Draagt de Paus Prada?

Draagt de Paus Prada?
, ING Groep
@evr

Volgens een artikel in de Wall Street Journal heeft Paus Benedict XVI er een nieuwe groep bewonderaars bij: Marketeers op zoek naar ‘pontifical product placements”.

Sinds zijn aanstelling is de paus onder andere gespot met Serengeti zonnebrillen, bruine schoenen gedoneerd door Geox en stijlvolle rode schoenen vermoedelijk van Prada. En terwijl sommigen zich afvragen Wat moet ik in godsnaam met podcasting blijkt de paus zelf in het bezit te zijn van een Apple iPod met de woorden “To His Holiness, Benedict XVI”.

Volgens John Allert, chief executive bij Interbrand, is de associatie van jouw product met de paus vele malen meer waard is dan welke ‘A-list celebrity’. Terwijl Catherina Zeta Jones voor 11,2 miljoen Engelse pond er bij snabbelt voor de promotie van T-Mobile, is de paus echter niet ontvankelijk voor geld in ruil voor promoties. 

Bovendien ligt het uitnutten van het feit dat de paus jouw product gebruikt, erg gevoelig. Teveel dit benadrukken, kan tegen je gaan werken. Partijen als Geox, Apple en Serengeti kiezen er dan ook voor om in persberichten of advertenties hier niet op in te gaan. En terwijl de media enkele maanden geleden schreven dat de paus schoenen van Prada droeg, een woordvoerder van de paus inmiddels heeft verteld dat de persoonlijke schoenmaker van de paus de schoenen heeft gemaakt, stelt Prada zelf dat niet goed vast te stellen is of de schoenen wel of niet van Prada zijn. Ongetwijfeld om waarschijnlijk toch vooral te kunnen blijven profiteren van de extra aandacht, terecht of niet.

De paus zelf is overigens geheel op de hoogte van de hype die hij creert bij het gebruik van producten. “He’s aware of the buzz, but mostly he laughs about it, because it’s so absurd. What does he really have to choose? He doesn’t wear a tie or coat. The glasses he wears are the same glasses he wore as a cardinal, as is the pen he writes with”, zo luidt de officiele reactie.


DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.