Consumentenbond kiest de drie beste veilingsites

24 september 2004, 04:53

Ricardo, eBay en Qoop zijn volgens de Consumentenbond de drie beste veilingsites van dit moment.

Kooplustige internetters hebben hier veruit de meeste keus wat betreft producten. Daarnaast bieden eBay en Ricardo verzekeringsmogelijkheden en aanvaarden zij aansprakelijkheid tot enkele honderden euro’s. Veel andere veilingsites hebben dat niet.

Dat blijkt een test door 1250 mensen waarvan de volledige resultaten in de vandaag te verschijnen Consumentengids staan. Het testpubliek nam elf veilingsites onder de loep en beoordeelde deze op aanbod, voorwaarden, kosten, procedures en informatie over de organisatie. ?Over dat laatste bestaat nog wel vaak onduidelijkheid. Vrijwel nergens wordt aangegeven wie de makers zijn van de veilingsite en dat moet anders?, aldus Pauline van den Brandhof, woordvoerder van de Consumentenbond.

Ze benadrukt dat wie shopt en bestelt via internet tot zeven dagen na ontvangst de tijd heeft om alsnog van de koop af te zien. Het blijkt echter dat niet iedere consument op de hoogte is van deze bedenktijd.

Zowel veilingsites en advertentiesites (marktplaats.nl) worden steeds populairder. In 2003 kochten Nederlanders voor 1,2 miljard euro aan spullen via het internet, 32 procent meer dan het jaar ervoor.

Bron:

http://www.clubmetro.nl/ (pdf)

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

3 Reacties

  John Farmer

  Niet mee eens!!!

  Marktplaats, Speurders en EBay zijn de besten!!


  21 maart 2006 om 19:02
  Marcel

  John

  Speurders en marktplaats zijn geen veilingsites. De consumentbond heeft veilingsites onderzocht en beoordeeld, geen prikbord sites.


  11 april 2006 om 19:30
  Pieter Janssens

  En troostwijk?


  18 april 2013 om 14:36

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!