eBay.nl start met bannerverkoop op CPM-basis

14 november 2007, 05:59

Adverteerders kunnen sinds gisteren op eBay bannerruimte inkopen op basis van CPM. Dat schrijft eBay Nederland in een persbericht. DC en De Koopman hebben het gisteren al opgepikt. Ebay schrijft: ‘Adverteerders kunnen de honderdduizenden koopgerichte bezoekers die dagelijks op eBay.nl komen onder meer via de bannerformaten ‘leaderboard’ (728×90), ‘medium rectangle’ (300×250) en ‘rectangle’ (180×150) bereiken.’

eBay Nederland zal de komende periode onderzoeken waar de niewe advertentiemogelijkheden het meest efficiënt kunnen worden ingezet. Uit eBays mededelingen van november: ‘De grafische advertenties kunnen op de volgende locaties worden getoond. Op de homepage, of op pagina’s met zoekresultaten. De advertenties komen tussen het eBay-logo en de zoekresultaten te staan. Er worden ook advertenties vlak boven de voettekst onder aan de pagina geplaatst. Maar ook op bepaalde pagina’s met rubrieksaanbiedingen.’

Van april 2007 tot juni 2011 was ik freelance editor/ communitymanager / hoofdredacteur bij Marketingfacts. Tussendoor werkte ik bij Insites Consulting, IDG Nederland, Saatchi&Saatchi;/Leo Burnett (voor Samsung) en voor onderzoeksbureau WUA. Vanaf 1 november 2021 vorm ik samen met Luuk Ros de hoofdredactie van Marketingfacts.

Categorie
Tags

4 Reacties

  eduardblacquiere

  Potentieel interessant. Ik ben benieuwd naar de specifieke targeting mogelijkheden, ondersteunde typen (video, etc.?), meetbaarheid en tariefkaart. Weet iemand daar al meer over?


  14 november 2007 om 07:36
  media

  @Karel: leuk die link naar Kapaza Belgie, maar waar vind ik nu die veelbelovende resultaten?


  14 november 2007 om 08:29
  Johan Schaap

  Ben benieuwd naar de precieze details (zie ook comment van Eduard Blacquière), maar sla in eerste instantie niet achterover van een CPM model. Ik had toch liever meer iets richting CPA.


  14 november 2007 om 10:03
  Feeder

  @marco, die resultaten hoorde ik tijdens een etentje met een van de bazen van Kapaza!, afgelopen vrijdag. Zal hem eens vragen of ik daar hier wat over melden kan.


  14 november 2007 om 20:18

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!