Eerste ervaringen met de UPC Mediabox

Eerste ervaringen met de UPC Mediabox
, ING Groep
@evr

UPC Mediabox ThompsonHoewel het niet de bedoeling is dat we hier op Marketingfacts producten gaan reviewen, leek het mij wel een goed idee mijn eerste ervaringen met de UPC mediabox met jullie te delen. We hebben het tenslotte hier veelvuldig over triple play, personal video recorders, het wijzigen van het businessmodel, electronische programmagids en het nieuwe kijken.

300 miljoen.
Zoals eerder gemeld is UPC begin september begonnen met de uitrol van digitale televisie.  Een 300 miljoen euro kostende omschakeling van analoge naar interactieve digitale televisie waarbij alle 2 miljoen klanten van UPC de zogenaamde UPC mediabox aangeboden krijgen. Het basis aanbod van UPC genaamd Digital TV Pack bestaat uit 42 digitale zenders.

Het UPC pakket.
Het pakket dat je thuis krijgt bevat ondermeer de UPC mediabox voorzien van een smartcard, een afstandbediening, scart-kabel en coax-kabel. Voor de meeste eenvoudige installatie volstaat het om de mediabox tussen je tv-kastje en TV aan te sluiten. Met deze opstelling had ik het geheel in minder dan 5 minuten aan de praat en 111 tv-zenders en 55 muziekzenders tot mijn beschikking. Uitdaging was om het geheel aan te sluiten in een wirwar van een DVD-recorder, home cinema centrale en een Xbox. Dat kostte mij toch echt meer dan 5 minuten ;-)

De eerste ervaringen.
De verbetering van de beeldkwaliteit was ongekend, dat is echt DVD-kwaliteit. Haarscherp en ook de ondertiteling is sterk verbeterd qua contrast. Zeker in combinatie met een Home cinema set wordt de kijkervaring een stuk verbeterd.

Na een rondje 111 tv-zenders en een kop koffie ging bij mij plotseling het beeld op zwart. Stekkers gecontroleerd maar niets kunnen vinden. Als test maar eens de UPC Customer service gebeld. Ze wisten mij te vertellen dat mijn mediabox nog niet in het netwerk aangemeld was. Ik had het geheel veel te vroeg ontvangen. Nadat ik serienummers van de mediabox had doorgegeven kreeg ik te horen dat e.e.a. dinsdag weer in orde zou zijn. Hoe ik dan een klein uur digitaal had kunnen kijken was voor de UPC-medewerker ook een raadsel. Mocht jou dit ook overkomen, probeer eens de stekker uit de mediabox te halen en een minuut later er weer in te stoppen. Na dit te hebben gedaan kijk ik al 1,5 dag probleemloos digitale tv ;-) Kortom qua helpdesk en fulfilment is UPC (nog) steeds niets verbeterd.

Een revolutionaire ervaring?
Channel 998 is een UPC-channel waar een introductiefilmpje van 5 minuten de gehele dag wordt getoond en je nader kennis laat maken met digitale televisie. UPC stelt daarin dat het geheel een revolutionaire ervaring is. De belangrijkste zaken uit dat filmpje op een rijtje:

 • Interactieve tv-guide: je krijgt de beschikking over een programmagids waar je tot 8 dagen vooruit kunt zien wat er uitgezonden wordt. In de toekomst kun je er voor zorgen dat je herinnert wordt als een bepaald programma begint.
 • Eigen videotheek: Middels de ?on demand? knop kun je voor rond de 4 euro films bestellen. Nu was ik in de veronderstelling dat ?the customer in control? zou zijn, maar niets is minder waar; De uitzendtijdstippen staan vast, je kunt intekenen op de uitzending zodat je die kunt bekijken op het vastgestelde tijdstip van uitzending. Zo gaat het dus nooit werken als je het mij vraagt.
 • Interactieve tv: Middels de afstandbediening van de mediabox kun je spelletjes spelen of bijvoorbeeld bij een voetbalwedstrijd ‘the man of the match’ kiezen. Dat laatste kan nu nog niet en de spelletjes die je kunt spelen zijn werkelijk oersaai.

Tot slot wordt het in de toekomst mogelijk je email te checken op je tv, te surfen (ongetwijfeld enkel via een chello-abonnement) of een maaltijd te bestellen via je tv.

De mediabox die nu uitgeleverd word bevat overigens geen harde schijf. Je kunt wel een uitzending opnemen, maar dan moet je ook naar die uitzending kijken. Een groot gemis als je het mij vraagt. Medio 2006 komt UPC met (jawel) een duurder abonnement met een geavanceerdere mediabox voorzien van een harde schijf voor 80 uur tv.

De mee- en tegenvallers.
Samenvattend in het kort de mee- en tegenvallers van de UPC mediabox op basis van 1,5 dag bezit.

Meevallers:

 • Beeldkwaliteit op DVD-niveau; Hoewel ik vroeger niet keek naar een scherm met sneeuw erin, is de verandering in beeldkwaliteit duidelijk zichtbaar. Slechts een hele enkele keer toont het beeld wat verschuivende blokjes als het signaal blijkbaar even niet goed doorkomt. Het aantal keren dat dat gebeurd valt mee, maar is wel bijzonder irritant.
 • Programmagids; in het algemeen een handig ding, hoewel de filtering op speefilms lang niet altijd goed werkt en geheel redelijk traag doorkomt.
Tegenvallers:
 • Ontbreken harde schijf;  geen harde schijf of de mogelijkheid te kijken naar zender x en zelf op te nemen van zender y, is m.i. met een ruim zenderaanbod echt een groot gemis. Om 2006 het jaar van de DVR in Nederland te maken zoals Planet Internet stelt, zal de mediabox wel met harde schijf geleverd moeten worden.
 • Support op het bekende niveau van UPC; dus een lange wachtrij, volstrekt ondeskundige en geheel niet behulpzame callagents.
 • Geen ‘sense en simplicity’; De hele mediabox bevat een display, maar die toont geheel niets. Dus leuk die 55 muziekzenders, maar als je die wilt horen zul je eerst je tv moeten aanzetten, door enkel menu’s moeten lopen om de zender van je keuze te kiezen. Een simpele knop op de afstandsbediening die een muziekzendermode activeert en de eerste zender in je favorietenlijstje toont op het display om je vervolgens middels pijltjes omhoog/beneden een andere favoriet te kiezen lijkt mij hele simpele oplossing. Dit moet toch in een klantonderzoek boven water gekomen zijn?

Nog geen TiVo.
Kijk niet naar de kwantiteit van de mee- en tegenvallers, want overall ben ik redelijk tevreden. Hoewel de goede weg is ingeslagen, is het huidige aanbod een veel kleinere stap dan ik had verwacht; Het ontbreken van de harde schijf vind ik zelf erg jammer. Domweg opnemen is er eigenlijk (nog) niet bij laat staan timeshifting. Om die mediabox echt een succes te maken, is dat wel een vereiste. Het geheel is op dit moment zeker (nog) niet te vergelijken met TiVo.

Bronnen.
Mocht je meer willen weten over digitale televisie neem dan zeker een kijkje bij het Digitale televisie forum.  Daarnaast heeft Chelloo Underground een aparte forumrubriek over UPC - Digitale tv.

UPDATE:
Inmiddels hebben we ook de eerste ervaringen met de UPC Mediabox DVR, de UPC Mediabox met een harddisk van 160 Gb.


Geplaatst in

DelenEr zijn 172 reacties op dit artikel

 • Mooi stuk! Heb de set iniddels ook besteld. Zal bij mij dus ook in 5 minuten geklaard kunnen zijn :-)
  Het netwerk is er nog (lang?) niet.

  geplaatst op
 • Dank voor de update Erik! Sta net op het punt om te kiezen voor UPC Mediabox. Zit nog een beetje te twijfelen en moet wellicht wachten tot ook de DVR beschikbaar is.

  geplaatst op
 • De hard disk recorder komt volgens UPC (ik heb ze gebeld) in februari.

  Overgens lopen ze een maand achter met uitleveren, dus geduld hebben. Volgens UPC vanwege logistieke problemen bij de post.

  geplaatst op
 • Dank voor het stuk. Lijkt me overigens verplichte kost voor marketeers, dus absoluut on-topic ;-)

  Denk dat ik toch nog maar even wacht tot die versie met harde schijf. Lijkt me trouwens niet verstandig van UPC om die veel duurder te maken, want dan zou dat voor mij een reden zijn om toch maar gewoon een 'losse' hardeschijfrecorder te kopen en dan maar komt er zeker niet nog een kastje van UPC naast.
  Door het abonnement (ik leg 50 euro in en krijg 100 euro huurtegoed) bij mijn lokale DVD-verhuur kost een DVD huren me daar effectief 2 euro voor een dagfilm. Voor de flexibiliteit die een DVD me dan biedt wil ik nog wel even die 5 minuten op de fiets heen en weer.

  geplaatst op
 • Jullie zijn gek dat je zo'n je voor zo'n ding nog abokosten betaald.
  UPC weet via die box op de seconde precies je kijkgedrag, dat is kostbare info.
  Ik kijk zelf al een paar jaar digitaal via de schotel, meer zenders, voor het schamele bedrag van 0 euro.

  geplaatst op
 • Idd ja, ik heb ook UPC digitaal maar het valt vies tegen. De zender pakket is echt niks aan. Er moet meer Amerikaanse zenders bij vind ik. De tv gids is heel erg traag en omslachtig hier en daar. Dus, ik zit ook te denken om naar schootel over te stappen.

  geplaatst op
 • Erik, ben je in de gelegenheid enkele schermafbeeldingen van de EPG in je artikel te verwerken?

