FeedXS geeft iedere Nederlander eigen feed

18 januari 2006, 06:06

FeedXS geeft iedere Nederlander eigen feedJeroen Bertrams, een van de docenten van de cursus RSS-Marketing, heeft deze week FeedXS gelanceerd.

FeedXS.com biedt mensen en bedrijven de mogelijkheid om binnen een paar minuten ??n of meer rss feeds op te zetten. Met die feeds kunnen ze vrienden en klanten op de hoogte houden van hun laatste nieuws. Iedereen met een RSS reader kan zich op de feeds abonneren.

Persoonlijke en zakelijke feeds

Via www.FeedXS.com kunnen gebruikers zowel persoonlijke als zakelijke feeds opzetten zonder enige technische kennis. Persoonlijke feeds zijn gekoppeld aan ??n persoon of een groep mensen. Een scholier kan bijvoorbeeld een feed aanmaken waarin hij zijn sportuitslagen bijhoudt. Tegelijkertijd kan hij feeds maken waarin hij feesten aankondigt of bijvoorbeeld een dagboek bijhoudt. Vrienden van de gebruiker die zich abonneren op de feeds, zijn altijd op de hoogte van zijn laatste nieuws.

Ook bedrijven kunnen met FeedXS.com een eigen feed opzetten. In de feed kunnen ze bijvoorbeeld de nieuwste aanbiedingen opnemen of aankondigingen van nieuwe producten.

Artikelen toevoegen via MSN Messenger

Gebruikers van FeedXS kunnen via de website simpel artikelen opstellen voor hun feeds. Uniek aan FeedXS is dat mensen ook direct vanuit MSN Messenger artikelen kunnen toevoegen. Daarvoor werd een chatbot ontwikkeld. Een gebruiker voegt [email]msn@feedxs.com[/email] toe aan zijn vrienden, opent een chatvenster, en kan direct een nieuw artikel aan zijn feeds toevoegen. FeedXS.com hoopt met de chatbot ook een jonge doelgroep aan zich te binden.

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

3 Reacties

  nikao

  interessant.

  Wat ik me hierbij gelijk afvraag is de houding tov toepassing van reclame door de gebruikers zelf.. en dan bedoel ik niet voor je eigen bedrijf, maar affiliate zaken, pay/click links etc.

  (geintegreerd in de content)

  ?


  18 januari 2006 om 06:48
  Roland Vegt

  Hoe krijg je die MSN Buddy uit je MSN. Ik voeg hem toe waarna hij om de 10 seconden opkomt. Je kan hem ook niet blokkeren. Wie heeft hier de oplossing voor? Ik wordt gek van dat ding.


  18 januari 2006 om 15:58
  ErwinVanLun

  Gewoon delete drukken als je die persoon selecteert. Bij mij komt ie overigens helemaal niet op. Gek..


  18 januari 2006 om 16:29

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!