Data-driven marketing volgens Nederlandse pioniers

Symposium georganiseerd door Nyenrode Marketing Society

Data-driven marketing volgens Nederlandse pioniers

De digitale wereld draait steeds sneller. Customer experience, digital analytics, social media science en customer intelligence domineren de agenda van elk management board dat op zoek is naar de slimme toepassing van big data. Van marketingdirecteuren en -managers wordt in toenemende mate verwacht dat ze alle beslissingen niet op basis van HIPPO’s (highest paid persons opinion) nemen, maar op basis van data. Daardoor wordt het marketingvak steeds analytischer en technischer.  

Gartner voorspelt dat de rollen van CIO en CMO in 2019 opgaan in één functie – chief marketing technology officer, die in staat moet zijn om alle digitale data te vertalen naar inzichten om alle businessdoelstellingen te verwezenlijken. 

Om beter voorbereid te zijn op de toekomst van marketing organiseert Nyenrode Marketing Society in samenwerking met SAS en Digital Power het symposium ‘Data-driven marketing’ waar een 10-tal experts hun visie geven op het marketingvak van nu, en, nog belangrijker, dat van morgen.  

Sprekers

Prof.dr. Henry Robben – Hoogleraar Marketing – Nyenrode Business Universiteit

Henry Robben is hoogleraar marketing aan de Nyenrode Business Universiteit. Zijn onderzoek en onderwijs omvatten strategische marketing en innovatiemanagement. 'Big data' lijkt het toverwoord te zijn voor het oplossen van de klassieke problemen waar organisaties mee worstelen, zoals: hoe haal ik meer omzet, wat willen mijn klanten en hoe creëer ik onderscheidend vermogen?

In zijn presentatie schetst Henry enkele strategische kaders voor big data. Zonder dergelijke kaders lopen organisaties diverse risico’s zoals: een focus op 'easy-to-measurism', te veel kortetermijnvisie en geloven dat correlatie hetzelfde is als causaliteit.

Drs. Katherine Kucherenko – Digital Business Strategist – Digital Power

Katherine heeft achtergrond in ‘traditionele marketing’ en is nu binnen Digital Power verantwoordelijk voor alle data-driven marketingactiviteiten. Daarnaast helpt ze bedrijven om data-gedreven te worden. Binnen Nyenrode Executive Education is zij verantwoordelijk voor programma’s ‘Digital Marketing’ en ‘Customer Experience’ en is zij een bestuurslid van de Nyenrode Alumni VCV Marketingcommunicatie Kring.

Katherine zal vertellen welke technieken de data kunnen omzetten naar informatie, welke technologieën informatie vertalen naar kennis en hoe belangrijk verbeeldingskracht en gevoel van managers zijn om met die kennis een visie te ontwikkelen.       

Dr. Natasja Zharinova - Director SME and Consumer Business (MT lid) – eBay | Marktplaats.nl

Natasja is als lid van het MT van eBay verantwoordelijk voor de executie van strategische plannen van de business units 'SME' en 'Consumer business'. Daarvoor was zij vanuit haar rol als eBay's CFO Classifields Northern Europe onder andere verantwoordelijk voor de implementatie van een data warehouse en analytics-infrastructuur voor de hele groep.

In haar presentatie staat Natasja stil bij de manier waarop klantwaarde met behulp van predictive analytics kan worden verhoogd. En hoe zij dankzij haar achtergrond in finance, strategy & analytics duizenden consumenten en bedrijven op Marktplaats in staat stelt om eigen producten en diensten steeds beter te verkopen. Natasja heeft haar PhD behaald aan de Princeton University.

Drs. Rogier van Nieuwenhuizen MBA – Executive Vice President EMEA – McKinsey Solutions | ClickFox

Rogier heeft in de afgelopen 12 jaar bij McKinsey in diverse functies wereldwijd expertise opgebouwd in klanttevredenheid, klantloyaliteit en marketing analytics en is nu binnen EMEA eindverantwoordelijk voor ClickFox, een bedrijf dat voor haar Fortune 500 klanten elke X-channel footprint (onder andere web, call, mobile, app, branch) van consumenten opspoort en verbindt met hun journeys. Rogier zal vertellen over hoe big data en analytics marketingdirecteuren helpen om een excellente customer experience te creëren en welke technologieën daarvoor kunnen worden ingezet. 

Drs. Rene van der Laan - Global Director Integrated Marketing Management – SAS

Rene begon zijn carrière in enterprise software zo'n 15 jaar geleden. Zijn voorliefde voor analytics, of beter het gebrek aan analytische mogelijkheden van de andere oplossingen, dreef hem in de armen van SAS, waar hij bij strategische, internationale klanten wordt ingezet als specialist en gepassioneerd evangelist voor de geïntegreerde marketing oplossingen van SAS. Rene zal stil staan bij marketing as a service vanuit een centraal holistisch klantbeeld.

Panelleden

 • Reinoud Boersma – Global Head of Customer Intelligence & Event driven marketing bij Nationale Nederlanden Group
 • Frank van den Berk – Global Digital Marketing Lead bij FrieslandCampina
 • Bob Nieme – CEO bij Adversitement
 • Carla Yarazagaray – Marketing Solutions Lead Benelux bij Facebook
 • Mieke de Ketelaere – Customer Intelligence Lead South West Europe bij SAS  

Praktische informatie

 • Organisator: Nyenrode Marketing Society (NyMaS)
 • Datum: Woensdag 5 november
 • Tijd: 18.00 - 22.00. Aansluitend borrel tot 00.00 bij de Nyenrode Zolderbar.
 • Locatie: Pfizer auditorium, Nyenrode Business Universiteit
 • Kosten: 35 euro
 • Aanmelden: Gebruk DEZE link om aan te melden. Wegens beperkte aantal plekken in de zaal wordt aangeraden om zo snel mogelijk te regsitreren.
 • Meer info en vragen: Stuur een email naar .(JavaScript moet ingeschakeld zijn om dit e-mail adres te bekijken) t.a.v. Victor Besnard (Voorzitter NyMaS).

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.