  Voor de duidelijkheid, niet "alle 2 miljoen" klanten kunnen digitale televisie krijgen. Van de ruwweg 2,3 mln klanten zijn er 300.000 in Gelderland die geen digitale UPC-tv kunnen krijgen. Doe maar eens een postcodecheck in die regio bij een digitale tv-vergelijkingssite.

  geplaatst op
 • @Erwin: Op het Digitale Televisie forum tref je de nodige screendumps aan. Even klikken op image voor een groter formaat.

  geplaatst op
 • Goed stukje Mediafact. Ik heb m ook net twee avondjes getest en ondervind helaas problemen met ontvangst van BBC3,4,NASN en MGM. En 's avonds staat blijkbaar Cartoon Network niet aan. Van die eerste vier schijnt vaker te gebeuren hopelijk wordt dat snel opgelost. Voor de rest inderdaad is een HD dé aanvulling.

  geplaatst op
 • @*&(!@& Ik heb net de TMF Jaarmix via het digitale kanaal opgenomen, inclusief hinderlijke stotteringen blijkt nu. Hoogst irritant dit soort verstoringen zeker in zo'n mix. 't is te hopen dat dit binnenkort verbeterd. Aan mijn kabels kan het niet liggen :-(

  geplaatst op
 • Ik heb hem in Dordrecht (bij mijn ouders) gisteren een paar uur kunnen bekijken en daar kwam ik die stotteringen niet echt tegen. Maar misschien dat dit aan bepaalde zenders ligt. Af en toe wel een 'digitaal blokje' als er even een muisje aan de lijn knaagde (ofzo). Maar dit ben ik wel gewend van de schotel die ik een tijd gebruikte, als het slecht weer werd had je af en toe pixelvorming of werd het beeld blokkerig. Dat is de makke van digitale tv, hij staat aan of hij staat uit... Ik ben benieuwd, de mediabox is besteld.

  geplaatst op
 • Misschien is dit alleen mijn ervaring, maar met de digitale TV was toch beloofd dat er ook “Dolby” audio geleverd zou worden? Wel, tot nu toe is mijn ervaring dat het geluid beter is via het analoge signaal dan via de mediabox. Op digitaal is het volume stukken lager en ik merk niets van de “dolby digital” terwijl ik wel alles aan een surround stereo installatie heb aangesloten.

  geplaatst op
 • Vraagje: heb net een PVR van Topfield (digitenne).
  Zou de smartcard van UPC ook in de PVR werken??
  Iemand een idee? Hoor het graag.

  geplaatst op
 • Heb al enige keren met UPC gebeld. De ene zegt digitale tv komt begin 2006 (de 1e of 2e week 2006 om precies te zijn) en de ander zegt dat het voorlopig niet mogelijk is in de Bommelerwaard. Maar dan even een vraag. Met de Mediabox begrijp ik uit het verhaal is het dus niet mogelijk een DVD recorder aan te sluiten, om dan één kanaal op te nemen en één ander kanaal te kijken, of begrijp ik het niet goed. Waarom dan geen Mediabox van UPC met een twintuner......

  geplaatst op
 • @BosscheCeltics: Je begrijpt het goed hoor. Je kunt middels een externe DVD recorder wel een digitaal kanaal opnemen, maar alleen het kanaal dat je op dat moment ook aan het bekijken bent. Er zit dus geen dubbele tuner in. UPC zal dat denk ik ook niet doen, omdat ze ongetwijfeld bij de nieuwe mediaboxen met recorder middels de EPG ook kunnen volgen wat jij opneemt, hetgeen waardevolle info is.

  @Vincenzo: Ik heb de Mediabox ook aangesloten op een 6.1 home cinema set maar heb via de digitale kanalen toch wel een veel beter geluid dan analoog. Twijfel wel om sommige momenten of het echt dolby digital is.

  Ik ben overigens wel benieuwd welke info UPC allemaal verkrijgt middels die mediabox (die later dit jaar dus ook een recorder heeft). Wie kent de details op dit vlak?

  geplaatst op
 • Erik van Roekel:

  Bedankt voor je antwoord, 't is jammer maar helaas. Of tv, op dat moment analoog gaan kijken en digitaal een ander kanaal opnemen dus.

  geplaatst op
 • Inmiddels de laatste dagen weer eens ingeschakeld en het was blijkbaar een 'slechte' avond. Inmiddels draaid het spul vrij goed ook BBC 3,4 en NASN. Zelfs MGM doet het sinds paar dagen weer.

  geplaatst op
 • Ik heb gisteren de box ontvangen. Na aansluiten lukte het niet om zenders te vinden. Er was wel signaal (op 25 procent sterkte). Enig idee waarom? Ik probeer het volgende week nog eens. Een en ander heeft met toch een uurtje tijd gekost.

  geplaatst op
 • @rekenmodules: Heb je die zoekfunctie naar zenders ook een paar keer direct achter elkaar geprobeerd? Bij mij komt het vaak voor dat de eerste keer de zender niets vind, terwijl een tweede poging direct er achteraan probleemloos alle zenders oplevert. Geen idee waarom, maar het lukt op deze manier wel.

  @Robin: inderdaad de zenders die je noemt doen het bij mij ook weer. Ik blijf wel last houden van kleine storingen op verschillende zenders (af en toe blokjes in beeld, schokkerig geluid) terwijl signaalkwaliteit en sterkte goed zijn.

  geplaatst op
 • Beste,

  Kan iemand mij vertellen hoe ik de mediabox het beste kan aansluiten in combinatie met een home cinema set? Ik heb upc gebeld en daar weten ze het niet! Ik heb een home cinema set met ingangen voor televisie, dvd, vcr en stb. En ik heb een plasma televisie met een aparte ontvangerkast met uitgangen external 1 t/m 4.
  Nu heb ik de volgende aansluiting gemaakt:
  -wandcontactdoos via coax naar RF In van Mediabox
  -RF Out Mediabox via coax naar ingang ontvangkast televisie
  -TV uitgang Mediabox via scart naar external 1 van ontvangkast televisie (kan dit wel?)
  -VCR uitgang Mediabox via scart naar televisie ingang van home cinema set
  - aan de home cinema set heb ik de dvd-speler en videorecorder aangesloten.

  Beeldkwaliteit is echter minder dan met oude analoge signaal.
  Nu sta ik op het punt dat digitale pakket terug te sturen naar upc.
  Daarbij komt de ervaring van een aantal buren: met een nieuwe (100 hz) televisie is er geen verschil in beeldkwaliteit tussen digitaal en analoog.

  alvast bedankt voor een reactie. Zjos.

  geplaatst op
 • ik heb hem al twee keer in de kast gegooit de eerste keer had ik steeds blokjes in beeld de twee de keer als ik een dvd ging kijken dan had ik geen mediabox meer ik moest steeds
  de stekker er uit halen om weer beeld te krijgen[ik heb hem zo aangesloten als in de handleiding]

  geplaatst op
 • @Zjos: In je mailbox zit mijn aansluitschema.

  geplaatst op
 • Ben benieuwd hoe UPC de kijkcijfers gaat verzamelen. Wie weet welk soort verbinding wordt gebruikt (ethernet? )?

  Tijdens de kerst was ik bij vrienden op Jersey (UK) en die hadden een mooie box van Sky met HD en het werkt via een schotel (geen spionage van je kijkgedrag!). Box is gratis bij een abonnement van 30 UK-Pond met 40 GB HD. Hij had er zelf een 300 GB ingezet, waarvoor je normaal 200 UK-Pond moet bijbetalen. Met het apparaat kon je +/- 1200 TV-kanalen ontvangen.

  Het was net een TiVo, maar dan met een bijzonder mooie en slimme programmagids met opname en weergave mogelijkheid. Ook kun je kijken naar een programma en een ander opnemen.

  Jammer is echter dat de films met de Smartcard versleuteld worden opgeslagen op de HD en dat er geen mogelijkheid is om de films op een PC te downloaden, anders dan afpelen en met een PC opnemen op 1/1 snelheid.

  Nadeel blijft dat je enkel op de TV die is aangesloten op de box (geldt ook voor elke andere settop-box!) kunt kijken. Met meer dan één TV in huis vormt dit een behoorlijke beperking...

  geplaatst op
 • Help! Hoe sluit ik de UPC Media box aan?
  De laatste weken gaat er vrijwel geen dag voorbij of ik krijg op dit artikel, met inmiddels meer dan 2500 views, een mailtje met de vraag: Hoe heb jij het aangesloten? Het aansluiten van de UPC Media box blijkt lastig te zijn, zeker als je naast je tv nog wat andere apparatuur hebt. Ik heb recent mijn aansluitingen opnieuw veranderd omdat ik niet geheel tevreden was.

  Hieronder mijn aansluitschema, hopelijk helpt het een ieder om zijn UPC Media box goed aan te sluiten. Ik heb dus een TV, Home Cinema Set met een controller, DVD-recorder, Xbox en een scartsplitter.

  Aansluitschema UPC Media box met Home Cinema Set:
  1. UPC coaxkabel naar coax ingang van UPC Mediabox.
  2. Coax-uitgang van UPC Mediabox naar coax-ingang van DVD, zodat ik analoog tv-kanalen kan opnemen.
  3. Coax-uitgang van DVD naar coax-ingang van TV, niet per se nodig maar je kunt zo ook analoog tv blijven kijken.
  4. Scart-uitgang van UPC Mediabox naar scart-ingang van de scart splitter.
  5. Scart-uitgang A van scartsplitter naar Scart VCR-ingang Home cinema controller.
  6. Scart-uitgang B van scartsplitter naar scart-ingang van DVD.
  7. Scart-uitgang TV van de Home cinema controller naar eerste scart ingang van de TV.
  8. DVD scart-uitgang van de Home cinema controller naar scart-ingang van de DVD.
  9. XBox uitgang naar de tweede scart-ingang van de TV.

