaar van 1995 van start, en de overige operators volgden pas na 1997. (Bron: Telecomwereld)

  Telecompaper:

  The Dutch mobile communication services market was worth EUR 1.6 billion in revenues in the second quarter of 2007. Revenues in the second quarter increased by 3.9 percent compared with the first quarter, or 7.5 percent year-on-year from EUR 1.490 billion in Q2 2006.
  Heeft iemand (openbare) cijfers van de toename van het aantal gsm gebruikers door de jaren heen?

  geplaatst op
 • Wordt Orange nu ook T-Mobile? Als dat zo is ben ik direct weg.

  geplaatst op
 • Was wel te verwachten. Orange was als telecom-provider al jaren lang een te kleine speler op de Nederlandse markt. Het kwam de dienstverlening en kwaliteit niet bepaald ten goede.

  T-Mobile heeft wat dat betreft de zaken veel beter voor elkaar, dus de abonnees van Orange kunnen er alleen maar op vooruit gaan volgens mij.

  geplaatst op
 • @Bart: Waarschijnlijk verdwijnt het merk Orange en worden Orange klanten automatisch T-Mobile abonnee. T-Mobile werkt niet, zoals KPN met KPN Mobile, Hi, Telfort en Simyo, met meerdere merken dacht ik..

  geplaatst op
 • volgens de berichten zal het merk Orange in ieder geval tot einde van het jaar bestaan, en daarna geleidelijk verdwijnen.

  sim penetratie is boven de 100% gekomen, maar dat is al een paar jaar zo. Omzet idd zo'n 6 mijard per jaar. MVNO's nog steeds relatief klein. En die 6 miljard is te weinig om investeringen in meer dan drie netwerken te dekken, zo zullen ze bij T-Mobile hebben gedacht. KPN mocht niet meer overnemen, en blijkbaar is vodafone tevreden met de positie. Verbaasd wel dat zij dit hebben laten gebeuren.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.