Eerste STIR-resultaten online

Eerste STIR-resultaten online

Bereik 13+ naar dagen van de week en locatie

 

 

Vandaag heeft de STIR haar eerste resultaten (powerpoint) gepresenteerd. Het betreft de resultaten over januari 2005 waarbij het surfgedrag van 4.103 panelleden over de deelnemende websites in kaart is gebracht.

Naast de iniatiefnemers AdLINK, Ilse Media, IP, Lycos, MSN, Tiscali, Wanadoo en WebAds doen inmiddels ook Autoscout24, AutoTrader, De Telegraaf, PCM Landelijke Dagbladen, Wegener Multimedia, Funda.nl, Publieke Omroep, SBS/Veronica, Zylom.com, KPN Internet en De Telefoongids mee met het STIR-onderzoek. Deze 17 deel-nemers vertegenwoordigen in totaal 63 websites (151 channels) en hebben een bereiksaandeel van zo’n 60% ten opzichte van het totale internetbereik over januari 2005.

Nu heb ik zelf de presentatie niet bijgewoond, maar mijn eerste indruk is dat met name het bereik op werk (zie bovenstaand figuur) ver onder het werkelijke bereik ligt. Wellicht toch lastig om panelleden tijdens werk te laten surfen via de speciale inlogpagina?


DelenEr zijn 2 reacties op dit artikel

  • Marco, dank voor je interesse in de PP van STIR. V.w.b. werk is het handig om te realiseren dat de cijfers die je toont (en die ik getoond heb) over de hele populatie gaan. Kijk je naar de werkende populatie, dan is het bereik zo'n 20%.

    geplaatst op
  • Dank voor de toelichting Peter, ik begrijp nu waarom deze (absolute) percentages zo laag liggen.

    geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.