  Als ik nu tv aanzet en home cinemaset op TV dan kan ik gewoon analoog tv kijken met geluid over homecinemaset. Zet ik TV op scart-ingang 1 en home cinemaset op VCR dan kijk ik digitaal tv met geluid over homecinemaset.

  Geluid van Xbox gaat nu overigens (nog) niet via homecinemaset. Daarvoor moet ik eerst nog een 'Scart-selectieblok' (ik weet de juiste naam niet voor zo'n ding) kopen met twee scart-ingangen en 1 scart-uitgang. Op de ingang sluit ik dan de Xbox en scart-uitgang A van scartsplitter (verbindingnummer 5) aan. De uitgang van het blok gaat dan naar de Homecinema set. Via een knopje op dat scartselectieblok kun je dan selecteren welk signaal naar de home cinema controller wordt doorgegeven (Mediabox of Xbox).

  Ik hoop hiermee wat frustratie bij nieuwe UPC Mediabox-bezitter te hebben voorkomen en iets minder mail in mijn Inbox ;-)

  geplaatst op
 • Kan iemand mij vertellen welke en hoeveel uitgangen er op de UPC mediabox zitten? Zoals bijvoorbeeld HDMI en componenten aansluitingen?

  geplaatst op
 • Ik heb direct na het inkomende signaal in de meterkast een verdeelversterker geplaatst i.v.m. meerdere aansluitingen in huis. Op de vertakking naar de woonkamer wil ik de mediabox aansluiten. Is het dan juist dat ik een spitter moet plaatsen tussen inkomend signaal en verdeelversterker, zodat de mediabox als het ware voor de verdeelversterker komt? Verdeelversterker merk WISI, VX67.
  Of kan de mediabox ook na de verdeelversterker geplaatst worden?

  geplaatst op
 • Erik, hartelijk bedankt voor je uitleg! De beeldkwaliteit viel echter tegen, was absoluut niet beter dan analoog. Navraag bij buren leverde dit op: mensen met een oude televisie gaan er in beeldkwaliteit flink op vooruit, maar wie een 100 hz televisie heeft, plasma of lcd, ziet geen verschil of heeft, zoals in mijn geval, minder goed beeld. Ik heb de mediabox weer ingepakt en hij staat klaar om opgehaald te worden. De '15 minuten van upc' hebben mij twee dagen gekost en een hoop frustraties rijker gemaakt. Het is eigenlijk te gek voor woorden, dat upc niet kan vertellen hoe de mediabox met een homecinemaset aangesloten moet worden. Ik kies nu voor de optie satelliet. groeten. zjos

  geplaatst op
 • @Mart: Ik heb onvoldoende technische kennis om die vraag te beantwoorden. Ik denk dat forum van Chelloo Underground je wel kan helpen.

  @zjos: jammer dat de beeldkwaliteit tegenviel. Ik heb inderdaad geen LCD of Plasma en in mijn geval is het beeld inderdaad beter. Ik hou het geheel nog 3 maanden en lever het dan weer in. Toegevoegde waarde vind ik op dit moment nihil. Grootste gebrek is het feit dat je niet zender X kunt opnemen en zender Y tegelijkertijd kijken.

  geplaatst op
 • Hai, ik heb heel weinig kennis en met hulp van de buurman toch aangesloten gekregen, maar met mijn videorecorder lukt het niet echt deze klikt wel maar opnemen Hoe???? en ik kan mijn videobanden niet eens bekijken hij loopt maar geen beeld maar morgen komt er weer een kennis kijken wat ik snap er de ballen van dus de aansluiting met de video en ben ik de oude kanalen kwijt ??? (erg he) hoop dat ereiemand zo aardig is die mij uit de brand kan helpen alvast hartelijk bedankt.

  geplaatst op
 • Hai ben ik nog even is Canal plus ook gratis erbij of moet daar ook voor extra voor betaald worden???????

  geplaatst op
 • Ik heb de media-box afgelopen vrijdag ontvangen en meteen aangesloten. Het aansluiten ging allemaal voorspoedig. Ik heb nog een oude analoge 4:3 televisie en ik moet zeggen dat de beeldkwaliteit een stuk beter is. Ook het zenderaanbod is een vooruitgang. Ik vraag me allen af hoelang kanaal+ gratis is. Is dan ook een half jaar?
  Ook wat min-puntjes:

  - Toen ik de DVD-speler aanzette, kapte de media-box ermee. Ik kreeg hem uiteindelijk weer aan de gang door de netspanning er even af te halen. Daarna verscheen de melding dat de sorftware ge-update werd en toen deed hij het weer. Ik heb de DVD-speler nu niet via de media-box op de TV aangelosten (zoals UPC zegt) maar rechtstreeks met de scart naar de tweede scart-aansluiting op de TV.

  - Het geluid is regelmatig stotterig en er verschijnen regelmatig "blokjes" in beeld. Behoorlijk irritant.

  - De ondertiteling is bij sommige programma's deel buiten beeld.

  - Hoe moet het met de 2e TV op de slaapkamer? Kan die ook aangesloten worden? En hoe dan. Ik lees er niets over. Moet er dan weer een kabel van de media-box terug van de woonkamer naar de meterkast om deze vervolgens door te lussen naar de slaapkamer? Was het niet beter geweest om in deze tijd van draadloze apparatuur een centrale voorziening in de meterkast te treffen en kleine units bij de TV's; zoals bij een draadloos netwerk? Dat wordt je bovendien ook niet verplicht om een "kast" in je interieur te zetten die je er eigenlijk liever niet in wilt hebben.

  - Veel muziekzenders is leuk maar al je daarvoor de TV aan moet zetten?! Dit kan toch niet de bedoeling zijn in deze tijd van stijgende energieprijzen!

  - Ik mis op de site van UPC een rubriek FAQ waarin antwoorden worden gegeven op vragen.

  Groeten Jozan
  geplaatst op
 • Ik heb sinds enige maanden nu de media box van UPC. Voorheen hadden we verouderd type maar die werd vervangen door de huide media box. Ook bij ons stopt ie ermee als je een dvd gekeken hebt en doet het pas de volgende dag weer. Het ergste zijn de storingen. De laatse weken is de beeldkwaliteit steeds slechter geworden. Steeds verschuivende blokken en geluid dat steeds hapert. Het geluid is nog het meest irritante. Dit gebeurt bij heel veel zenders. Wij kijken steeds minder via het kastje en weer steeds meer via het analoge signaal. Ik vind het het geld absoluut niet waard. Van een beter beeld heb ik tot nu toe niets gemerkt. Het zenderpakket met extra zenders stelt niet veel voor maar dat is een kwestie van smaak.

  geplaatst op
 • Ook sinds gisteren de mediabox in huis en gelijk geconfronteerd met dezelfde problemen als mijn voorgangers hier. Installeren ging op zich wel snel, maar problemen ontstaan in combinatie met de dvd-recorder. Als je die gebruikt kun je niet meer terug naar digitale tv, zonder eerst de netspanning er af gehaald te hebben. Ik krijg ook niet de zenders ingeregeld in mn dvd-recorder. Heeft iemand daar een oplossing voor? Rechtstreeks aansluiten op de tv ipv de mediabox?
  Ik ga straks wel even bij de upc-winkel langs; dit probleem moet ze wel bekend voorkomen..;-)

  geplaatst op
 • Na levering bleek dat de kwaliteit van de coaxkabel tussen de wandcontactdoos en de mediabox moest worden vervangen voor een veel duurder exemplaar, na deze aanpassing had ik een prima ontvangst.
  Wat tegenvalt is:
  1. Kwaliteit verbetering t.o.v. annaloogsingaal is bij mijn 100Hz TV minimaal
  2. Opname mogelijkheden mbv HD-recorder of videorecorder is niet mogelijk. Het aansluiten van een dergelijk apparaat wordt door de helpdesk van UPC ontraden omdat dit altijd storing geeft.

  Hoewel ik de huidige en toekomstige mogelijkheden best hoog in schat biedt deze manier van TV kijken nog te weinig extra's. Daarom gaat de mediabox binnen een maand retour afzenden (99% zeker).

  geplaatst op
 • @Wim: "Ik krijg ook niet de zenders ingeregeld in mn dvd-recorder." Ik weet niet wat je daar precies mee bedoeld, maar de digitale zender zul je niet in je DVD-recorder kunnen krijgen volgens mij. Indien je de analoge (oude) zenders die reeds in je DVD-recorder zaten bedoeld, dan moet je een coax-kabel van de mediabox uitgang naar je dvd-recorder aansluiten.

  @Astrid: Als je een een coax-kabel van de mediabox uitgang naar je video aansluit, dan heb je gewoon de analoge kanalen op je video die je dus dan gewoon kunt gebruiken als vanouds.

  @Jan-Peter: Helemaal mee eens dat de toegevoegde waarde miniem is. Ook ik stuur de mediabox na 4 maanden gebruik straks terug.

  geplaatst op
 • Ik ben een verwende kijker met mijn schotel een dreambox receiver en een kleine duizend zenders. De mediabox vind ik op zich niet eens zo slecht, alleen erg traag en af en toe een herstart.
  Ik heb hem dus in mijn werkkamer gezet, wat mij opvalt is dat ik naar de OS, TL4, TL 5, BS6 zit te kijken m.a.w., ik ben een deel van mijn beeld kwijt, bij mijn buurman idem....weet iemand wat het probleem is ?

  geplaatst op
 • Heb de box al een tijdje in huis,en heb het na een week weer uit gezet i.v.m. warmte ontwikkeling ,ook als er niet gekeken wordt.
  Weet iemand wat het verbruik van zo'n ding is?

  geplaatst op
 • Ook ik heb sinds deze week de mediabox, mijn eerste ervaringen:

  - wel iets beter beeld (analoog lijkt toch iets sneeuwig)

  - Algehele performance is te traag (menu's, zappen, kanalen kiezen enz)

  - een aantal van de "digitale" muziekzenders (alleen geluid) zou ik liever op het analoge radiopakket willen hebben. Nu moet om af te stemmen eerst de TV aan. Luiteren doe ik vervolgens via de home-cinema met de TV uit.

