E-mail en informatie populairst onder internetters

18 augustus 2003, 17:48

Circa 80 procent van de Nederlanders die thuis een internetverbinding hebben, gebruikt het wereldwijde web als informatiebron en voor de e-mail. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek.

In het wekelijkse webmagazine van het CBS staat dat informatie en e-mail vorig jaar verreweg de meest gebruikte toepassingen waren. Circa 35 procent gebruikt internet om wat rond te struinen. Daarna volgt het binnenhalen van muziek en spelletjes (zo’n 25 procent) en het winkelen via internet (ruim 20 procent). Aan het bezoeken van internetpagina’s van de overheid en het deelnemen aan gespreksgroepen (chatten) besteedt minder dan 20 procent tijd.

Hoe mensen internet gebruiken, verschilt per leeftijdscategorie. Onder jongeren tot 25 jaar zijn chatten, surfen en het binnenhalen van spelletjes, muziek en software veel populairder dan onder ouderen.

Bijna twee van de drie Nederlanders van twaalf jaar en ouder heeft thuis een internetaansluiting. Driekwart van hen internet maandelijks. Jongeren, hoger opgeleiden en mannen internetten het meest. Van de jongeren tot 25 jaar surft ruim driekwart wekelijks op het net. Bij 55-plussers is dat ongeveer de helft.

Bron: ANP

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!