En dan is er Coca-Cola koffie

19 april 2005, 15:45

En dan is er Coca-Cola koffieCoca-Cola brengt de in Japan populaire softdrink Georgia Coffee naar Europa en de VS.

Georgia Coffee is verpakt in een blikje en kan zowel op kamertemperatuur worden gedronken als warm na opwarming in de magnetron. De Europese introductie wordt pas in 2006 verwacht. Er zijn al drie mogelijke merknamen gedeponeerd: Coca-Cola Blak, Makkio en Maquio. Eerdere pogingen een koffie/cola-mix op de markt te brengen door Pepsi (Pepsi Kona) en door Pepsi en Starbucks samen (Mazagran) mislukten.

Zou de markt in het ‘land van Douwe Egberts’ hier rijp voor zijn?

Bron: allheadlinenews.com

Erik van Roekel
Product Owner Chatbot bij ING

Marketingprofessional met ruime ervaring in diverse internetprojecten in de financiële dienstverlening. Passie voor social media en internet in het algemeen. Stond aan de wieg van het ING Webcare Team in 2009 en gaf er 1,5 jaar leiding aan. Was daarna één van de drivers van de social media strategie voor ING Nederland in 2012 resulterend in een nummer 1 notering in de Social Media Monitor van Social Embassy. Werkzaam geweest bij Corporate Communications van ING Groep en van daaruit betrokken bij social media op internationaal niveau. Momenteel Product owner chatbot bij ING. Blogt op persoonlijke titel bij Marketingfacts en van 2004-2014 ook op de achtergrond actief geweest voor Marketingfacts o.a. bij de techniek en de redactie.

Categorie
Tags

3 Reacties

  Kasper Katje

  “Makkie yo, lekker bakkie yo!”

  Gaat ‘m helemaal worden (of toch niet?)

  Ik ben zelf geen koffiedrinker maar moet er al helemaal niet aan denken zoiets koud te drinken. Echte koffieleuten wel?


  19 april 2005 om 16:59
  Eric

  @Kasper Katje: gaat hem worden hoor!

  Ben benieuwd hoe dat spul smaakt… zoet? of echt naar koffie?


  20 april 2005 om 09:31
  at

  nestle maakt dat al jaren iets vergelijkbaars in europa. ICECOFFEE nooit populair geworden in nederland maar wel te verkrijgen in oostenrijk, frankrijk en de landen rond de middelandse zee.


  20 april 2005 om 11:52

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!