De 3 meest effectieve manieren voor meer likes op Facebook

24 april 2013, 07:29

Gegarandeerd meer fans voor je Facebook-pagina

Meer fans en likes op Facebook, dat willen we allemaal. Als je succesvol wilt zijn op Facebook moet je fans hebben en likes scoren. En hoe meer, hoe beter. Het liefst wil je de grootste pagina van Nederland zijn maar op z’n minst moet je er meer hebben dan je concurrent. Maar hoe doe je dat? Hier vind je drie manieren die je gegarandeerd meer fans op gaan leveren. Het goede nieuws: het is niet moeilijk en gegarandeerd succesvol.

#1 Likes koop je gewoon

Waarom al die moeite doen om meer likes te krijgen? Een goede contentstrategie bedenken en uitvoeren waarbij je meerdere keren per week interessante updates plaatst? Een actie opzetten die aansluit bij de belevingswereld van je fans? Pffff, je wordt al moe van als je er aan denkt. Dat kan veel makkelijker en sneller. Typ ‘Facebook likes kopen’ in Google in en je krijgt fantastische aanbiedingen. 1.000 ‘echte’ fans voor maar 20 euro? Gelijk doen!

Dat deze aanbieder als enige in de wereld een speciale advertentiedeal met Facebook heeft, is mooi meegenomen. Ook zijn de fans 100% zeker echt. Geweldig. Ach, je hebt wel eens gehoord dat deze likes voornamelijk uit India, Pakistan en Rusland komen en voornamelijk bots zijn, maar een kniesoor die daar op let. Jij hebt snel meer fans, daar gaat het om.

#2 Geef iPad’s weg

OK, de eerste paar duizend likes heb je binnen. Dat ging lekker snel. Hoe nu verder? Simpel; je gaat iPads weggeven. Daarvoor zijn mensen vast bereid om op die like-button te drukken. Dus ongeacht in welke branche je actief bent, geef je gratis iPads weg aan iedereen die fan wordt van jouw pagina. Je bestelt er zes, verloot er vijf en houdt er zelf ook een. Kijk, dat is een klassieke win-win situatie. Wel iets duurder dan al die likes uit India, maar het valt nog ruim binnen het social mediabudget.

Het mooie is dat de actie wordt opgenomen op allerlei vage winactieverzamelsites en de fans stromen binnen. Mensen die nog nooit van je hebben gehoord, niet geïnteresseerd zijn in je diensten, maar voor een kans op zo’n mooi product bereid zijn om jouw pagina leuk te vinden. Dat ze je na afloop van de actie weer ‘unliken’ of je berichten verbergen, maakt jou niet uit. Je hebt weer een mooie stijging in het aantal likes te pakken. Jouw baas vindt je fantastisch!

#3 Like, share en spam

Nu je door het kopen en iPads weggeven een mooie fanbase hebt opgebouwd, moet je die natuurlijk gebruiken om nog meer fans te krijgen. Je zou een actie kunnen opzetten op een aparte app die slechts een paar tientjes hoeft te kosten, maar het kan veel simpeler!

Plaats een update waarin je vraagt om jouw pagina en bericht te liken en laat jouw fans deze verplicht delen met al zijn of haar vrienden. Onder de deelnemers geef je eens per week een te gekke (dat vind jij, dus dan is het ook zo) prijs weg. Dat 99% van de vrienden van de deelnemers helemaal niet zitten te wachten op die spam in hun timeline is jouw zorg niet. Jouw update krijgt likes en wordt massaal gedeeld dus je genereert ook nog engagement dus wat zitten ze nou te lullen?

Ook dat deze acties technisch tegen de richtlijnen van Facebook zijn waardoor je riskeert je pagina kwijt te raken interesseert je niet. Trouwens, allerlei grote merken doen het ook dus waarom zou jij het niet mogen doen? En ondertussen ben je al weer druk met nieuwe acties. Je hebt gelezen dat ook Twittter-volgers te koop zijn en retweet en winacties het altijd goed doen……

Leer hoe het wel moet op Congres Facebook Marketing

Uiteraard zijn de hierboven beschreven methodes waardeloos en natuurlijk had je dat al door. Maar waarom gebruiken dan toch veel mensen ze? Veel marketeers leiden hun succes op Facebook enkel en alleen af van het aantal fans en likes ongeacht de kwaliteit. Een hele gekke gedachte, want als je geen interactie met die fans hebt, zul je ze niet bereiken en weinig aan die (nep)fans hebben.

Daarnaast is het ook een vorm van onwetendheid, want veel paginabeheerders weten bijvoorbeeld helemaal niet dat die like & winacties tegen de richtlijnen van Facebook zijn. En Facebook treedt er helaas niet tegen op, getuige dit voorbeeld.

