Del.icio.us krijgt funding

13 april 2005, 11:37

Toen Yahoo Flickr overnam verwachtte ik dat Google Del.icio.us wel voor zijn rekening zou nemen. Er waren geruchten dat Joshua Schachter een hekel had aan GOOG omdat hij ooit afgewezen was voor een baan, maar de match was zo goed. Del.icio.us biedt een schat aan meta-informatie over wat mensen vinden van allerlei websites – informatie waarmee je je zoekresultaten kunt verrijken.

Het loopt anders. Zondag [email][/email]postte Joshua dat hij financiering heeft van een mooie groep investeerders en dat hij de dienst zelf verder gaat uitbouwen.

Wat wel grappig is en wat ik niet wist is dat hij dus tot voor een paar weken Del.icio.us gewoon naast zijn baan erbij deed. Toch mooi als je zo’n service in de avonduren kunt bouwen!

De loopbaan van Richard Osinga (1971) is ongewoon en afwisselend: hij was diplomaat in Noord-Afrika, eigenaar van start-ups in Silicon Valley en Berlijn en ondernemer in de zorg. Hij is oprichter van world66.com, triposo, was lange tijd creatief directeur van Oberon en is nu een van de mede oprichters van Alii.care, een platform voor medisch specialisten om protocollen op een betere manier up to date te houden.

Categorie
Tags

3 Reacties

  Mark

  Waarom zou Google Delicious over willen nemen>


  13 april 2005 om 12:52
  Peter

  Omdat del.icio.us het meest populaire tagweb is en tagging nog wel eens heel populair zou kunnen worden.


  14 april 2005 om 06:04
  RichardOsinga

  En omdat je met behulp van tagging je zoekresultaten kunt verbeteren. People do it better, zeiden ze vroeger bij DMOZ en dat is waar. Mensen kunnen websites beter beoordelen op relevantie dan machines. Omdat er heeeeel veel websites zijn heb je ook heeeel veel mensen nodig die de websites indelen, beschrijven, bespreken – dat is precies wat je doet met tagging.


  14 april 2005 om 06:53

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!