eBay.nl start met bannerverkoop op CPM-basis

eBay.nl start met bannerverkoop op CPM-basis

Adverteerders kunnen sinds gisteren op eBay bannerruimte inkopen op basis van CPM. Dat schrijft eBay Nederland in een persbericht. DC en De Koopman hebben het gisteren al opgepikt. Ebay schrijft: ‘Adverteerders kunnen de honderdduizenden koopgerichte bezoekers die dagelijks op eBay.nl komen onder meer via de bannerformaten ‘leaderboard’ (728x90), ‘medium rectangle’ (300x250) en ‘rectangle’ (180x150) bereiken.’

eBay Nederland zal de komende periode onderzoeken waar de niewe advertentiemogelijkheden het meest efficiënt kunnen worden ingezet. Uit eBays mededelingen van november: ‘De grafische advertenties kunnen op de volgende locaties worden getoond. Op de homepage, of op pagina’s met zoekresultaten. De advertenties komen tussen het eBay-logo en de zoekresultaten te staan. Er worden ook advertenties vlak boven de voettekst onder aan de pagina geplaatst. Maar ook op bepaalde pagina’s met rubrieksaanbiedingen.’


DelenEr zijn 5 reacties op dit artikel

 • Potentieel interessant. Ik ben benieuwd naar de specifieke targeting mogelijkheden, ondersteunde typen (video, etc.?), meetbaarheid en tariefkaart. Weet iemand daar al meer over?

  geplaatst op
 • Concullega Kapaza! is hier toevallig vorige maand mee gestart. Vooral voor Kapaza! België zijn de eerste resultaten veelbelovend.

  geplaatst op
 • @Karel: leuk die link naar Kapaza Belgie, maar waar vind ik nu die veelbelovende resultaten?

  geplaatst op
 • Ben benieuwd naar de precieze details (zie ook comment van Eduard Blacquière), maar sla in eerste instantie niet achterover van een CPM model. Ik had toch liever meer iets richting CPA.

  geplaatst op
 • @marco, die resultaten hoorde ik tijdens een etentje met een van de bazen van Kapaza!, afgelopen vrijdag. Zal hem eens vragen of ik daar hier wat over melden kan.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.