Hoe het dan wel moet? Dat kun je leren op het Congres Facebook Marketing op dinsdag 11 juni in de Jaarbeurs in Utrecht. En als je snel bent, kun je tot 1 mei nog gebruikmaken van de vroegboekkorting.

Peter Minkjan
Mede-eigenaar en marketingmanager bij 360 Scouting

Mede-eigenaar en marketingmanager bij 360 Scouting, waar ik mijn passie voor marketing, voetbal en innovatie kan combineren. Samen met een team van elite videoscouts helpen wij betaald voetbalclubs uit binnen- en buitenland om meer geschikte spelers te vinden. De scouts, verspreid over drie continenten, behoren tot de absolute top 1% na een zeer uitgebreide selectieprocedure.

Categorie
Tags

44 Reacties

  kristianesser

  Wanneer we eens zijn dat social bij ondernemingen core competentie moet worden, is dit wat er gebeurd:

  – bestaande werknemers ‘social’ maken (wie niet mee wil heeft het moeilijk)

  – nieuwe werknemers aannemen die al ‘connected’ zijn

  – werknemers met social media kennis aannemen en verantwoordelijk maken (lees… we moeten het zelf doen, zo ingewikkeld is het niet)

  – actief worden (vaak komt het er op neer dat er wordt gedaan wat de concurrenten ook doen)

  – er achter komen dat er geen onderscheidend vermogen is

  – creativiteit inhuren om samen met je team succesvol te zijn

  Creativiteit is en zal altijd het uitgangspunt zijn voor onderscheidend vermogen. Zeker zijn er do’s en dont’s die handig zijn om te weten maar goede social ideeën bedenken is waar het allemaal om gaat.


  24 april 2013 om 09:57
  Dialogical

  Facebook heeft alle elementen in zich van Gamification. Zoals status (aantal vrienden) XP punten (likes), engagement, real-time, flow, fun, exposure, feedback, progress, unpredictability, meaning, empowerment, avoidance, scarcity, ownership, accomplishment, social pressure, interactie, etc.

  Mensen willen geen vrienden worden met merken op Facebook. Ze ‘liken’ wel maar dat heeft een andere betekenis, die voor ieder individu verschillend is. Vriendschap is een ander soort contact, ander rollenspel, andere tone-of-voice en communicatie. Dat kunnen ‘merken’ niet want die hebben een verborgen agenda met duidelijke doelstellingen, verwachtingen en R.O.I. van hun Facebook activiteiten. Maar je kunt wel Gamification toepassen met je Facebook community. Dat is ook duidelijk en eerlijker naar je community.


  24 april 2013 om 11:57
  Marketingbureau Amsterdam

  het wordt inderdaad tijd dat facebook hier actie gaat tegen ondernemen. Ze verliezen zo razendsnel hun transparantie. Ook de aanpassing dat de updates niet chronologisch staan werkt hier niet aan mee en samen met alle share en like win acties wordt heter niet beter op. Ze geven zo veel mogelijkheden voor de concurrentie om het beter te doen….


  24 april 2013 om 13:10
  Wouter Kleinsman

  He, bah Peter! Je bent mijn ochtend social media check up aan het wasten. Dacht ik even een goed artikel te lezen over het genereren van volgers….koop ik zelf fans … maak ik spam actie e.d. …. en nu zeg je dat het niet goed is!

  Dan zit er maar 1 optie op voor mij …. Ik kom naar Congres Facebook Marketing! 😉 Ha ha!

  Ps. Bovenstaande alinea 1 was als grap bedoelt 😉


  25 april 2013 om 06:25
  cvanekeris

  Héél goed. Ik was ook van plan over punt # 3 een blog te schrijven, maar het ontbreekt mij simpelweg ernstig aan tijd.

  Dat zou meer gaan op de 100% fake-akties zoals ook de “I Love New York Daily” pagina/aktie, waar je een screenshot van gebruikt. Van de week zag ik ook weer een “Win een BMW 1-serie” aktie voorbij komen.

  Mensen tuinen hier gewoon in, gretig gemaakt door een prijs die nooit weggegeven gaat worden. Mensen kijken niet of de details om zo’n pagina/aktie heen, wel kloppen en ze zouden stroken met hoe een merk (zoals BMW) dit zou communiceren.

  In iedergeval NIET door op 20 april een onfraai Facebook-paginaatje op te zetten, op 30 april de uitslag al te geven en in andere uitingen zoals de officiële BMW Facebook-pagina, hun website, hun Twitter, etc. NIET naar deze pagina/aktie te verwijzen. Lijkt me sterk. Sterker nog: BMW Nederland bevestigde wél van deze ‘aktie’ op de hoogte te zijn, maar ‘niets’ met deze ‘aktie’ te maken te hebben.

