Elektronische marktplaats voor binnenvaart is succesvol

15 september 2003, 05:56

Bargelink, de elektronische marktplaats voor de Nederlandse binnenvaart, is zeer succesvol. Via het systeem zijn in de eerste acht maanden van 2003 al ruim 1.200 schepen en 640.000 ton lading aangeboden.

Inmiddels zijn al 750 bedrijven en 1.116 gebruikers geregistreerd bij Bargelink, dat in 2001 van start ging.Onlangs is Bargelink flink uitgebreid met een aantal nieuwe functies. Met versie 3.2 is het mogelijk om naast de gebruikelijke scheeps- of ladinggegevens ook foto`s, meetbrieven, certificaten en bijvoorbeeld collilijsten in te voeren. Daarnaast kan een link naar de eigen homepage worden toegevoegd en is het mogelijk binnenkomende ladingaanbiedingen te filteren. Zo kan een eigenaar van een 1.500 ton-schip aangeven alleen aanbiedingen voor partijen van 1.000 tot 1.500 ton te willen ontvangen.Sinds kort biedt Bargelink ook een vertaalservice aan. Het gaat om vertalingen vanuit het Nederlands en Engels naar het Duits. Met grammaticaal goede websites en folders kunnen taalbarrieres bij een eerste contact met klanten en partners uit Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland worden voorkomen.

Bron:

Nieuwsblad Transport nr. 95, p. 4, 1/20 p.

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!