De aantrekkingskracht van online video

10 september 2013, 12:41

vier redenen waarom video kijkers verleidt

Video wordt steeds meer succesvol ingezet door bedrijven en andere organisaties voor marketingdoeleinden. Waarom werkt video zo goed? Wat is de aantrekkingskracht van video op mensen?

Deze post heb ik geschreven in samenwerking met mijn collega Astrid Geerlings.

Video heeft een grote aantrekkingskracht op vier punten.

 1. Ten eerste biedt video de mogelijkheid om gezichten te tonen. Mensen zijn gefocust op gezichten, omdat een gezicht veel informatie bevat. Deze focus op gezichten zorgt er bijvoorbeeld ook voor dat we gezichten en uitdrukkingen zien in objecten.
 2. Ten tweede biedt video de mogelijkheid om stemgeluid toe te voegen. De manier waarop we dingen zeggen geeft veel informatie weg. Er zijn ontelbaar veel manieren om hetzelfde woord een andere betekenis te geven door onze intonatie. Daarnaast geven verschillende stemgeluiden nog meer mogelijkheden om informatie op een andere manier over te brengen.
 3. Een derde aspect is de mogelijkheid om emotie over te brengen met video. Emoties zijn aanstekelijk. Mensen delen emoties van nature en nemen emoties van anderen vaak over. Als iemand bijvoorbeeld aanstekelijk lacht, is het moeilijk om niet mee te doen.
 4. Tot slot bestaat video uit bewegende beelden en bewegingen creëren aandacht. Vroeger konden we door beweging te detecteren en snel te herkennen beter overleven. Nog steeds trekken daarom bewegende dingen onze aandacht sneller.

Kortom: video is een medium wat veel mogelijkheden biedt om op een goede en overtuigende manier informatie over te brengen. Met een pakkend verhaal, wat mensen raakt, en het gebruik van gezichten en/of goede voice-overs kan je veel bereiken!

Voor leuke voorbeelden van objecten met een gezicht klik je hier en als wilt zien hoeveel emotie video teweeg kan brengen lees dan dit blog.

Oscar Langerak is directeur van VideoWerkt en ziet dat online video steeds meer wordt ingezet door bedrijven. Online video biedt de mogelijkheid om interactie aan te gaan met klanten en deze op verschillende mobiele devices te bereiken. Het aantal online video kijkers groeit nog steeds. Het aantal video’s wat bekeken wordt via mobiele devices groeit ook nog steeds. Kortom video werkt. Oscar heeft een passie voor het vastleggen van verhalen. Uit de maatschappij, binnen bedrijven of over services of producten. Hij is met VideoWerkt een betrouwbare en snelle partner voor het produceren van video’s en het adviseren en uitvoeren van alle facetten van video marketing; van hosting tot video SEO en social sharing. Wij maken video die werkt! Oscar startte VideoWerkt in 2011 om communicatie te verbeteren door het aanbieden van fraaie, conceptmatige en strategisch verantwoorde online video’s. In 2012 is hij mede-initiatiefnemer van de nieuwe lokale omroep OPEN Rotterdam. Deze omroep heeft per 1 maart 2013 voor 5 jaar de uitzendvergunning.

Categorie

3 Reacties

  Reg van Steen

  Just checking: is dit nu een blog of een advertorial?


  10 september 2013 om 19:43
  mike van diepen

  Hierbij moet ook gezegd worden dat tv kijken via internet steeds grotere vormen aanneemt. Mensen hebben een kortere concentratie span, maar wanneer ze kijken zijn ze meer toegewijd.


  12 september 2013 om 17:11

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!