  - geen digitaal 5-kanaals geluid, de mediabox heeft gewoon stereo PCM/dolby pro-logic. Geen verbetering dus.

  - regelmatig storende blokjes in beeld en hikkend geluid (maar mogelijk moet ik nog een andere coax C12 kabel)

  -geluid lijkt soms niet synchroon met het beeld

  - De extra meegeleverde zenders zijn niet erg interessant, daarvoor hoef je het zeker niet te nemen.

  - nederland 1 wordt bij mij ge-panscanned naar 4:3 formaat (zijkanten breedbeeld er af) Storing over gemeld aan UPC.

  - geen teletext ! (vervelend bij de zenders die niet in het analoge pakket zitten)

  - geen timermogelijkheden om b.v. een recorder met SAT opname optie aan te sturen.

  Ik weet op dit moment niet zeker of ik dit pakket zo wel wil houden. De rompslomp van het extra kastje e.d. weegt denk ik niet op tegen de voordelen.

  geplaatst op
 • Heb UPC gebeld. Het blijkt dat het aansluiten van een dvr-recorder tot medio februari niet mogelijk is vanwege een softwareprobleem. Leuk dat ze daar op hun site geen melding van maken of in het telefoonmenu van hun call-centre geen berichtje hebben staan:S. Het zou heel wat wachtenden schelen. Het geluid is erg zacht maar daar is volgens de chagerijnige dame bij UPC ook niet veel aan te doen afgezien van de volumeinstelling in het menu van de mediabox zo hoog mogelijk zetten. Al met al valt de eerste indruk erg tegen.

  geplaatst op
 • Ik kan zowel de positieve als alle negatieve reakties beamen. Wel ben ik geschroken van het energieverbruik in de standby stand n.l. 25 watt. Dit is 20 x meer dan mijn tv, en 4 x meer dan mijn videorecorder in de standby stand. UPC adviseert om de mediabox op de standy stand te laten staan. Een klacht wat ik nog niet gezien of gehoord heb is het zonder aanleiding of ingreep over schakelen naar een andere zender.

  UPC heeft de digitale tv nog lang niet onder de knie.

  geplaatst op
 • ik heb de xbox inmiddels al een jaar in huis en eigenlijk bevalt hij mij prima. jullie hebben het allemaal over haperingen enzo, maar ik heb nergens last van, kan alles gewoon goed spelen enzo.

  geplaatst op
 • hahaha....dat is lache:

  net gemeten:
  Mediabox gebruik in normale stand: 15 watt
  Mediabox gebruik in Standby stand: 14,5 watt !!
  0,5 watt is maar liefst omgerekend per jaar: 0,75 euro!!!

  Dus die standby stand is nep en voor die 0,75 euro kan je 'm net zo goed aan laten staan dus!

  geplaatst op
 • Ik ben benieuwd of wij over dezelfde mediabox praten. De Nieuwe Thomson DCI52UPC02. Of je werkt voor UPC?????
  -Deze box geeft tot 25 keer per uur blokjes in beeld, ook op de nederlandse zenders.
  -Meer dan de helft van de zenders heeft een slecht signaal. Dan helpt digitaal ook niet.
  -Geluid kwaliteit slechter dan analoog. Het geluid hapert en hikt.
  -In 3 weken tijd al meer dan 10 keer moeten resetten.
  - De mediabox schakeld af en toe naar een andere zender.
  - digitaal signaal naar videorecorder of dvd recorder is nog niet mogelijk.
  -Hoog energieverbruik 25 watt en warmte in de standby.
  -Mijn broer heeft de zelfde klachten en energieverbruik, behalve het ongewild overschakelen.
  -UPC herkent alle klachten, behalve het energieverbruik hier hadden ze nog niet van gehoord.
  -Signaalmeting van UPC was goed.
  -UPC doet er verder niets aan. Software problemen.
  -Wel kan ik een nieuwe box bestellen, 0ver een maand leverbaar met een harde schijf koste 4 tot 5 euro in de maand. Maar geen garantie dat de klachten dan over zijn.

  geplaatst op
 • Ik heb inmiddels de box ongeveer een maandje in gebruik.
  Had eerst ook de nodige beeld problemen met mn zilveren Mediabox maar bleek hoofdzakelijk aan de kabelaansluiting te liggen. Inmiddels stuk beter al blijft ie gemiddeld iedere avond dat ik kijk wel even hangen of komen spontaan blokvorming en slecht geluid ben het stekker erin en uitsteken (nog) niet zat. Voor mij is de meerwaarde van bepaalde zenders (BBC3,4,Prime,Discovery Travel,VH1 Classic e.d.) nog altijd beter om voor +/- 5 euro meer dan analoog te kunnen kijken. Ik las verhalen dat er deze week eindelijk weer een software update doorgevoerd gaat worden 1.72 > 1.8 iemand enig idee wanneer? Ik zet iedere avond braaf mijn box op standby. Wist overigens niet dat ie zoveel verbruikte best bizar wat ik hier lees.

  geplaatst op
 • @Cor: Cor ik weet niet tegen wie je opmerking "Ik ben benieuwd of wij over dezelfde mediabox praten. De Nieuwe Thomson DCI52UPC02. Of je werkt voor UPC?????" gericht was.

  Ik ben de schrijver van het artikel en werk zeker niet voor UPC. Gezien de manier waarop UPC omgaat met haar klanten de afgelopen jaren en mijn ervaringen met klantenservice is dat ongeveer het laatste bedrijf waar ik als marketeer bij zou willen werken. De ervaringen in het artikelen zijn mijn persoonlijke ervaringen. Maar ik moet je zeggen dat ik na 1,5 maand gebruik de toegevoegde waarde van die mediabox nihiel vind en het geheel dus binnenkort ook retour UPC gaat.

  Ik kijk zelf uit naar een echt triple-play aanbod van KPN.

  Ik wacht

  geplaatst op
 • Ook sinds enkele weken digi TV van UPC. Beeldkwaliteir goed, maar regelmatig uitval van zenders en haperingen van het beeld. Zeer irritant. Ik kijk het nog even aan. Volgens UPC ligt het mogelijk aan mijn coaxkabel (wit). Ik schijn een andere te moeten hebben. Welke weet ik niet. Als de haperingen en de regelmatige uival zo bljven dan hebben ze geleende box binnen één jaar weer retour en ga ik een ergens anders digi TV bekjken. Aanbod zat.

  geplaatst op
 • Hoopvol die reacties op digitale tv van UPC. Na een slechte Chello ervaring (enige jaren geleden) hoopte ik nu toch op betere tijden. Als ik de reacties lees is de helpdesk, de levering en de kwaliteit nog steeds niet om over naar huis te schrijven. Ik wacht het af maar als ik één blokje zie dan gaat de hele handel retour. Misschien annuleer ik wel meteen.

  geplaatst op
 • erik johan. Zelfde problemen, ligt gewoon ande box want ik heb er een zilveren coax tussen en ik heb dezelfde problemen. Ik denk dat het boxje te vroeg geplaatst is en dat men daarom een gratis propositie doet. Gratsi of niet het blijft gewoon k.t.

  geplaatst op
 • Vandaag de Mediabox ontvangen en met wat geknutsel de volgende verbindingen gemaakt:

  [1] goede kwaliteit coax vanaf wandcontactdoos naar ingang chello kabelmodem splitter (passief)
  [2] uitgang splitter a. coax naar ingang kabelmodem
  [3] uitgang splitter b. coax naar RF In op mediabox
  [4] uitgang mediabox scart TV, matige scartkabel naar TV (Philips 32pf9986 flatscreen)
  [5] uitgang mediabox scart VCR, UPC scartkabel (goed?) naar HD/DVD recorder (Pioneer)
  [6] uitgang mediabox RF-Out, coax (UPC, matig) naar ingang RF-IN HD/DVD recorder
  [7] uitgang HD/DVD recorder RF-out naar TV RF-IN
  [8] analog audio uit van TV naar Harman Kardon AV receiver 510
  [9] digital (optical) audio uit van HD/DVD recorder naar AV receiver

  Eerste conclusies:
  1. beeldkwaliteit in digitale modus stuk verbeterd (in splitscreen digitaal/analoog naast elkaar goed te constateren);
  2. opname/weergave van tv-zenders op HD/DVD niet verbeterd, werkt blijkbaar via doorgeluste HF-coax met het standaard analoog signaal;
  3. TXT werkt niet op UPC mediabox-modus, wel in 'TV stand', in analoge mode;
  4. Audio uit mediabox inderdaad zacht (10-15 db lager dan normaal)
  5. Paar interessante zenders erbij. Maar niet bijzonder.
  6. Internet doet het nog! praise the lord.

