Del.icio.us krijgt funding

Del.icio.us krijgt funding

Toen Yahoo Flickr overnam verwachtte ik dat Google Del.icio.us wel voor zijn rekening zou nemen. Er waren geruchten dat Joshua Schachter een hekel had aan GOOG omdat hij ooit afgewezen was voor een baan, maar de match was zo goed. Del.icio.us biedt een schat aan meta-informatie over wat mensen vinden van allerlei websites - informatie waarmee je je zoekresultaten kunt verrijken.
Het loopt anders. Zondag .(JavaScript moet ingeschakeld zijn om dit e-mail adres te bekijken)postte Joshua dat hij financiering heeft van een mooie groep investeerders en dat hij de dienst zelf verder gaat uitbouwen.

Wat wel grappig is en wat ik niet wist is dat hij dus tot voor een paar weken Del.icio.us gewoon naast zijn baan erbij deed. Toch mooi als je zo’n service in de avonduren kunt bouwen!


Geplaatst in

DelenEr zijn 4 reacties op dit artikel

 • Joshua heeft de service opgezet en een API heeft er voor gezorgd dat er heel veel tools gemaakt zijn in de loop van de tijd. Deze tools zullen op de lange duur overbodig gaan worden als er nieuwe services gaan komen.
  Er wordt trouwens wel degelijk al aan een nieuwe interface gewerkt. Zie het verschil met http://del.icio.us/username en met http://del.icio.us/new/username
  Verdere informatie over services als del.icio.us en andere tagging services zijn te vinden op http://tagging.pagina.nl

  geplaatst op
 • Waarom zou Google Delicious over willen nemen>

  geplaatst op
 • Omdat del.icio.us het meest populaire tagweb is en tagging nog wel eens heel populair zou kunnen worden.

  geplaatst op
 • En omdat je met behulp van tagging je zoekresultaten kunt verbeteren. People do it better, zeiden ze vroeger bij DMOZ en dat is waar. Mensen kunnen websites beter beoordelen op relevantie dan machines. Omdat er heeeeel veel websites zijn heb je ook heeeel veel mensen nodig die de websites indelen, beschrijven, bespreken - dat is precies wat je doet met tagging.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.