Concurrentie online opzegservice groeit

10 augustus 2005, 18:27

Een briljant idee zo omschreef Bernice het initiatief van internetondernemer Loek van Tongeren om online je abonnementen te kunnen registreren en te de-activeren via meldmeter.nl.

Een vergelijkbare online service is sinds 2004 via Gugomo al beschikbaar en inmiddels schieten nieuwe aanbieders als paddenstoelen uit de grond; www.onlinecontracten.nl en www.aboklik.nl bieden sinds kort dezelfde service aan, maar gratis.

De financ?ele kant van Loek’s briljante idee, die de gebruiker 5 euro per jaar zou moeten kosten, is in korte tijd behoorlijk gewijzigd.

Erik van Roekel
Product Owner Chatbot bij ING

Marketingprofessional met ruime ervaring in diverse internetprojecten in de financiële dienstverlening. Passie voor social media en internet in het algemeen. Stond aan de wieg van het ING Webcare Team in 2009 en gaf er 1,5 jaar leiding aan. Was daarna één van de drivers van de social media strategie voor ING Nederland in 2012 resulterend in een nummer 1 notering in de Social Media Monitor van Social Embassy. Werkzaam geweest bij Corporate Communications van ING Groep en van daaruit betrokken bij social media op internationaal niveau. Momenteel Product owner chatbot bij ING. Blogt op persoonlijke titel bij Marketingfacts en van 2004-2014 ook op de achtergrond actief geweest voor Marketingfacts o.a. bij de techniek en de redactie.

Categorie
Tags

4 Reacties

  evroekel

  Gugomo stelt “Indien gewenst kan Gugumo zelfs de complete opzegging voor u regelen zodat u hier helemaal geen omkijken meer naar heeft. De kosten van een door ons uitgevoerde opzegging bedragen slechts 5 Euro per opzegging als bijdrage in de porto- en administratiekosten.”

  De overige sites kennen volgens mij deze service niet en bieden vaak hooguit een service om snel een opzegbrief samen te stellen.


  11 augustus 2005 om 12:11
  Simon Wever

  Het probleem in de voorwaarden van Aboklik.nl (andere heb ik nog niet bekeken) is het privacybeleid.

  Er worden geen registratiegegevens verstrekt aan andere niet-gelieerde ondernemingen.

  Vraag is welke ondernemingen wel-gelieerd zijn en of ik wel blij moet worden van het feit, dat zij WEL over mijn gegevens kunnen beschikken.

  KVK vermeld nogaL wat andere ondernemingen op hetzelfde bedrijfsadres, w.o. hypotheekadviseur en voor zover ik dat kan zien een telemarketingbureau.


  14 augustus 2005 om 12:12
  Simon Wever

  Online-contracten dus idem!!


  14 augustus 2005 om 12:14
  Huub van Burken

  @Simon: kijk dat noem ik nog eens scherp! 🙂

  Slim om de KvK gegevens te checken – ik vrees dat niet iedereeen hier aan zal denken..


  15 augustus 2005 om 05:42

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!