  Paar vraagjes:
  Mijn HD/DVD recorder biedt de optie om de ingang waar mediabox op is aangesloten te beschouwen als Decoder-input. Maar in dat geval lijkt de controle helemaal bij de mediabox te komen liggen, wat opnemen in feite lastig maakt. Iemand dezelfde ervaring?
  Weet iemand uberhaupt wat er in en uit de VCR uitgang van de mediabox gaat? Handleidingen van UPC lijken gemaakt voor de zeldzame technisch onderlegden die niets interessants willen weten.
  groets, frantic

  geplaatst op
 • heeft iemand al een idee wanneer UPC eindelijk met de harddiscrecorder decoder op de markt komt ?
  Als je naar de helpdesk belt van upc krijg je steeds een ander verhaal.
  Dan moet hij er binnen een paar weken zijn,. dan kan het nog wel een jaar duren.

  geplaatst op
 • Vraagje:

  Heb sinds vandaag ook de UPC Mediabox, maar kan het kloppen dat display op het kastje zwart blijft dus geen informatie geeft, toen ik de stekker erin deed zag ik het namelijk wel oplichten.

  geplaatst op
 • Hebben vandaag ook de Mediabox ontvangen.Ze zeggen 15 min. aansluiten en dan kijken.Nu vergeet dat maar.
  We zijn de hele middag bezig geweest en nog is het niet goed.
  Weet iemand de volgorde van aanzetten van de TV want dat gaat ook niet goed.We moeten telkens de stekker eruit trekken.
  De video recorder werkt ook niet.Want die geeft geen signaal, wel aangesloten volgens het schema.

  geplaatst op
 • heb vandaag de mediabox ontvangen toegezonden gekregen niet omgevraagd in mijn woonplaats.
  hengelo gld. ach laten we het uitproberen het ding zegt geen signaal bij code invoer.
  bij mijn buurman ook het zelfde no signal.
  goed laten we upc maar eens gaan bellen 0.10eurocent per minut.
  komen die tot conclusie jullie hebben nog geen digitale tv pas eind medio 2006 wat een sukkels.
  dus hier zwerven een paar honderd ontvangers rond in mijn woonplaats sorry sorry sorry.
  dat is het enigste wat ze kunnen zeggen. iets voor het programma kassa .
  wat een bedrijf upc je word bedankt.
  hahahahahahhahaah blijft een lachertje

  geplaatst op
 • Mooi, gezien deze reacties gaat mijn mediabox vanavond nog de deur uit. Ik heb ook alleen maar storingen, gebeld en klachten geschreven, maar verhelpen doen ze niet. Nu ik zie dat iedereen hier last van heeft zal ik hem wegdoen.
  De kosten voor het bellen naar de klantenservice zijn terug te vragen via de upc site. Je moet een contactformulier invullen en zeggen waarom het niet eerlijk is dat je die kosten betaald hebt.
  http://qmail.upc.nl/

  geplaatst op
 • UPC weg ermee!!!
  Heb sinds 2 weken ook zo'n mediabox aangesloten op mijn nieuwe plasma tv.
  De 1ste week liep hij al een paar keer vast, laatste week paar x per dag "bevriest"het beeld,
  kon het alleen oplossen als ik de stroom eraf haalde en de box weer resetten. Echt K... dus.

  Woensdag UPC gebeld en wilde wel een monteur sturen. Alleen als het mijn eigen schuld zou zijn moest ik zelf de voorrijkosten betalen, waarop ik zei dat ze alleen een monteur konden sturen als ik niet de voorrijkosten moest betalen, want ik heb alles door een proffessioneel bedrijf (RAF uit Amsterdam= TOP bedrijf) laten aansluiten!

  OK dat was geregeld. UPC zou vanmorgen komen tussen 08.00-13.00 uur.
  Het was 13.05 uur en nog geen monteur. UPC gebeld en ze zeiden dat het wel goed in de PC stond en zouden mij voor 14.00 uur terug bellen.Ik heb uiteindelijk zelf maar weer gebeld om 15.30 uur. De monteur was nog onderweg en zou nog komen.

  Monteur kwam uiteindelijk om 16.30 uur. JIPPIE!
  Probleem uitgelegd en hij zag het bevroren beeld. Hij wilde in eerste instansie direct een nieuwe mediabox installeren maar toen hij belde met UPC mocht dat niet omdat mijn signaalsterkte te hoog was want ik heb een antenne versterker ertussen voor de tv's in de slaapkamers.
  Die moest ertussen uit en dan zou hij goed werken met alleen sneeuw TV in mijn 3 slaapkamers.
  Echt te gek voor woorden, alles moest worden aangepast voor dat STOMME ding van UPC!!!
  Zelfs de monteur vondt het een raar verhaal!!!En anders moest ik maar steeds de stroom eraf halen, want dat is toch niet zo erg? werd er gezegd. (Nouja zeg, daarvoor heb ik het niet genomen).
  En het mooiste was dat de voorrijkosten WEL berekend worden, maar dat krijgt nog een staartje!!! Want nu ga ik ook MIJN tijd declaren voor het onnodige vrijnemen!!!

  Vanavond is gelijk iemand van RAF AMsterdam geweest en moest echt lachen om dit verhaal dat het signaal te hoog was, hoe hoger hoe beter beeld, maar hij heeft er iets tussen gezet zodat het signaal in de huiskamer minder is dus we zullen zien of het beeld nog bevriest, voorlopig zie ik nog steeds blokjes!!!

  Ik denk dat alles lekker terug gaat naar UPC want ik hoor aan alle kanten ineens klachten van het gebruik van de mediabox van UPC, ook mijn eigen installateur van RAF zei het.

  Wordt vervolgt..............

  geplaatst op
 • Wederom is het UPC gelukt mij blij te maken met een dode mus. De mediabox met veel tamtam aangekondigd via ontzettend dure reclame en een plaatjes DVD via mijn briwevenbus.
  De box aangesloten en het werkt echter met de voplgende klachten:

  geplaatst op
 • Foutje bij het plaatsen Ga het opnieuw proberen want blijkbaar is de preview knop ook de plaats reactie knop

  geplaatst op
 • Vandaag UPC gebeld, met de vraag of ze de mediabox weer retour willen nemen. Wat is het probleem?

  Gisteren geinstalleerd, nam geen 15 minuten maar wat langer, geen probleem, allles werkt!

  Toen DVD Recorder er tussen gezet, en tja... we hebben het wel over een UPC-product, dus dat alles werkte was al te mooi om waar te zijn....DVD Recorder herkent de signalen niet meer, dus er valt weinig op te nemen, of je moet van blauw testbeeld houden....

  Belletje gepleegd, uitleg gevraagd. Heel verhaal gekregen over hoe het moest worden geregeld qua bekabeling. Dit uitgevoerd, maar geen resultaat. Aantal keren 'opnieuw' begonnen, door alle kabels eruit te trekken en weer opnieuw aan te sluiten.

  's avonds nog maar eens gebeld, andere servicemedewerker aan de lijn. Wat vertelt hij me? Ja meneer, onze mediabox heeft problemen met de dvd recorder wat betreft de zenderherkenning!

  Een paar keer gevloekt natuurlijk, dat had me eerder die dag verteld kunnen worden als iedereen daar bij UPC van op de hoogte was.
  En eigenlijk vind ik het sowieso absurt dat deze combi niet werkt.

  Ik wilde dat rotding gisteren eigenlijk wel weer terugsturen, maar de servicemedewerker wist me te overtuigen dat het binnen enkele weken wel zou moeten werken, het betrof hier een software foutje waar men inmiddels mee bezig was om dit te herstellen.

  Vanochtend dat kastje maar eens aangesloten op de televisie op de tweede verdiepeing. Signaal was zwak, wellicht door de te lange coax kabel die van beneden moet komen?
  Ik weet niet of dit mogelijk, maar ik had er inmiddels al te veel tijd ingestoken om me daar verder in te verdiepen!

  Toen was ik het dus echt zat...

  Vandaag derhalve hele zaakje afgemeld, morgen de mediabox lekker terug naar UPC via TPG!

  En nu maar wachten totdat KPN de bereikbaarheid in het noorden van het land heeft weten te realiseren qua digi TV....

  Kan niet wachten totdat ik helemaal van UPC af ben!

  Een niet geheel tevreden klant van UPC (erg eufemistich uitgedrukt)

  geplaatst op
 • Hoi Erik,
  Kun jij mij zeggen hoe ik de combinatie mediabox upc met dvd-recorder kan aansluiten. Wij zijn al een aantal uren bezig maar het wil maar niet lukken.
  We krijgen het maar niet voor elkaar. Wat doen wij nu fout!

  Alvast dank
  Rosita

  geplaatst op
 • Wat moet ik nog zeggen ? Blokjes, huppelend geluid, vast lopen van de mediabox, geen teletekst (dan moet in eerst analoog gaan kijken), etc etc etc
  Ik heb maar geen dvd recorder, videorecorder en een extra audioset aangesloten. DRAMA !!

  geplaatst op
 • Zekert een drama deze mediabox van UPC: 6 maanden gratis drama en daarna in de kliko van UPC.

  * Geen display info. Mag van IEC bij apparaten met een vermogen kleiner dan 30 W.
  * Geen audio ( radio broadcasts) button alleen via het menu dus de TV moet altijd aan. Wie verzint zoiets ??
  * Geen txt
  * soms geen reactie van de afstandsbediening richting de mediabox. Slechte gevoeligheid van de IR ontvanger in de mediabox.
  * Haperend beeld ( ook zonder dat er een active ant versterker tussen zit )dus rechtstreeks uit de muur aansluiting.
  * Wel erg vaak een haperend geluid op met name de Ned zenders. Soms is het journaal niet eens goed te volgen. Geen foutcorrectie in de box want dat kost geld. Dit is de grootste ergenis aan de mediabox en voor mij danook onacceptabel.

  Nu snap ik waarom UPC deze boxen gratis geeft. Het is natuurlijk de vroegere 'Lada" tussen wat er op de markt wordt aangeboden.

