Ben jij een ‘brand broadcaster’? Vul de Online Video Monitor in en maak kans op een drone!

6 december 2016, 10:00

Sinds jaar en dag houden Marketingfacts en Quadia Online Video de vinger aan de pols van online video in Nederland. En omdat de markt zo snel groeit én verandert, doen we dat dit jaar weer, samen met SAMR (SmartAgent MarketResponse). Daarvoor hebben we wel jouw hulp nodig. Vul de vragenlijst van de Online Video Monitor in en maak dit keer kans op een drone!

Van ROI naar gepersonaliseerde video

De Online Video Monitor ging vier jaar geleden van start. De belangrijkste uitkomst toen: marketeers hechten veel waarde aan de ROI van online video, maar meten die nauwelijks. Dat is in de loop der jaren wel wat veranderd, maar meetbaarheid blijft toch een uitdaging.

Een jaar later was er vooral aandacht voor gepersonaliseerde, conversiegerichte video. En de belangrijkste trend van 2015 was de opkomst van interactieve video ten koste van push-tactieken als pre-roll.

De vierde editie, waarvan de resultaten in februari van dit jaar naar buiten kwamen, nam voor het eerst de mening van de consument mee. En wat bleek: die zit eigenlijk pas te wachten op gepersonaliseerde video in de klantfase, eerder liever niet.

Dit jaar worden opnieuw zowel consumenten als marketeers ondervraagd. Waar zetten die laatsten op in, en zit de doelgroep daar eigenlijk wel op te wachten? Speciale aandacht is er dit jaar voor de inzet van verschillende soorten video – hub, hygiene en hero – gedurende een campagne. Ook zoomen we wat dieper in op de rol van bedrijven als brand broadcasters.

Doe mee

Wat dat inhoudt? Vul hier de vragenlijst in om daarachter te komen. Begin volgend jaar delen we de resultaten uiteraard als eerste op Marketingfacts.

Redactie
Hoofdredactie bij Marketingfacts

De postings op de site worden door de redactie beoordeeld en ingepland en als we er tijd voor vinden, schrijven we zelf een artikel. Als redactie zijn we ook verantwoordelijk voor de samenstelling van het NIMA Marketingfacts Jaarboek en we treden ook geregeld op als moderator of presentator bij events met vakgenoten. In het colofon vind je onze contactgegevens.

Categorie

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!