Consument plaatst 1,4 miljard berichten op internet

3 juli 2005, 07:57

Consument plaatst 1,4 miljard berichten op internet

Naar aanleiding van de discussie eerder deze week over de bijdrage van consumenten op weblogs, discussieboards en forums, heb ik vanmorgen eens wat cijfers op een rijtje gezet.

Zo blijkt uit onderzoek van Intelliseek dat er inmiddels wereldwijd 1,4 miljard berichten (of postings) zijn gearchiveerd en dat dit aantal jaarlijks stijgt met 30 procent (zie figuur).

Het is mij niet helemaal duidelijk of dit alleen Engelstalige berichten betreft of ook niet-Engelstalige berichten. Uit hetzelfde onderzoek van Intelliseek (niet openbaar beschikbaar) blijkt dat ca. 25 procent van de internetgebruikers aktief deelneemt aan discussies op weblogs, discussieboards en forums. Minder dan de 44 procent uit het eerder genoemde Pew Internet & American Life Project, maar nog steeds een significant aandeel.

Het artikel The Pocket Guide to Consumer Generated Media van Pete Blackshaw op ClickZ is overigens los van deze cijfers de moeite waard om eens te lezen!

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

1 Reactie

    Martijn

    En dan is dit bericht nummer 1.400.000.001. 🙂


    3 juli 2005 om 14:25

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!