Fictie: Google niet evil? Lees ‘Scroogled’

1 november 2007, 06:26

‘We don’t know enough about you.’ – Google CEO Eric Schmidt

Hij omhelsde haar, zich opeens heel erg bewust van zijn geur na een nacht doorgegoogled te zijn. ‘Maya,’ zei hij, ‘wat weet jij van Google en de veiligheidsdienst?’ Ze verstijfde toen hij de vraag stelde. Een van de honden begon te piepen. Ze keek om zich heen en gebaarde naar het tennispark. ‘Boven aan die lantaarnpaal. Niet meteen kijken,’ zei ze. ‘Dat is een van onze gemeentelijke WiFi punten. Groothoek webcam. Kijk de andere kant op als je praat.’

Mooi fictieverhaal (4600 woorden) van journalist en schrijver Cory Doctorow over de macht van Google. Volgens de auteur zelf, gaat het verhaal over ‘the day Google became evil.’ Het is een vertaling, lees hier de Engelse versie op de site van Radar Magazine (via: Marie-Jose Klaver).

Van april 2007 tot juni 2011 was ik freelance editor/ communitymanager / hoofdredacteur bij Marketingfacts. Tussendoor werkte ik bij Insites Consulting, IDG Nederland, Saatchi&Saatchi;/Leo Burnett (voor Samsung) en voor onderzoeksbureau WUA. Vanaf 1 november 2021 vorm ik samen met Luuk Ros de hoofdredactie van Marketingfacts.

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!