Fokke & Sukke vieren de jaarlijkse Dick Advocaat-fanclubdag

20 juni 2004, 15:54

Fokke & Sukke vieren de jaarlijkse Dick Advocaat-fanclubdag

Tsja, wat moet ik daar nu nog aan toevoegen? Ruim 7 miljoen kijkers zagen een goed voetballend Oranje ten onrechte met 2-3 verliezen van Tsjechie (met dank aan Advocaat). Opvallend dat Villa Bvd (RTL4) nog niet eerder zoveel kijkers trok: ruim 1 miljoen. Waarschijnlijk wilde iedereen de kritische nabeschouwing van Jan Mulder c.s. even aanhoren. Ik heb het in ieder geval even helemaal gehad met voetbal…

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

2 Reacties

  Sander

  He Marco, heb je dit nieuws uit KRO’s 1opdemiddag gehoord?

  Fanclub voor Dick Advocaat opgericht

  Johan Flemmix, bekend van eerdere fanclubs voor Emily Bremers en Maxima heeft zojuist een fanclub opgericht voor de omstreden bondscoach Dick Advocaat.

  Aanleiding voor zijn actie was de vraag in KRO’s 1OpdeMiddag of we de bondscoach niet aan het demoniseren zijn. Flemmix werd geraakt door de opmerking in het programma: “Stonden scheldwoorden als ‘Landverrader’ of verwensingen als: ‘Uitleveren aan Bin Laden’ vroeger op de schutting, nu staan ze in de krant!”.

  De conclusie dat de Nederlandse media bondscoach Advocaat demoniseren, wordt overigens in KRO’s 1OpdeMiddag bevestigd door media-socioloog Peter Vasterman. Hij is dit jaar gepromoveerd op mediahypes aan de Universiteit van Amsterdam en vindt het een “zeer kwalijke en gevaarlijke tendens om op de persoon te spelen en details uit te vergroten”. Volgens hem is het nooit eerder zo hard gespeeld.

  Toeval?


  22 juni 2004 om 14:38
  Inge

  Schijtziek word ik ervan!!! Heel Nederland struikelde over Dick Advocaat toen het Nederlands elftal verloor van de Tsjechen. We moesten hem ophangen, lynchen, nee, beter nog, vierendelen!!!!! Nu ze het een paar dagen later toch tot de kwartfinales geschopt hebben heeft Dick “maar een foutje gemaakt, en fouten maken is menselijk, daar moeten we niet over door blijven zeuren”.

  Nederland op zijn hypocrietst! De media hebben zich ontpopt tot sensatiebladen en daarmee alleen maar toegevoegd aan dit trieste geneuzel. Ja, voetbal is passie, en ja, dan mag een mens zich weleens laten gaan. Maar hou het in godsnaam binnen de grens van het fatsoenlijke en vooral ook het redelijke.

  En Dick mag dan misschien een fout hebben gemaakt in veler optiek, ik wil de man/vrouw weleens tegen komen die het allemaal daadwerkelijk zoveel beter zou kunnen. Cruyff zegt u? Ja, vanaf de zijlijn…………………..


  24 juni 2004 om 05:10

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!