  Wel zonde, want de spreekwoordelijke bakker op de hoek die wél goede intenties heeft en meer lokaal bereik wil en kan genereren, verliest in rap tempo de mogelijkheden om nog charmant en geloofwaardig dit soort akties in het leven te roepen.


  25 april 2013 om 13:06
  Geeke Opsteen

  Is het niet een beetje vreemd dat je na inschrijving alleen middels een Tweet anderen kunt laten weten dat je naar het Congres Facebook Marketing 2013 gaat?


  25 april 2013 om 13:31
  Peter Minkjan

  Mooi om te horen dat er meer mensen dezelfde frustratie hebben over vooral de like & share acties. Laten we hopen dat Facebook hier snel op inspeelt en duidelijk maakt dat dit niet gewenst is.

  @Geeke; dat is inderdaad vreemd. Bedankt, gaan we aanpassen.


  25 april 2013 om 15:41
  Anne, Anne Communiceert

  Hi Peter Minkjan,

  Wat een slecht artikel. Grapje!

  Goed artikel, leuk en “grappig” geschreven. Is alleen minder grappig dat héél veel bedrijven niet door hebben hoe het wél moet. Ik woon in een klein stadje, Maassluis, met veel plaatselijke winkeliers die ineens aan het Facebooken zijn. Ik word dus ook ONWIJS gespamd met al die rotzooi. Jammer. Hopelijk komt er dan toch echt binnenkort een einde aan!


  26 april 2013 om 13:14
  Remi

  Woensdag heb ik stap 1 gedaan. Donderdag stap 2. Vrijdag stap 3. En nou wil ik vandaag met stap 4 bezig, blijkt dat de eerste 3 ‘waardeloos’ waren.

  Lekker is dat! Hoe kom ik nou weer van die nepfans af?


  29 april 2013 om 10:11
  Maurice Beerthuyzen

  Je kunt natuurlijk zeggen dat bovenstaande acties om wat voor reden ‘slecht’ zijn, ze werken kennelijk wel 🙂 ( zie in je eigen artikel de printscreen van Lufthansa). Meer dan 10.000 likes!

  De reden dat dit soort acties bestaan, is omdat ze inderdaad niet de bedoeling hebben om interactie te hebben.

  1. Het is de wet van de aloude reclame; airtime kopen, zonder echt relevant, maar eerder irritant, te worden. Met Wasmiddelenreclames worden ook geen ‘Oscars’ gewonnen, maar ze zijn zo vervelend, dat ze blijven hangen. Zo ook met die FB-actie die je voor de136e keer krijgt doorgestuurd een vriend.

  2. Daarnaast geven ‘likes’ vertrouwen. Stel ik ken een bedrijf niet en ga eens na wie ze zijn en wat ze doen. Een bedrijf met 10.000 likes, moet wel bestaan en ook best goed en relevant zijn, anders zouden ze toch niet zoveel likes hebben?

  Het is net als die vervelende banjer of die verschrikkelijke tellsell reclame. Het is geen kwalitatief hoogwaardige marketing, maar het bereik is maximaal en het publiek koopt het toch.

  Het is goed om marketeers te leren hoe je optimaal rendement haalt uit Facebook, maar ik vrees dat je voorbeelden nog lang blijven bestaan op Facebook.


  29 april 2013 om 10:31
  Max van Liemt

  Don’t like us, we like you!


  29 april 2013 om 11:39
  Sylvia Maas

  Met veel plezier gelezen!

  Bittere ernst: je artikel is helaas wel op waarheid berust…


  3 mei 2013 om 09:19
  Wouter Kleinsman

  Ik hoop dat je een grapje maakt Sam! 🙂 Waarom zul je fans kopen, ook al zijn het echte mensen? De mensen zijn echt niet geïnteresseerd in jouw producten. Oftewel je hebt hier totaal niks aan. Fans zijn mensen die geloven in jouw bedrijf, die jouw bedrijf interessant vinden en eventueel later zaken met jou willen doen. Het kopen van fans is hetzelfde als “Een pistool tegen iemands zijn hoofd houden en zeggen dat hij jouw pagina moet liken”.


  26 mei 2013 om 15:18
  bramkoster

  @Wouter: ik heb Sams reactie verwijderd i.v.m. het zware vermoeden van commentspam…


  26 mei 2013 om 19:38
  Chelsea Bosters

  Helaas moet ik eerlijk bekennen dat deze reacties ondermaats zijn voor een website als Marketingfacts. De theorie, van het kopen van likes, is allang verweven en tevens: Niet elk bedrijf kan zomaar een Ipad weggeven. Je kunt het toch ook bij iets kleins houden, zoals een kortingskaart of een gratis bezoek aan de plaatselijke voetbalclub?

  Ik ben eigenaar van http://www.chelseabosters.nl en ik wil jullie zeker niet afkraken, ik lees immers bijna al jullie blogs met veel plezier. Maar ik weet zeker dat ook de schrijver erkend dat dergelijke opvattingen kant noch wal raken?


