Deze 7 (video) trends beinvloeden jouw business

29 september 2013, 09:37

video = business

Het blijkt dat in Nederland de marketeer voornamelijk bezig is met beeld en tekst, omdat dat vanuit de ouderwetse communicatiemogelijkheden nog steeds een gewoonte is. Van video wordt echter nog te weinig gebruik gemaakt en dat is een gemis want het is een krachtige manier van communicatie. Er zijn verschillende trends waar te nemen in online video op basis van gebruik in het buitenland, met Amerika als land met de grootste invloed. De zeven trends zijn als volgt:

1. De generatie NU

Met de generatie NU wordt de huidige generatie bedoelt die alle informatie van het internet afhaalt. Via bijvoorbeeld Twitter komt het nieuws eerder aan dan via de officiële nieuwskanalen. Ook zitten organisaties op sociale media om het gesprek aan te kunnen gaan met klanten, en proberen ze met relevante content de doelgroep te informeren en/of amuseren. Consumenten hebben vooral een voorkeur voor video’s op mobiele apparaten zoals de smartphone of tablet. Ze kijken hier tot drie keer vaker naar online video dan via de desktop PC. Daarbij wordt steeds meer nieuws verspreid via live streaming video uitzendingen. Zo krijgt iedereen de informatie op hetzelde tijdsstip en sneller dan via opgenomen video's.

2. Screenagers

Van het hele gezin voor één scherm naar elk gezinslid met zijn of haar eigen mobiele apparaat. Dit is de generatie die goed om kan gaan met de huidige technologie en deze technologie dagelijks gebruikt om op wat voor manier dan ook te communiceren. De technologie is ook ver genoeg ontwikkeld om (live streaming) video in hoge kwaliteit af te spelen.

3. SEO- en traffic aantrekkingskracht van video

Video zorgt ervoor dat meer mensen doorklikken naar je website. Op een videobanner bijvoorbeeld wordt vaker geklikt dan een ander type banner en er wordt vaker bewust op geklikt. Daarnaast heb je 53 keer meer kans om hoog in de zoekresultaten te komen met een video op je website. Online video is daarom een geschikte manier om meer mensen naar je website te halen.

4. Broadcast Yourself

Veel bedrijven gebruiken online video. Met video kan je jouw klanten laten weten dat je de vereiste kennis in huis hebt en weet waar je mee bezig bent. Laat zien wat je allemaal gemaakt hebt in video’s en biedt informatie aan je klanten. Wanneer je dit niet doet loop je achter de feiten aan, omdat bijvoorbeeld andere bedrijven dit wel al doen.

5. E-learning

Op Youtube staan enorm veel ‘How To’ video’s die je laten zien hoe een product werkt of hoe je bijvoorbeeld een laminaatvloer aan moet leggen. Video verduidelijkt, door het visuele aspect, de te verwerken informatie en zorgt dat het beter wordt onthouden. Wij hebben bijvoorbeeld voor Topmec een video gemaakt waarin we uitleggen hoe de applicatie werkt.

6. Video stimuleert de verkoop

De laatste jaren zien we steeds meer winkels overgaan van een fysieke plek naar een volledige online webshop. De volgende stap is het gebruik van video in webshops om producten te tonen en klanten over te halen het product aan te schaffen. Coolblue is in Nederland de grootste partij die hier grootschalig gebruik van maakt. Zo maken ze reviewvideo’s van de producten die zij verkopen op hun website. Video zorgt nu eenmaal voor meer conversie. Door video te gebruiken blijven mensen gemiddeld twee minuten langer in een webshop en is de kans 64% groter dat mensen daadwerkelijk een product aanschaffen.

7. Video is sociaal

Het is handig om je video via sociale media kanalen te delen. Dit doe je al wanneer je je video op Youtube zet, maar ook via Twitter en Facebook kun je video’s makkelijk verspreiden. Tegenwoordig worden er elke minuut zo'n 1000 video's gedeeld via social media.

Bron: TMG

Foto: Tooga/Getty Images

GESCHREVEN IN SAMENWERKING MET CASPER OVERKLEEFT

Oscar Langerak is directeur van VideoWerkt en ziet dat online video steeds meer wordt ingezet door bedrijven. Online video biedt de mogelijkheid om interactie aan te gaan met klanten en deze op verschillende mobiele devices te bereiken. Het aantal online video kijkers groeit nog steeds. Het aantal video’s wat bekeken wordt via mobiele devices groeit ook nog steeds. Kortom video werkt. Oscar heeft een passie voor het vastleggen van verhalen. Uit de maatschappij, binnen bedrijven of over services of producten. Hij is met VideoWerkt een betrouwbare en snelle partner voor het produceren van video’s en het adviseren en uitvoeren van alle facetten van video marketing; van hosting tot video SEO en social sharing. Wij maken video die werkt! Oscar startte VideoWerkt in 2011 om communicatie te verbeteren door het aanbieden van fraaie, conceptmatige en strategisch verantwoorde online video’s. In 2012 is hij mede-initiatiefnemer van de nieuwe lokale omroep OPEN Rotterdam. Deze omroep heeft per 1 maart 2013 voor 5 jaar de uitzendvergunning.

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!