Doe mee aan de tweede editie van de Online Video Monitor en win een iPad Mini!

6 november 2013, 10:45

Leren we wel iets van online video?

2013 zou wel eens de geschiedenisboeken in kunnen gaan als het jaar waarin online video en mobiel elkaar het jawoord gaven. Als we de meest recente socialmediacijfers mogen geloven, dan is de groei van het aantal video's die worden gedeeld via een smartphone en tablet niet meer bij te houden.

100 uur

Eén van de meest opmerkelijke succesverhalen in social media van 2013 is Vine. De app werd in januari gelanceerd en zeven maanden later telde Vine al 40 miljoen gebruikers. Als reactie op dit succes kon Instagram niet achterblijven, en introduceerde het ook een video-functie. Op YouTube wordt inmiddels 100 uur aan video per minuut geüpload. Per minuut, je leest het goed.

De oorzaak van de groeiende populariteit van mobiele video laat zich raden: de capaciteit van mobiele netwerken wordt steeds groter (onder meer door 4G) en dat geldt ook voor de mogelijkheden van de nieuwste smartphone-modellen.

Niemand meet de resultaten van online video

Het is niet verwonderlijk dat bedrijven hierop inhaken. Volgens onderzoek van Cisco verwachten met name jonge managers (tot 35 jaar) de komende jaren een zwaarder beroep te gaan doen op video binnen de marketingmix. Van deze groep denkt 87 procent dat video 'een significante en positieve impact zal hebben op de organisatie'.

Het lijkt daarom tegenstrijdig dat nou juist die impact nauwelijks wordt gemeten door Nederlandse marketeers. Aan het begin van dit jaar onderzochten Quadia en Marketingfacts of (en zo ja, hoe) marketeers online video inzetten binnen hun marketingmiddelen. Het resultaat was nogal verrassend: bijna iedereen (72 procent) doet het, maar bijna niemand meet de resultaten van online video.

Volgens de uitkomsten van de eerste Online Video Monitor wordt er met name gemeten hoe vaak een video wordt bekeken (door 86 procent), wat de gemiddelde kijkduur is (64 procent) en hoeveel unieke kijkers er zijn (52 procent). Of video ook bijdraagt aan de conversie, dat wordt door slechts 37 procent gemeten.

Doe mee aan de 2e Online Video Monitor

Maar dat was de situatie aan het begin van 2013. Omdat we benieuwd zijn naar de nieuwe situatie, nodigen we je uit om mee te doen aan de tweede Online Video Monitor. Onder elke 100 respondenten wordt een iPad Mini verloot!

Klik hier en vul de korte survey in.

De resultaten van de eerste Online Video Monitor-rapport zijn nog steeds (gratis) te downloaden of terug te vinden in deze infographic (pdf).

CEO en mede-oprichter Quadia

Categorie

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!