De toekomst van het internet

10 januari 2005, 05:40

Pew Internet and American Life Project blijft ons verrassen met interessante onderzoeksrapporten, na het weblog-onderzoek, hebben ze gisteren (inderdaad op zondag) het onderzoeksrapport naar de toekomst van het internet (pdf) vrijgegeven. Aan 1,286 respondenten (waarvan de helft al vanaf 1993 online) is gevraagd hoe het internet zal veranderen in de komende 10 jaar.

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

1 Reactie

  Carl Mangold

  Ze zitten er helemaal naast.

  Het PEW rapport probeert te voorspellen wat er het komende decennium gebeurt, maar beperkt zich daarbij tot reeds bestaande technieken. En dat is natuurlijk zo fout als het maar kan zijn.

  Tien jaar geleden was de hyperlink nog maar net uitgevonden, en werden de allereerste muis-gestuurde browsers nog ontwikkeld. Websites met foto’s waren een zeldzaamheid, animaties bestonden nog niet en van Flash had nog helemáál niemand gehoord. Verder zagen ook allerlei technieken zoals ASP, P2P, XML, Voip, en RSS in de afgelopen tien jaar het levenslicht…

  Het kán dus niet anders, of er zullen in het komende decennium bizar veel nieuwe ideeën, toepassingen en technieken worden verzonnen en uitgewerkt, die het internet een ware gedaanteverwisseling geven.


  10 januari 2005 om 10:55

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!