Daniel Seesink (Bewust Zoo!): “Ondernemers kunnen veel leren van apen”

26 mei 2015, 14:00

Ondernemers kunnen veel leren van apen, zegt ondernemer Daniel Seesink. “De biologie achter ons gedrag is veel bepalender dan je denkt.”

Mensen kunnen twee dingen leren van apen. “Mechanismen om te overleven en leiderschap”, zegt Seesink. “Imponeergedrag hoort bijvoorbeeld bij leiderschap. Dat hoort bij een leider, medewerkers moeten daar doorheen leren prikken.”

Als mensen zich bewust zijn van het gedrag, dan kunnen ze er beter op ingaan. Seesink neemt directies mee naar de dierentuin, om het gedrag te laten zien.

Vlooien – elkaar aanraken, creëert zo een bepaalde band. “De hogere in de rang wordt altijd gevlooid, of aangeraakt. Op de werkvloer betekent dit niet letterlijk aanraken, maar wel meer met elkaar praten”, zegt Seesink.

Ronnie Overgoor
Directeur/eigenaar bij 7DTV

Als genomineerd dagvoorzitter van het jaar behoort Ronnie tot de top van Nederland. Met zijn energiek enthousiasme, aanstekelijke humor, scherpte en ontspannen interactie scoort Ronnie consequent zeer hoge ogen op congressen, evenementen en award uitreikingen. Daarnaast is Ronnie een interviewer met een eigen stijl. Hij is voorbereid, nieuwsgierig en switcht razendsnel tussen serieuze vragen en scherpe humor. Hij houdt van open en echte gesprekken, waarbij hij degene die hij interviewt altijd in zijn of haar waarde laat. Scherp, maar altijd met respect als vangrail. Ronnie heeft meer dan tien jaar ervaring in het interview vak, op het podium voor live publiek als ook voor de tv camera’s van bijvoorbeeld 7DTV.

Categorie

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!