Eline Leijten (Plugify): “Overal horen we zo vaak: het is zo fijn dat dit er is”

11 juli 2017, 13:00

Eline Leijten is founder en ceo van Plugify: ee online marktplaats waar je in een handomdraai een live muziekoptreden boekt. Van bands tot DJ’s tot zangers: op Plugify staan meer dan 500 artiesten. Prijzen zijn direct inzichtelijk, je hebt persoonlijk contact met de artiest, boeken en betalen doe je eenvoudig online. Via crowdfunding haalde ze 750.000 op.

Ze gedraagt zich naar eigen zeggen als een typische millennial: na haar studie Economie en Recht werd ze strategic consultant, ze staat in het weekend op het podium als zangeres, is sinds dit jaar de beste plugger van Nederland en ruilde haar baan in voor het oprichten van Plugify, een online boekingsplatform voor live muziek. Haar politieke ambities staan nog even in de ijskast. “Over vijf jaar wil ik heel graag het platform zijn waar elke Europeaan aan denkt als ‘ie iets te vieren heeft.”

Ze zong in de Hermes Houseband. Veel mensen vroegen haar om tips voor het regelen van muziek. Leijten: “Mensen die dus echt online hun hele leven regelen, van boodschappen tot hotelkamers tot huishoudelijke hulp en kennelijk een groot vraagteken hadden bij het oplossen van deze vraag.” Plugify ontstond toen ze ontdekte dat er nog geen plek was waar alles inzichtelijk en online direct te regelen was.

Crowdfunding

Via crowdfunding haalde ze zevenenhalve ton op, meer dan het beoogde bedrag. Vanaf het begin zag ze die crowdfunding als een belangrijk marketinginstrument: “In een versnipperde markt zoals de live muziek, waarin het uiteenloopt van verjaardag tot een keer een uitvaart, veel bruiloften, pensioenfeesten, is het zaak om in een korte tijd zoveel mogelijk mensen te bereiken.”

Movement

De plannen van Leijten zijn ambitieus: bekendheid voor Plugify in Europa binnen vijf jaar en een movement creëren waarin live muziek veel eerder een plek heeft. Leijten: “Je kunt op vrijdagavond met een groep vrienden naar de Ziggo Dome en daar negentig euro per kaartje betalen voor een heel massaal concert. Je kunt voor veel minder, met diezelfde groep vrienden ook in je eigen huiskamer gaan zitten en een waanzinnig talent uitnodigen die daar voor jullie vieren muziek maakt. (…) De notie dat dat kan en binnen een handomdraai online beschikbaar is, willen we in de hoofden van mensen laten indalen om uiteindelijk die markt ook in Europa te vergroten.”

Ronnie Overgoor
Directeur/eigenaar bij 7DTV

Als genomineerd dagvoorzitter van het jaar behoort Ronnie tot de top van Nederland. Met zijn energiek enthousiasme, aanstekelijke humor, scherpte en ontspannen interactie scoort Ronnie consequent zeer hoge ogen op congressen, evenementen en award uitreikingen. Daarnaast is Ronnie een interviewer met een eigen stijl. Hij is voorbereid, nieuwsgierig en switcht razendsnel tussen serieuze vragen en scherpe humor. Hij houdt van open en echte gesprekken, waarbij hij degene die hij interviewt altijd in zijn of haar waarde laat. Scherp, maar altijd met respect als vangrail. Ronnie heeft meer dan tien jaar ervaring in het interview vak, op het podium voor live publiek als ook voor de tv camera’s van bijvoorbeeld 7DTV.

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!