De toekomst van het internet

De toekomst van het internet

Pew Internet and American Life Project blijft ons verrassen met interessante onderzoeksrapporten, na het weblog-onderzoek, hebben ze gisteren (inderdaad op zondag) het onderzoeksrapport naar de toekomst van het internet (pdf) vrijgegeven. Aan 1,286 respondenten (waarvan de helft al vanaf 1993 online) is gevraagd hoe het internet zal veranderen in de komende 10 jaar.


Geplaatst in

DelenEr zijn 2 reacties op dit artikel

 • Ze zitten er helemaal naast.

  Het PEW rapport probeert te voorspellen wat er het komende decennium gebeurt, maar beperkt zich daarbij tot reeds bestaande technieken. En dat is natuurlijk zo fout als het maar kan zijn.

  Tien jaar geleden was de hyperlink nog maar net uitgevonden, en werden de allereerste muis-gestuurde browsers nog ontwikkeld. Websites met foto's waren een zeldzaamheid, animaties bestonden nog niet en van Flash had nog helemáál niemand gehoord. Verder zagen ook allerlei technieken zoals ASP, P2P, XML, Voip, en RSS in de afgelopen tien jaar het levenslicht...

  Het kán dus niet anders, of er zullen in het komende decennium bizar veel nieuwe ideeën, toepassingen en technieken worden verzonnen en uitgewerkt, die het internet een ware gedaanteverwisseling geven.

  geplaatst op
 • Het is inderdaad goed om terug te kijken om te constateren wat er de afgelopen jaren allemaal is verzonnen en uitgewerkt. Via PCM kwam ik op een interessant overzicht van de belangrijkste momenten uit het archief van Usenet (vanaf mei 1981). Wanneer werd voor het eerst geschreven over Microsoft, MTV, de compact disc, AIDS, spam en Google (om maar een paar onderwerpen te noemen). Alhoewel al weer enkele jaren oud, toch absoluut de moeite waard!

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.