  Ik denk dat mijn Sat ontvanger maar gereed moet worden gemaakt voor "Canaldigitaal" want voor het basispakket ben je dan ongeveer evenveel kwijt als bij upc.

  UPC geeft het geld liever uit aan slechte reklame en een gratis DVD met promotie plaatjes in plaats van nu eens te investeren in een goede mediabox en een goed netwerk.
  UPC is een beetje dom want fouten uit het verleden zijn geen garantie dat het in de toekomst beter gaart met UPC. Iik heb het opgegeven dat upc nog ooit iets aan kwaliteit gaat doen want die 'Motorola' doos van een tijdje terug bij upc was ook rommel. Na een maand gauw teruggegeven.

  Lang leve rechtstreekse satelliet ontvangst

  geplaatst op
 • Hallo,

  Kan iemand mij vertellen of je het digitale singaal van UPC nu kunt opnemen op je harddisk recorder ?

  geplaatst op
 • Ik heb de video met een scart aan de mediabox aangesloten. Wel geluid, maar geen beeld!
  Wie heeft een oplossing?

  Omdat het beeld van de mediabox zelf stoorde heb ik bij de 'vakman' gevraagd om een '12 aderig afgeschermde coax, omdat de tv stoort'. C12 had ik niet onthouden. Maar ik heb een '100 Hz'-coaxkabel meegekregen. Nog steeds storing, maar is die 100Hz-coax wel goed, of moet ik die terug brengen?

  Groeten,
  bek

  geplaatst op
 • Hallo Bek,

  12 aderige coax bestaat niet en 100Hz coax is ook onzin. Je moet gewoon goede DUBBEL afgeschermde coax kabel hebben met een harde koperdraad kern Ik geloof zelfs dat de kabel van Gamma goed genoeg is indien niet te lang. De kwaliteit heeft te maken met het feit of er storing van buiten op je coax kabel kan instralen vandaar goede dubbele afscherming en dat is de betekenis van C12 ( 1 kerndraad en 2 x afscherming ). De storing komt vanuit de hoofd kabel van upc en de slechte kwaliteit van hun media box.

  geplaatst op
 • Het digitale signaal van de mediabox kun je rustig opnemen op je harddisk recorder echter alleen via SCART. Dus niet rechtstreeks digitaal ! Scart is namelijk analoog !
  UPC komt nog met een mediabox met ingebouwde harddisk. Wanneer ? Ik denk 2007.
  De mediabox heeft alleen een digitale audio uitgang voor naar een goede kwaliteits audio versterker.

  geplaatst op
 • Ha Stonesboy,

  Bedankt voor je duidelijke uitleg!
  De bron is dus al 'gestoord'. Goed om te weten.
  Gaat dat dure stukje coax (1,5 meter voor €6) mooi retour.

  Nu nog de video aan de praat krijgen. Iemand een idee (video via scart aan de mediabox: wel geluid, geen beeld)

  Groeten,
  Bek

  geplaatst op
 • ik heb vrijdag de mediabox gehad ik heb een paar uurtjes gekeken was prima inorde maar de volgende dag deed ik hem aan toen zij ie smartcart fout ik hem een paar keer er uit gehaald niks ik upc gebeld op nieuw recette software update niks hielp ze sturen nu een montuur ik zij als ie komt en als ie niet komt stamp ik het ding fijn het was een nieuw probleem zijde ze heeft iemand anders dit ook gehad ik hoor het wel doeie

  geplaatst op
 • Tips & Trucs voor de UPC mediabox

  Als men last heeft van slecht audio ( interrupt) uit de mediabox moet de volume instelling van de box op 100% staan. Dit is mij medegedeeld via de UPC helpdesk. UPC heeft dit echter nergens beschreven.
  Inderdaad is het audio aanzienlijk beter geworden. Ik heb nog een paar maal wat audio hikjes gehoord op de thans gratis film kanalen maar in het algemeen is het resultaat acceptabel.
  De oorzaak van haperend beeld en geluid is dat het binnenkomend signaal iets te zwak is. Nu maar hopen dat UPC ook daar nog iets aan gaat doen.

  geplaatst op
 • Mooi: probleem met geen beeld bij video opgelost (aan de stekker gefriemeld).
  Maar nu... de video vond geen zenders. Dan maar opnieuw zenders laten zoeken. Vindt ie er 1: nl het kanaal waar de mediabox op dat moment op staat.

  conclusie: om op te nemen op video moet de mediabox AAN staan (gaat dat ding trouwens vanzelf uit?) en wel op het kanaal dat je wilt opnemen
  Je kan dan wel ondertussen via de TV zelf (dus analoog) naar een andere zender kijken.

  geplaatst op
 • Heb deze box nu ongeveer 3 maandjes, en deze aan gesloten op mijn DD systeem en op LCD tv.
  In het begin veel storing gehad met het geluid en blokkerig beeld maar dat valt nu wel mee gelukkig, heb alleen nog nooit een digitaal geluid gehad wat wel zou moeten als dit word uitgezonden (zal dus wel nooit gebeurt zijn.
  Heb ook last gehad met mijn Video recorder dat wanneer je hem gebruikt had je de stekker van de box er moest uit helen om hem te resetten (we hebben waarschijnlijk een update gehad) want kan hem nu gewoon gebruiken en kan ook opnemen van af de box.

  Heb bij mij in de meterkast een goede splitter gezet waar de LCDtv apart op zit en waar de box apart op zit deze hebik aangesloten op een hirschmann digital antenne kabel en een extra afgeschermde antenne stekker, moet zeggen heb een perfect beeld ( had ik ook wel zonder dat kassie).

  Moet vanuit mijn kant dus concluderen dat het bij mij redelijk goed werkt. (heb soms wel eens dat hij vast staat als ik te snel aan het zappen ben wat daar heeft deze box een hekel aan.

  het enge probleem bij mij is het verbruik in de standbij stand jammer dat die zo hoog is (ongeveer 17 watt)

  geplaatst op
 • Na 3 maanden gebruik vandaag de UPC mediabox ingeleverd bij UPC. Op dit moment heeft het ding totaal geen toegevoegde waarde voor mij. Je krijgt inderdaad een set digitale kanalen erbij maar die kun je alleen opnemen als je er ook naar zit te kijken, dus wat heb je aan een enorme range kanalen als je niet iets anders kunt opnemen dan waar je naar zit te kijken? Daarnaast laat de kwaliteit te wensen over. De programguide werkt irritant traag en ondanks feit dat signaalsterkte bij mij op 100% staat en kwaliteit op 80%, heb ik vele malen een storing in beeld ("schuivende pixeltjes").

  Vanzelfsprekend wordt je bij inlevering van de mediabox weer op een typische UPC-manier behandeld.
  Je kunt de mediabox inleveren bij het UPC center, maar opzegging van digitale televisie kan alleen via het 0900-nummer. Dat mag je dan gratis bellen in het UPC center om vervolgens automatisch te worden opgehangen omdat de wachttijd langer is dan 3 minuten.

  Thuisgekomen maar eens UPC.nl bezocht en een persoonlijke account aangemaakt. "Met een eigen login kunt u makkelijk uw verhuizing opgeven, uw UPC-diensten aanpassen en uw persoonlijke gegevens inzien." zo valt op de UPC-site te lezen. Helaas als je een account hebt aangemaakt kom je tot ontdekking dat je wel extra digitale tv-zenders kunt aanvragen, maar niet kunt opzeggen. Daarvoor moet je zijn bij... jawel het 0900-nummer dat mij er ook nu weer uit gooide.

  Advies van mijn zijde? Laat die UPC Mediabox maar links liggen.

  geplaatst op
 • hallo mijn mediabox valt naar een paar min uit wie kan mij helpen om hem goed tekrijgen of weet waar aan het kan liggen

  geplaatst op
 • @Erik: Dat had ik eerder moeten lezen. Heb hem nu twee weken en vind het niks. Ik heb in deze twee weken al meer storing en pixelellende gehad dan in al mijn gewone tv jaren bij elkaar. Wat ook minder is is dat je de kanalen niet kunt programeren (of een favo lijstje aanmaken zoals bij de radio wel kan) en dus nummers moet tikken. Kijk graag nml 203.

  geplaatst op
 • @Oof: Dat favo lijstje heb ik inderdaad ook gemist. Nog iets irritants, na inschakelen kun je de digitale radiozenders alleen kiezen door verschillende menu's te moeten doorlopen en je al vrij snel je tv er voor moet aanzetten omdat dat anders niet gaat lukken. En dat voor een radiozender te beluisteren ;-)

  geplaatst op
 • Nou die mediabox van mij gaat de deur uit heb ze al een mailtje gestuurd dat ik de hele zooi niet meer hoef wat een f*ck ding even gezellig tv kijken is er niet meer bij, zovaak heb ik storing of even zappen en hij zit vast.

  en dan de aanbieding van een maand film + dat is helemaal een lachertje heb er bijna nooit gebruik van kunnen maken van wegen de kwaliteit van het beeld (steeds erg blokkerig beeld)
  neem je er een extra pakket bij maarja dan nog kunnen kijken.
  de lol is er dan snel af (spetterspetter blokblok )

  Beeld wat spettert geluid wat steeds onderbroken word heel iritant, ik geloof dat bijna iedereen hier op de site wel een negatife ervaring heeft met de media box.

  Ik ga gewoon weer annaloog kijken beviel me altijd prima, en zoveel verschil zag ik nu ook weer niet tussen digitaal en analoog (soms was analoog zelf beter)

  heb het gehad met dat ding scheeld ook weer in het stroom gebuik (17 watt per uur in de standby kan je hem beter aan laten staan is bijna het zelfde. (UPC heeft waarschijnlijk aandelen bij stroomleverancier)

  geplaatst op
 • Nou...

