FAQ Emerce

4 juli 2003, 04:05

Wat is er aan de hand bij Emerce? Voor Emerce is faillissement aangevraagd door de Quote Media Holding, moedermaatschappij van meerderheidsaandeelhouder Quote Publishing bv. Sindsdien krijgt Emerce vele steunbetuigingen en concrete hulp, maar vooral ook veel vragen.

Is Emerce failliet?

Nee. Emerce is niet failliet. Wel heeft Quote Media Holding het faillissement aangevraagd bij de Amsterdamse rechtbank. Deze aanvraag wordt op 22 juli 2003 door de rechtbank behandeld. De rechter beslist dan of Emerce failliet is of niet.

Was Emerce geen zelfstandige uitgeverij?

Emerce was tot oktober 2001 een zelfstandige uitgeverij. In september van dat jaar nam Quote Publishing bv een belang van 51 procent in Emerce BV. Het resterende belang van 49 procent is in handen van Iconomy Publishers, de BV van Emerce-directeur en oprichter Oscar Kneppers.

Waarom vraagt Quote Media Holding faillissement aan voor Emerce BV?

Quote Media stelt dat faillissement in het belang van personeel en schuldeisers moet worden aangevraagd. Quote Media stelt schuldeiser te zijn, op basis waarvan zij dit faillissement aanvraagt. Hierover heeft Quote Media Holding in diverse media uitlatingen gedaan. Zie artikelen bij onder meer Planet Multimedia, WebWereld, het Parool en Quotenet.

Wie is Maarten van den Biggelaar?

Maarten van den Biggelaar is directeur van Quote Media Holding, het bedrijf dat bladen op de markt brengt als Quote, Elle en Sant? en verder op internet actief is met Quotenet.

Wie is Oscar Kneppers?

Oscar Kneppers is de oprichter van het blad en de website Emerce en sinds 1998 directeur/uitgever van het gelijknamige bedrijf alsmede van aandeelhouder Iconomy Publishers. Emerce is naast uitgever ook de organisator van Emerce Industry Day (2001, 2002) en Emerce Industry Dance (2001,2002, 2003)

Quote CEO Maarten Van den Biggelaar zou eerder dit jaar toch de aandelen die Quote Publishing in Emerce BV had op persoonlijke titel overnemen?

Dat was de opzet eerder dit jaar, waarbij Emerce met een kleinere bezetting verder zou gaan. Tot een aandelentransacatie kwam het echter niet omdat partijen er niet uit kwamen.

Is het zo dat Quote Publishing nu 100 procent eigenaar wordt van Emerce BV?

De resterende aandelen die Iconomy in Emerce BV heeft, zijn door Iconomy via een put-optie aangeboden aan Quote Publishing. Een put-optie houdt in dat twee partijen afspreken dat de ??n een pakket aandelen mag verkopen aan de ander tegen een vooraf afgesproken prijs en op een vooraf bepaald moment. De kopende partij verplicht zich de aandelen over te nemen. Ieder jaar liep de put-optie van Iconomy af op 1 juni. Dit jaar is het restant aandelen volgens deze contractuele afspraak aangeboden door Iconomy aan Quote Publishing voor een ‘symbolisch’ bedrag. Quote Publishing wordt daarmee volledig eigenaar van Emerce BV.

Ik hoorde dat er nog een rechtszaak is. Hoe zit dat precies?

Op 11 juli dient een kort geding dat is aangespannen door Iconomy BV van Oscar Kneppers tegen Quote Publishing. Het kort geding gaat over de koop van de aandelen van Iconomy (49%) aan Quote en de daaruit voortvloeiende gevolgen.

Komt er nog een nieuw nummer van Emerce uit?

Er is geen nieuw nummer in de maak, in afwachting van het besluit over het aangevraagde faillissement. Wanneer dit gunstig uitpakt voor Emerce, verwachten wij dat het volgende nummer medio september bij de aboneees ligt.

Bron:

http://www.emerce.nl/

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!