  30 mei 2013 om 12:37
  patriot69

  Bedankt, goed artikel 🙂


  4 september 2013 om 22:25
  WouterT

  Ik gebruik like4like.org die gaat super snel maar veel buitenlandse likes, like2trade.nl is makkelijk om land gerichte facebook likes te ruilen, ik zie het niet terug in mijn verkoop statistieken behalve bouncers op de website.. iemand nog een tip? thnxs 🙂


  3 oktober 2013 om 14:14
  Davey Groothedde

  Hallo Peter Minkjan,

  Bedankt voor alle informatie over Facebook marketing, ga gelijk het één en ander toevoegen voor mijn eigen website FixjeiPhone.nl.

  Kijken of het gaat lukken:P

  Bedankt!.

  Groet Davey


  13 november 2013 om 19:40
  Jaap

  Inmiddels zijn Facebook like en win acties alweer een tijdje toegestaan zonder app. Aansporen tot delen overigens niet, maar dit is wat de echte ‘winactie-jagers’ toch al doen.


  12 december 2013 om 07:53
  jhon

  over de hele wereld kun je 1000 facebook Likes koop je voor 25 of in sommige site voor € 30, maar ik verkoop 1000 facebook Likes alleen voor 15 euro

  kunt u contact met mij op: sir.jhhon @ gmail.com

  Onthouden voor Payemant alleen PAYPAL worden accepet


  27 december 2013 om 01:57
  Like2Trade

  @ Johan

  Wij verkopen dan ook likes, 1000+ voor 5 euro, je krijgt dan buitenlandse likes, maar het is inderdaad toch echt dat een klein aantal gekocht facebook likes niet uitmaakt en dat mensen (ik spreek uit ervaring) toch sneller vind ik leuks kijgen als een pagina al veel likes heeft.. Ik weet ook dat google steeds slimmer wordt, maar ik geef op een briefje mee dat een duizend of 2 gekocht likes geen kwaad kan en ook jou google resultaten alleen maar stimuleerd! verder vind ik Facebook wel ouderwets met z’n regeltjes… Wees blij met de propaganda zou ik zeggen…


  21 januari 2014 om 20:54
  fietspomp

  Laten we alsjeblieft creatiever zijn. Degelijke content en correcte koppeling tussen pagina en profiel (-en) in de beginfase is nog altijd the way to go. Ik wil dat elke persoon die de moeite neemt om mijn pagina te liken, mijn pagina in de toekomst blijft liken. Ook zie ik hier een gebrek aan verbinding met de buitenwereld, mond op mond reclame is pas een echte trigger om interactie op te bouwen. Het mooiste is om je fanbase verplichtingen op te leggen;) @cvankeris, volgens mij had je dat blog al kunnen schrijven in de tijd van je reactie;)


  29 januari 2014 om 19:40
  Rouhul

  Facebook likes kopen kan ook voordelen hebben. Zo kan je als je een actie op je page zet veel meer mensen bereiken. Stel dat je 300 likes koopt en een actie zet. 300 mensen die hebben gelikt hebben allemaal zeker wel 100 vrienden, dus heb je voor paar 10tjes meer dan 3000 mensen kunnen bereiken, dat lukt je niet eens met foldertjes etc. Er zijn ook bedrijven, http://www.socialmediadeals.nl , die facebook likes met filters leveren. Zo kan je aangeven dat je bijvoorbeeld alleen jongeren wilt of juist uit één stad. Likes komen natuurlijk binnen dus niet 1000 likes binnen 5 minuten. Dit lijk me ook logisch aangezien het om echte likes gaat.


  5 maart 2014 om 11:39
  Einsteins

  Wat een wijze woorden allemaal zeg… Wat is dit toch voor theorie wereld geworden. Allemaal goed de studieboeken gelezen hoor. hahaha.


  31 maart 2014 om 20:52
  Tijm

  Ben na het lezen van dit artikel op zoek gegaan naar de goedkoopste aanbieder van facebook likes. Ik heb op 4likes.nl 1000 likes gekocht voor 10 euro! De kwaliteit van de likes is ook gewoon goed. Het valt me wel op dat er echt grote prijsverschillen zitten bij alle aanbieders.


  13 april 2014 om 16:50
  Job Wijnstra

  Jaaa! Kijk eindelijk.

  Ik heb m’n likes gekocht via http://www.facebookfortuin.nl

  en BAM het ging stromen.

  Een paar posts die geshared moesten worden, zelfs de gekochte likes deelden wat… 😀

  Mensen stimuleren kan geen kwaad, ze doen ’t vrijwillig toch


  20 april 2014 om 16:56
  Deida

  Gewoon liken http://www.facebook/Thuishuis Mundo Feliz


  29 december 2014 om 22:35

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!