Daan Weddepohl (Peerby): “Ik heb mijzelf weleens vervloekt”

17 september 2019, 13:00

Oprichter platform om spullen uit te lenen over zijn 99 redenen om te stoppen

Peerby, het platform om spullen uit te lenen, delen of verhuren, heeft wereldwijd actieve leden. Oprichter Daan Weddepohl schreef het boek ’99 redenen om te stoppen, en toch door te gaan’ over zijn ondernemersavontuur.

Met het platform Peerby probeert Weddepohl een basis te leggen voor een circulaire deeleconomie. Hoe? Door het reduceren van een negatieve impact op het milieu en het investeren in de lokale gemeenschap. Weddepohl: “Ik wil de negatieve impact van de productie van spullen verminderen, door delen gemakkelijker en leuker te maken dan kopen. Ik hoop dat we de transitie naar slimmer consumeren stimuleren.”

Hacks verzinnen

Om van het platform een goedlopende businessconcept te maken, loopt Weddepohl al jaren tegen meerdere uitdagingen aan. Weddepohl: “Het is een marktplaats, dus hebben we twee klantgroepen en twee waardeproposities die los van elkaar moet werken. Dat moeten we ook nog eens op lokaal niveau doen, waarin we wijk voor wijk een match moeten maken tussen vraag en aanbod. Daarnaast hebben we een enorm groot aanbod aan producten die geleend en verhuurd worden. Voor al die zaken moeten we hacks verzinnen om de boel goed te laten draaien.”

“Ondernemen komt heel erg op improvisatie aan”

In zijn boek ’99 reden om te stoppen, en toch door te gaan’ vertelt Weddepohl openhartig over zijn zoektocht naar het vinden van investeerders, het ontslaan van medewerkers en het opnieuw opbouwen van zijn bedrijf. Weddepohl: “Het is voor mij een opluchting om in dit boek openhartig te vertellen over de reis van een start-up ondernemer. Mijn ondernemersavontuur is niet altijd even makkelijk geweest. Ik hoop dat ik voor andere ondernemers openheid creëer over hoe ingewikkeld de weg naar succes is. Ondernemen komt heel erg op improvisatie aan. Je weet van tevoren niet wat je gaat tegenkomen en gaandeweg moet je problemen oplossen.”

Benieuwd geworden naar het verhaal van Weddepohl? Bekijk dan de hele aflevering!

Ronnie Overgoor
Directeur/eigenaar bij 7DTV

Als genomineerd dagvoorzitter van het jaar behoort Ronnie tot de top van Nederland. Met zijn energiek enthousiasme, aanstekelijke humor, scherpte en ontspannen interactie scoort Ronnie consequent zeer hoge ogen op congressen, evenementen en award uitreikingen. Daarnaast is Ronnie een interviewer met een eigen stijl. Hij is voorbereid, nieuwsgierig en switcht razendsnel tussen serieuze vragen en scherpe humor. Hij houdt van open en echte gesprekken, waarbij hij degene die hij interviewt altijd in zijn of haar waarde laat. Scherp, maar altijd met respect als vangrail. Ronnie heeft meer dan tien jaar ervaring in het interview vak, op het podium voor live publiek als ook voor de tv camera’s van bijvoorbeeld 7DTV.

Categorie

2 Reacties

  Gert

  jammer dat ie is doorgegaan.. lijkt me duidelijk dat zijn USP niet echt selling is, geeft ‘ie ook zelf toe in zijn interview. Stop toch met aan een dood paard te trekken jongen!


  18 september 2019 om 08:27
  Daan

  Heb je al eens overwogen om motivational speaker te worden, Gert?


  18 september 2019 om 08:47

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!