  Op een LCD TV is het waardeloos (je ziet de mpeg compressie)... en in Almere heel vaak ontvangst storinkjes... (het is wel scherper dan analoog signaal).
  Niks geen DVD kwaliteit, een DVD ziet er super uit op mijn LCD TV, UPC moet nog lang sleutelen willen ze hier aan kunnen tippen...

  Ik denk dat ik toch voor de schotel ga...

  geplaatst op
 • beste allemaal,

  Ik heb nu een paar dagen de Mediabox en ben tot nu toe tevreden. Wel jammer dat niet alle zender ondertitelt zijn, maar daar kan UPC niets aan doen.
  Nu heb ik echter een vraag. Ik heb een lange scartkabel van mijn computer boven naar de tv toe om bewerkte video's op tv te kunnen zien. Nu zat ik te denken. Als ik de scart uitgang van de Mediabox splits, zou ik dan het digitale signaal op mijn computer of eventueel op mijn tv boven kunnen zien? Voor dat ik deze lange scartkabel had, heb ik het beeld van de computer draadloos naar de tv gestuurd. Was niet tevreden over de kwaliteit en heb dit dus veranderd in bovenstaande situatie. Deze draadloze zender kan echter ook het signaal van de afstandsbediening verzenden. Dus lijkt het mij dat ik digitale tv kan zien boven toch?

  klopt mijn redenering?

  geplaatst op
 • Ik heb ook sinds kort upc digitaal, maar ik vind het helemaal niks. Allereerst werkt de teletekst niet over goed...vaak nog tekst van eerder bezochte sites aanwezig. Ook de teletekst op het upc info kanaal weerkt helemaal niet meer ( geen teletekstuitzending). Ook is dit beeld waziger dan mijn analoge signaal ( op dit net). Ook is het beeld kwaliteit in het algemeen niet echt verbeterd vind ik. Ook heb ik toch tregelmatig schokkjes en tikkerig geluid. Ook is het geluid niet niet dolby stereo te krijgen ( ik heb een tv met allerlei digitale opties maar het werkt niet). Het moeten laten aanstaan op standby is erg duur en wellicht brandgevaarlijk.

  geplaatst op
 • Enkele weken geleden heb ik de Mediabox dus ingeleverd bij de UPC-winkel. Dat gaat weer typisch op een manier die niet bedacht is vanuit de klant. Ja, je kunt de mediabox inleveren, maar abonnement voor digitale tv kun je daar niet opzeggen, dat moet telefonisch. Terwijl je dus van alles en nog wat in die winkel kunt regelen en afsluiten, kan dit dus niet.

  Dus Mediabox achtergelaten en later die dag gebeld met callcenter van UPC om digitaal abonnement op te zeggen. Duidelijk aangegeven dat ik analoog signaal wel wil behouden, want UPC is in staat om domweg alles stop te zetten. Tot mijn verbazing ging alles goed. Tot vorige week. Ik kreeg een retourbox voor verzending van de mediabox toegestuurd. We hebben uw opzegging ontvangen, dus wilt u de mediabox nog even terugsturen....Dus callcenter maar weer eens gebeld en warempel kon men zien dat ik die box weken geleden al ingeleverd had en wist men mij ook doodleuk te vertellen dat die mutatie al weken geleden was verwerkt.

  Normaal zou ik denken, 't zijn opstartproblemen maar bij UPC denk ik dat niet meer....

  geplaatst op
 • Mijn besluit is genomen, over een kwatier ga ik de media box uit mijn audio/TV apparatuur halen.
  Wat zijn mijn beweegredenen?

  Beeld: - perfecte kwaliteit, wel hinderlijk dat er soms blokjes verschijnen
  Geluid: - geen noemenswaardig verschil t.o.v. analoog signaal. Had 5-1systeem
  verwacht, wat me telefonisch is medegedeeld door UPC
  Juist het 5-1 sound geluid was mijn drijfveer digitaal te kiezen
  - hinderlijk dat het geluid ook af en toe "blokjes" mist
  Bediening: - constant ruzie welke afstandbediening er gebruikt moet worden om de
  TV programma's op gang te krijgen indien je een koppeling tussen de
  home sinema set hebt.
  Surfen: - ergelijk dat er zoveel tijd tussen zit, heb daar geen tijd voor
  Resumee: - voor het beeld zou ik gaan, maar voor de overige noviteiten is het nog veel
  ontwikkeling nodig, dit kan nog wel jaren duren. vooral combinaties met
  overige audio apparatuur.

  geplaatst op
 • Nou Huub,
  Terwijl je betere kwaliteit hebt gekregen ga je toch terug naar slechtere. Dit omdat je beter had verwacht en niet met de vernieuwing om kunt gaan. Verder denk je dat grotere verbeteringen nog jaren kunnen duren, wat onzin is, beter is al binnen maanden voor een groot publiek toegankelijk. Daarnaast ontbreekt je ook nog eens de tegenwoordigheid van geest even tot 10 te tellen voor je deze voor anderen nutteloze informatie te publiceren.
  Huub, ik denk dat je oud wordt.
  Maar goed, het kwartier is om, als jij maar gelukkiger bent.

  geplaatst op
 • Zo die stroomverslinder id de deur uit wat een Kl*te ding had echt alles gedaan duure kabels er tussen rechtsreeks aangesloten, maar helaas niets heeft geholpen.

  Keek eigenlijk nooit meer via dat ding en als ik keek was het 10 tot 15 min langer hield ik het niet vol wat een kl*te beeld (blokken stilstaandbeeld storing in het geluid) dus voor mij verlopig geen UPC digitaal zal er nog eens over na denken over een jaarje of zo doe het nu maar gewoon analoog .
  Is trouwens niet eens zo veel verschil en is soms nog beter ( en zonder hinderlijke storingen)

  geplaatst op
 • Hoi,

  Ik heb de media box van upc nu een paar maanden en ik ben er nog niet echt uit of ik het nu een toegevoegde waarde vind!
  Op dit moment knippert er een oranje lampje naast het icoontje van een envelop op de display van de mediabox.
  Weet iemand wat dit betekend en beter nog hoe ik dit oplos!! ik krijg het met geen mogelijkheid weg en tv kijken lukt niet meer!

  geplaatst op
 • Overigens, lovenswaardig, UPC heeft haar callcenter compleet vernieuwd, mede naar aanleiding van de ervaringen met het uitgeven van de digitale decoder. Niet voor niets hebben ze een callcenter award gewonnen, uitgegeven door de branche. Vooroordelen als lange wachtrijen, niet geholpen worden enz zijn voor een groot deel aangepakt en opgelost. Dat hebben ze daar bij UPC in heel korte tijd gedaan en r.e.s.p.e.c.t.

  Goed bericht dus ook een keer, voor UPC.

  Egbert Jan

  geplaatst op
 • Hoi iedereen,

  Sinds begin januari beschikken wij over een UPC digitale mediabox, aangesloten op een LCD scherm van Philips 37PF9830.
  Tot de update van 22 mei 2006 hebben wij met deze UPC mediabox ZEER TELEURSTELLENDE ervaring, vele blokken in het beeld en het gelluid hakte zo erg dat gesprekken gewoon niet te volgen was.
  Een week voor de update telefonisch contact gehad met UPC om de mediabox terug te sturen, ik was het meer dan zat, kabels laten vervangen, diverse keren de mediabox gereset, niets hielp, echter, de manager van het callcenter vroeg mij nog te overwegen om mijn bevindingen af te wachten tot na de update die de 22 ste zou worden uitgevoerd.
  Ik moet eerlijk zeggen, sinds de update van 22 mei j.l. zijn alle digitale kinderziekten als blokken in het beeld en hakken in het geluid opgelost.
  U begrijpt wel dat ik een gelukkig mens ben, dit is wat ik van UPC verwacht.
  Verder wil ik UPC vanaf deze plaats mijn grote complimenten overbrengen voor het callcentre, GEEN EINDELOZE WACHTTIJDEN, correcte afhandelingen en zeer vriendelijk te woord gestaan, GROTE KLASSE!!!!!!
  Die A-Ward hebben jullie DIK VERDIEND!!!
  Maar.......ga zo door!!!!!!!!

  geplaatst op
 • Mijn mediabox draait na eea aan ergenis
  Mijn DVD recorder herkent alleen de digitale kanalen/zenders niet, pakt de analoge

  wat doe ik fout of is dit een feit?!

  groetjes

  geplaatst op
 • hierbij de opstelling die ik heb kan iemand mij vertellen of ik het goed heb gedaan:

  coax
  wcd--->mediabox---->dvd---->tv

  scart
  mediabox--->tv
  mediabox--->dvd----->tv
  dvd--->tv

  kan iemand mij helpen?

  geplaatst op
 • @Jan: Het is een feit dat de mediabox van UPC via de coax aansluiting ALLEEN de analoge signale doorgeeft en via de Scart aansluiting slechts de ene digitale zender waarop de mediabox afgestemd is.

  geplaatst op
 • Ik heb sinds kort de mediabox van upc.
  Alles aangesloten maar nu zit ik met het volgende :
  geluid via tulip van mediabox naar tuner
  Op de mediabox zit echter nog een aansluiting voor digitaal geluid, moet die met een optische kabel naar tuner of coax van mediabox naar tuner en optische van dvd naar tuner?
  Nu zit coax van dvd naar tuner

  wie kan me verder helpen?

  alvast bedankt !

  geplaatst op
 • Ik ben aan mijn afstudeerscriptie bezig. Mijn scriptie gaat over digitale televisie. ik ben op zoek naar personen die gebruik maken van digitale televisie. Ik ben benieuwd naar de ervaringen en het gebruik ervan. Mocht iemand een paar vragen willen beantwoorden dan zou ik hier erg geholpen mee zijn. Mijn e-mail adres is .(JavaScript moet ingeschakeld zijn om dit e-mail adres te bekijken)

  geplaatst op
 • de UPC mediabox is een echte afrader !!!!!!!!!!!! wat een elende.
  ik zoek nu om een schotel om eindelijk beter beeld te krijgen

  geplaatst op
 • Ik heb zelf pas een week deze mediabox. Naar mijn korte ervaring hebben we te maken met verschillende zaken.

