FeedXS geeft iedere Nederlander eigen feed

FeedXS geeft iedere Nederlander eigen feed

FeedXS geeft iedere Nederlander eigen feedJeroen Bertrams, een van de docenten van de cursus RSS-Marketing, heeft deze week FeedXS gelanceerd.

FeedXS.com biedt mensen en bedrijven de mogelijkheid om binnen een paar minuten ??n of meer rss feeds op te zetten. Met die feeds kunnen ze vrienden en klanten op de hoogte houden van hun laatste nieuws. Iedereen met een RSS reader kan zich op de feeds abonneren.

Persoonlijke en zakelijke feeds
Via www.FeedXS.com kunnen gebruikers zowel persoonlijke als zakelijke feeds opzetten zonder enige technische kennis. Persoonlijke feeds zijn gekoppeld aan ??n persoon of een groep mensen. Een scholier kan bijvoorbeeld een feed aanmaken waarin hij zijn sportuitslagen bijhoudt. Tegelijkertijd kan hij feeds maken waarin hij feesten aankondigt of bijvoorbeeld een dagboek bijhoudt. Vrienden van de gebruiker die zich abonneren op de feeds, zijn altijd op de hoogte van zijn laatste nieuws.

Ook bedrijven kunnen met FeedXS.com een eigen feed opzetten. In de feed kunnen ze bijvoorbeeld de nieuwste aanbiedingen opnemen of aankondigingen van nieuwe producten.

Artikelen toevoegen via MSN Messenger
Gebruikers van FeedXS kunnen via de website simpel artikelen opstellen voor hun feeds. Uniek aan FeedXS is dat mensen ook direct vanuit MSN Messenger artikelen kunnen toevoegen. Daarvoor werd een chatbot ontwikkeld. Een gebruiker voegt .(JavaScript moet ingeschakeld zijn om dit e-mail adres te bekijken) toe aan zijn vrienden, opent een chatvenster, en kan direct een nieuw artikel aan zijn feeds toevoegen. FeedXS.com hoopt met de chatbot ook een jonge doelgroep aan zich te binden.


Geplaatst in

DelenEr zijn 6 reacties op dit artikel

 • Ah, ik zie dat Jeroen gisteren ook Emerce al heeft gesproken ;-)

  Een paar quotes:

  De eerste drie maanden zijn de feeds ‘in ieder geval’ nog vrij van advertenties, vertelt Bertrams. "We willen eerst een groot aantal gebruikers hebben, zo’n tienduizend, voordat we gaan kijken of we geïnteresseerde adverteerders kunnen vinden." Hij wil de advertenties straks eventueel koppelen aan de inhoud van een feed. "Dat hoeft niet storend te zijn. Dan moet je denken aan een regel tekst."

  Hoewel jongeren de belangrijkste doelgroep zijn, richt FeedXS zich ook op bedrijven. "Veel bedrijven hebben nog geen feed omdat ze niet weten hoe ze er één moeten maken. Vooral voor kleinere bedrijven kan onze dienst handig zijn."

  Achter FeedXS zit, naast Bertrams, Hans-Poul Veldhuijzen van Zanten, ooit één van de oprichters van V3, dat domeinnamen exploiteerde. Eric Spaans van Trilab werkte mee aan de realisering van de site.

  geplaatst op
 • interessant.
  Wat ik me hierbij gelijk afvraag is de houding tov toepassing van reclame door de gebruikers zelf.. en dan bedoel ik niet voor je eigen bedrijf, maar affiliate zaken, pay/click links etc.
  (geintegreerd in de content)

  ?

  geplaatst op
 • Ziet er goed uit. En simpel een feed maken is op Feeder al een 'hit', dus dat zal zeker wel gaan lopen. De vraag van Nikao is interessant, loop daar met Feeder nu ook tegenaan. Iedereen kan namelijk een feed gebruiken om zijn eigen adv.items weg te zetten. Maar dat komt vast de 25e wel aan de orde.

  geplaatst op
 • Ik heb het posten met MSN Messenger even getest. Door het toevoegen van .(JavaScript moet ingeschakeld zijn om dit e-mail adres te bekijken) krijg je MSN buddy 'FeedXS' in je buddy lijst. Je wordt in het Engels verwelkomt. Dat vond ik jammer, want de rest kan wel in het Nederlands. Door een vrij technische dialoog commando "!auth" moet je authoriseren. De autorisatie liep vervolgens prima en liep direct door in een posting. Dat leidde tot mijn eerste posting op een weblog via MSN Messenger: weblog posting. Werkt goed!

  Dit is een mooie stap naar een echte nieuwsdialoog. In volgende versies krijg ik de vraag 'heb je nog nieuws?'. Gaat de authorisatie naar een echte dialoog: 'ik ben Fred van FeedXS', 'wie ben jij?'. En kan ik er ook een plaatje bij maken. Het einde van formulieren. Het begin van een echte dialoog. Goed gedaan FeedXS.  Ik had verwacht dat ie zou vragen 'hallo, ik ben FeedXS,' 'wie ben jij'. Maar ja, zo werkt het (nog) niet.

  geplaatst op
 • Hoe krijg je die MSN Buddy uit je MSN. Ik voeg hem toe waarna hij om de 10 seconden opkomt. Je kan hem ook niet blokkeren. Wie heeft hier de oplossing voor? Ik wordt gek van dat ding.

  geplaatst op
 • Gewoon delete drukken als je die persoon selecteert. Bij mij komt ie overigens helemaal niet op. Gek..

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.