Digital Music Report 2006

Digital Music Report 2006

Digital Music Report 2006De inkomsten uit de verkoop van muziek via internet en mobiele telefoon, stegen in een jaar tijd van 380 miljoen naar 1,1 miljard dollar. ‘Slechts’ 22 procent van de mensen die online muziek koopt, deelt ook illegaal bestanden met anderen. Zowel de legale (37 procent) als de illegale (34 procent) downloaders waarderen cd’s meer dan digitale muziek. Het is nog onduidelijk in hoeverre cd’s in de toekomst zullen worden vervangen door digitale muziek, maar onderzoek wijst uit dat dit niet zo snel zal gebeuren. Althans, dit blijkt uit het Digital Music Report 2006 van IFPI, de internationale organisatie van platenmaatschappijen. Het rapport beschrijft de ontwikkeling van de internationale markt voor digitale muziek in 2005 (via: AG).


Geplaatst in

DelenEr zijn 4 reacties op dit artikel

 • Wat dit niet al een tijdje bekend? Ik heb dat rapport hier al liggen namelijk??

  Nevermind, d'r zit dus zeker groei in deze markt, het is maar de vraag hoe bedrijven hier makkelijk op in kunnen springen, of vooral hoe ze erop in moeten springen, we wachten af...

  geplaatst op
 • Rapport is inderdaad van januari 2006. Had 'm zelf alleen nog niet gezien en dacht dat het wel de moeite waard was er naar te verwijzen.

  geplaatst op
 • kwestie van bijblijven ;-)

  geplaatst op
 • Damn, hoe heb ik die nu kunnen missen? ;-)

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.