  1. Net zoals voornamelijk vroeger de CD zijn de programmas AAD, ADD of DDD.
  2. (Te) Lage bitrate bij sommige zenders, schuld van UPC en/of de zender zelf.
  3. Alle zenders zijn duidelijk (mogelijk door UPC en/of de mediabox zelf) overscherpt.
  4. Goede kabels zijn een must alsmede metalen aansluitingen dus niet die van plastic.
  5. Ferrietkernen zijn een must (aanwezig op bv zogenaamde 100hz tv kabels) of los verkrijgbaar.
  6. Een aansluiting die niet direct op de mediabox loopt geeft zeker storing (CAI<->Mediabox).
  8. En niet onbelangrijk is dat de mediabox duidelijk een low-end apparaat met een (eigenlijke waarde van) VP van een euro of 35 tot 45.

  De beste uitzending die ik heb gezien (vergeleken op tv's van 37 cm 50HZ (4:3), 70 cm 50HZ (16:9), 82 cm 100HZ (16:9), 133 cm 100HZ (16:9) en 360 cm 50HZ (16:9)) komen hooguit overeen met een goedkope slechte dvd speler, maar sommige zijn niet veel beter dan video, maar soms komt dat ook omdat het een AAD uitzending is die dan veelal ook oud is, eventueel gecombineerd met een (te) lage bitrate.

  Overigens zitten er ook NTSC zenders (480 beeldlijnen) tussen die geconverteerd zijn naar PAL (576 beeldlijnen).

  Op een (goede) basis tv van 82 cm is het verschil minimaal, maar het beeld is wel altijd beter dan analoog tenzij je het niet echt 100% correct hebt aangesloten!!

  Het is overigens al lang bekend dat DVB-S (alles gelijkhoudend) het beste is, gevolgd door DVB-C, en het slechts is DVB-T (zoals digitenne dus). Helaas heeft niet iedereen de mogelijkheid een schotel te plaatsen.

  Je kunt het apparaat makkelijk digitaal (alleen het pakket bedoeld) scart geeft alleen een analoog signaal uit) op meerdere tv's aansluiten, behalve dan dat je maar 1 kanaal op alle tv's kunt zien.

  UPC moet in ieder geval voor het volgende zorgen:

  1. De bitrate van alle zenders verhogen.
  2. Het duidelijk overscherpte beeld moet gecorrigeerd worden.
  3. De problemen van het te vaak (tijdelijk) wegvallen van de zenders moet verbeterd worden (=technisch probleem UPC en/of mediabox) (alleen een deel ervan word veroorzaakt in gevallen van slechte aansluitingen/bekabeling).
  4. Een apparaat met een lager standby gebruik aanbieden.

  Alhoewel het niet ideaal is, is het wel een vooruitgang.

  geplaatst op
 • en wat vind je van het geluid Mohtfan

  geplaatst op
 • Momenteel heb ik alleen 2 tellen het geluid met een coax getest alleen om te kijken of er wat in 5/6/7.1 word uitgezonden. Er waren op dat moment alleen stereo uitzendingen (Geen DVD on demand getest/gekeken) Maar ik heb destijds niet echt naar het geluid geluisterd, en heb de coax weer op de dvd geplaatst.

  Ik heb het geluid voorlopig via de stereo uit naar de versterker lopen, en heb ik al behoorlijk wat uurtjes tv gekeken (geluid via de scart) en radio kunnen luisteren, en ben verrast dat (rekening houdend met wat, bv geluid van 1950 of nu) hoe goed het geluid toch wel is. Er zitten wel wat slechte tussen maar dat heeft ook met de source te maken. Het bereikt absoluut geen goede SACD niveau, maar ik vind wel dat het mid-end is kwa geluid. Het geluid heb ik niet nauwkeurig geanaliseerd, want ik wilde alleen luisteren/kijken, maar het geluid op de 133cm tv alsmede op B&W 803 speakers was zeker zeer aangenaam te noemen.

  Het geluid bevindt zich op een hoger niveau dan het beeld.

  geplaatst op
 • Sinds een paar dagen heb ik nu zo'n mediabox, maar geluid heb ik niet. Eergisteren een uurtje en daarvoor een paar minuten, sindsdien niets meer. Heeft iemand een idee? Aansluitingen: goedkope (maar voldoende lange) coax van CAI naar Box, Scart en coax van Box naar TV.

  geplaatst op
 • En toen dacht ik: laat ik de scartkabel eens vervangen. Een goed plan! Nu heb ik ook geluid. Dat wil zeggen, meestal dan. Want zo nu en dan hapert het een beetje, maar dat schijnt normaal te wezen.

  geplaatst op
 • Gisteren is de mediabox voor ons, van UPC bij onze buren afgeleverd. Na alle ervaringen op internet te hebben gelezen wil ik helemaal geen digitale tv van UPC maar misschien satelliet. Vind het ook vreemd dat UPC je dan ongevraagd de mediabox opstuurt. Ben al meerdere keren door UPC benaderd of ik digi tv wil en heb steeds aangegeven dit niet te willen. Vooral niet luisteren naar je klanten.

  UPC gebeld en na een halfuur en 3 euro telefoonkosten opgehangen. Uiterst onbeschofte en niet behulpzame medewerker. Komt erop neer dat met het ontvangen van een mediabox je een overeenkomst voor digi tv bent aangegaan! Ik kan het ding terugsturen op het postkantoor of hij kan opgehaald worden maar daarvoor moet je een hele dag thuis zitten wachten. Werd ook nog even vermeld dat als ik het ding zou wegdoen (kwijtraken), weggooien of weggeven ik dan 350 euro zou moeten betalen.

  Wil niet iets op deze manier opgedrongen krijgen. Als ik digi tv wil sluit ik zelf wel een abonnement af. Na al die berichten over beroerde kwaliteit en mijn ervaringen met UPC ga ik waarschijnlijk voor satelliet. Super kwaliteit! Heb eerder ook al Chello opgezegd en gelukkig terug bij xs4all.

  geplaatst op
 • Ik gebruik nu ook een paar weken digitale TV en dit zijn een aantal bevindingen:

  Installatie
  Installatie is inderdaad eenvoudig, afgezien van de afstandbediening. Om die zo te programeren dat je er ook je TV mee kunt bedienen moet je via trial and error de juiste code zien te vinden. Er wordt wel een lijst gegeven van codes per merk, maar niet welke cod bij welk model hoort. Ik kan nu alleen de cijfers hard en zacht en kanaal op/neer gebruiken. Teletext kan ik alleen oproepen, maar de kleurentoetsjes werken niet.

  Betrouwbaarheid
  Het komt nogal eens voor dat ik de mediabox moet resetten en zo nu en dan verdwijnt het beeld voor een update van een minuut of meer. Dit is allemaal volgens mij vrij algemeen, want het wordt ook in de UPC FAQ's genoemd. Soms ook krijg ik bij het zappen een grijs beeld. Het signaal komt weer als ik nog een kanaal verder zap en dan weer terug.

  Gebruiksgemak
  Het menu is (te) langzaam en je kunt niet zappen, omdat ik tot de meeste van de meer dan honderd zenders geen toegang heb. Waarom is er bij TV geen mogelijkheid om een favorietenlijstje te maken, zoals bij digitale radio wel kan? Het menu is nogal omslachtig als je wil zien wat er op TV komt. Teletekst is dan handiger (vollediger?).

  Kanalen
  In eerste instantie kon ik veel meer kanalen ontvangen dan analoog, maar gelijk met een nieuwe versie van het menu werd ook het aantal kanalen teruggebracht. Jammer van CNBC (Jay Leno :-) en RO-Friesland. Gek genoeg is RTV-Noord Holland ook verdwenen, terwijl ik dat analoog wel kan ontvangen. En waarom zijn de andere regionale zenders niet meer beschikbaar? Technisch kan het, en voor UPC zijn daar toch geen kosten aan verbonden? Overigens zag ik gisteravond, dat het programma op 'The Box' digitaal anders was dan analoog.......

  geplaatst op
 • Heb de mediabox ook net binnen, tv guide is traag en het ontbreken van favorieten is vervelend, maar als oud klant van Versatel een ongelooflijke vooruitgang en zeker voor de prijs. @ henkb, the box werkt met verschillende verzorgingsgebieden (Boxen), om zo de wachtrijen voor opgevraagde clips zo laag mogelijk te houden, kan dus best zijn dat ze een aparte box hebben voor digitale tv. Over MTVnetworks channels gesproken ik mis TMF PURE en DANCE.

  geplaatst op
 • Im mis compleet een vergelijk met andere aanbiedes van digitale tv. UPC DAT WIL JE NIET! Ze drukken je die dingen ongevraagd door je strot! UPC is nog steeds, en blijft dat nog jaren, bijzonder ongeintresseerd in de klanten. Ze willen alleen je geld op een zo onvriendelijk mogleijke manier. dus: NEEM GEEN UPC DIGITAL! Waarom de auteur voorbij gaat aan 2e,3e en 4e TV's die mensen tegenwoordig in huis hebben is mij overigens een raadsel. Digitale TV heeft nog ERG veel nadelen tov analoge TV. Ik snap werkelijk niet waarom je meer zou betalen voor minder!

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.