Concurrentie online opzegservice groeit

Concurrentie online opzegservice groeit
, ING Groep
@evr

Een briljant idee zo omschreef Bernice het initiatief van internetondernemer Loek van Tongeren om online je abonnementen te kunnen registreren en te de-activeren via meldmeter.nl.

Een vergelijkbare online service is sinds 2004 via Gugomo al beschikbaar en inmiddels schieten nieuwe aanbieders als paddenstoelen uit de grond; www.onlinecontracten.nl en www.aboklik.nl bieden sinds kort dezelfde service aan, maar gratis.

De financ?ele kant van Loek’s briljante idee, die de gebruiker 5 euro per jaar zou moeten kosten, is in korte tijd behoorlijk gewijzigd.


Geplaatst in

DelenEr zijn 5 reacties op dit artikel

 • Zijn deze diensten niet simpelweg een reminderservice?

  ik heb http://www.aboklik.nl en http://www.onlinecontracten.nl/ bekeken en ontdek niet veel meer dan dat je er handmatig je contracten kunt invoeren en je een reminder kunt zetten voor de datum dat het contract verloopt. Met andere woorden ik zou ook in Outlook of een online calendar een reminder kunnen zetten? Net zoals je dat voor verjaardagen e.d. kunt doen.

  De meerwaarde ontgaat me een beetje. Ik heb wel gehoord van dit soort diensten die ook het contact met de abbonementsverstrekker voor je afhandelen, maar dat zie ik hier nog niet?

  geplaatst op
 • Gugomo stelt "Indien gewenst kan Gugumo zelfs de complete opzegging voor u regelen zodat u hier helemaal geen omkijken meer naar heeft. De kosten van een door ons uitgevoerde opzegging bedragen slechts 5 Euro per opzegging als bijdrage in de porto- en administratiekosten."

  De overige sites kennen volgens mij deze service niet en bieden vaak hooguit een service om snel een opzegbrief samen te stellen.

  geplaatst op
 • Het probleem in de voorwaarden van Aboklik.nl (andere heb ik nog niet bekeken) is het privacybeleid.
  Er worden geen registratiegegevens verstrekt aan andere niet-gelieerde ondernemingen.
  Vraag is welke ondernemingen wel-gelieerd zijn en of ik wel blij moet worden van het feit, dat zij WEL over mijn gegevens kunnen beschikken.
  KVK vermeld nogaL wat andere ondernemingen op hetzelfde bedrijfsadres, w.o. hypotheekadviseur en voor zover ik dat kan zien een telemarketingbureau.

  geplaatst op
 • Online-contracten dus idem!!

  geplaatst op
 • @Simon: kijk dat noem ik nog eens scherp! :-)
  Slim om de KvK gegevens te checken - ik vrees dat niet iedereeen hier aan zal denken..

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.