Elske Vugts van La Trappe: 'Commercie gebruiken we als ruilmiddel om het goede te doen'

3 mei 2022, 13:00

Elske Vugts is Marketing & Communicatie Manager bij Bierbrouwerij de Koningshoeven en eindverantwoordelijk voor de global merkstrategie en waardepositionering voor La Trappe Trappist. Daarnaast is zij bestuurslid Nima-Zuid en werd zij vorig jaar de eerste Beste Brabantse Marketeer. Tijdens Nima Marketing Day 2022 spreekt zij samen met Gwenda van Vliet, CMO G-Star Raw, over de opmerkelijke samenwerking tussen de twee merken.

Op donderdag 16 juni 2022 staan marketeers als Elske Vugts in de hoofdrol. Marketingprofessionals delen hun eigen verhalen over marketinguitdagingen, die soms geweldig uitpakten en soms wat minder, maar waar je altijd iets van opsteekt. DeFabrique in Utrecht fungeert wederom als ‘festivalterrein’ voor Nima Marketing Day.

Hier lees je meer of koop je een ticket

Het verhaal van Elske en La Trappe gaat over een onverwachte samenwerking met gemeenschappelijke waarden en een gezamenlijke missie. G-Star Raw staat voor vakmanschap vanuit rebelse innovatiekracht en La Trappe voor vakmanschap vanuit heritage. De samenwerking tussen het denimmerk en de monniken van La Trappe wordt niet alleen gevoed door een gezamenlijke liefde voor vakmanschap, maar vooral ook door de verantwoordelijkheid die beide bedrijven voelen op het gebied van duurzaamheid en een leefbaardere wereld. In lijn met de samenwerking zal deze presentatie een verrassende combinatie brengen met een duidelijke boodschap.

1 Wat is jouw persoonlijke motivatie om te spreken tijdens Nima Marketing Day?

Ik vind het zelf erg prettig om door middel van praktijkverhalen geïnspireerd te worden en nu kan ik daar ook zelf een steentje aan bijdragen.

2 Wat hoop je dat bezoekers van jouw sessie meenemen naar huis?

Dat we onze maatschappelijke verantwoordelijkheid moeten nemen als marketeers in een consumptiemaatschappij en dat daardoor ‘Social & Sustainable Responsibility’ een vanzelfsprekend strategisch uitgangspunt wordt van elke bedrijfs- en marketing-ambitie.

3 In welke sector ben je actief en wat vind je daar leuk aan?

FMCG, zowel in retail als in het foodservicekanaal. Retail is veelal op ratio gedreven en foodservice veel meer vanuit emotie en relatie. Dit geeft een mooie spanning en afwisseling in mijn job.

4 Waar positioneer je jezelf ten opzichte van de concurrentie?

Wij vermarkten ons merk vanuit een identiteitgedreven aanpak, waarbij we met de heritage en filosofie van de monniken continu zoeken naar de relevantie van vandaag. Commercie gebruiken we hierin als ruilmiddel om ‘het goede te doen’.

5 Wat is je persoonlijke drijfveer binnen het merk dat je vertegenwoordigt?

Ondanks dat we een kleine speler zijn in een promotiegedreven categorie, is mijn persoonlijke drijfveer altijd dicht bij jezelf te blijven en het verschil te maken op een eerlijke en echte manier.

Elske Vugts

Na het behalen van zowel de bachelor Voeding & Dietetiek als Food & Business in Nijmegen deed Vugts brede ervaring op in zowel sales- als marketingfuncties binnen de FMCG. Zij heeft een flinke dosis creativiteit, denkt in processen, vernieuwde oplossingen en kan snel de brug tussen diverse stakeholders slaan om vervolgens toegevoegde waarde te brengen in de hele keten. Vugts is een integraal denker die verantwoordelijkheid neemt en niet bang is om de status quo te challengen. Kenmerkend is haar drive en enthousiasme. Zij heeft een fascinatie voor producten met betekenis, waarbij merkkracht gebruikt wordt om een maatschappelijk thema onder de aandacht te brengen. Sinds 2011 werkt zij voor La Trappe Trappist, eigendom van de monniken van Abdij O.L.V. van Koningshoeven. In 2021 was zij Brabants Marketeer van het Jaar.

Sinds 2009 werk ik voor MarketingTribune als redacteur, eindredacteur en beeldredacteur voor blad, site en events.

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!