Digitale videorecorder redding van tv-commercial?

4 juli 2005, 11:39

In tegenstelling tot de algemene verwachting betekent de opkomst van de digitale videorecorder niet het einde van tv-reclame. Integendeel, de dvr zou wel eens de redding van de bedrijfstak kunnen zijn aldus een recent artikel in Advertising Age.

De dvr zorgt ervoor dat reclame geen interruptie voor de kijker meer betekent, het aspect van tv-reclame waar consumenten zich het meest aan ergeren. Tv-reclame gaat meer op advertenties in tijdschriften lijken. Daarvan is bekend dat consumenten ze soms vooral voor de advertenties kopen. De consument bepaalt zelf welke reclame hij of zij wil bekijken en voor hoe lang. Kijkers zullen meer aandacht besteden aan reclame via de dvr omdat ze 1) willen weten wanneer de reclame afloopt en het programma weer begint, 2) een korte onderbreking geen tijd laat voor zappen of toiletbezoek en 3) ze willen zien of het geadverteerde product interessant is. De dvr zorgt ervoor dat reclamespotjes meer gelegen komen en meer zullen worden gewaardeerd dan nu het geval is. Goed bekeken commercials hebben voor zowel kijker als adverteerder een grotere waarde. Er zal zelfs een nieuwe generatie commercials ontstaan die specifiek gericht is op weergave via de dvr.

Bron:

http://www.mkbnet.nl/Nieuws/bericht.phtml?nid=32573

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!